کتاب چارت تئوری انتخاب ویلیام گلسر + دانلود نمونه رایگان

کتاب چارت تئوری انتخاب

نویسنده:ویلیام گلسر
امتیازبدون نظر

معرفی کتاب چارت تئوری انتخاب

کتاب الکترونیکی چارت تئوری انتخاب با عنوان انگلیسی Chart talk: The choice theory chart workbook نوشتهٔ «ویلیام گلسر» با ترجمهٔ «علی صاحبی» از انتشارات سایه سخن، به معرفی و توضیح چارت تصویری تئوری انتخاب می‌پردازد. این کتاب به‌عنوان منبعی برای آموزش و فهم بهتر مفاهیم بنیادین تئوری انتخاب و واقعیت‌درمانی طراحی شده است و به‌ویژه برای مشاوران، مربیان و علاقه‌مندان به روان‌شناسی کاربرد دارد. نسخهٔ الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب چارت تئوری انتخاب اثر ویلیام گلسر

کتاب «چارت تئوری انتخاب»، منتشرشده در سال ۱۳۹۲، به‌عنوان راهنمایی برای درک چارت رنگی تئوری انتخاب منتشر شده است؛ چارتی که توسط مؤسسهٔ «ویلیام گلسر» طراحی شده تا عملکرد مغز و چرایی رفتار انسان را به‌صورت بصری و ساده‌تر توضیح دهد. «چارت تئوری انتخاب» مکمل آثار دیگر «ویلیام گلسر» و «کارلین گلسر» است و به‌ویژه برای کسانی که به‌دنبال فهم عمیق‌تر تئوری انتخاب و کاربرد آن در مشاوره، آموزش و مدیریت هستند نوشته شده است.

کتاب به بررسی مفاهیم بنیادین تئوری انتخاب مانند نیازهای اساسی انسان، دنیای مطلوب، سیستم ادراکی و رفتار کلی می‌پردازد و با مثال‌های کاربردی نحوهٔ استفاده از این تئوری را در موقعیت‌های مختلف زندگی نشان می‌دهد. «ویلیام گلسر» در این اثر در بستری آموزشی و کاربردی تلاش می‌کند تا مفاهیم پیچیدهٔ روان‌شناسی را با زبانی قابل‌درک و با تکیه بر نمودارها و رنگ‌ها برای مخاطب روشن کند.

خلاصه کتاب چارت تئوری انتخاب

این کتاب با معرفی چارت تئوری انتخاب آغاز می‌شود؛ نموداری که عملکرد مغز و فرایند انتخاب رفتار را به‌صورت تصویری نمایش می‌دهد. «ویلیام گلسر» توضیح می‌دهد که انسان‌ها همواره در تلاش برای ارضای پنج نیاز اساسی (عشق و تعلق، قدرت، آزادی، تفریح و بقا) هستند و این نیازها رفتارهای ما را هدایت می‌کنند. چارتْ دو موقعیت اصلی را نشان می‌دهد؛ زمانی که فرد کنترل مؤثری بر زندگی خود ندارد (موقعیت الف) و زمانی که کنترل مؤثر را به‌دست آورده است (موقعیت ب). در ادامه، کتاب به نقش دنیای مطلوب و سیستم ادراکی در شکل‌گیری رفتار می‌پردازد و توضیح می‌دهد که هر فرد بر اساس تصاویر و ارزش‌هایی که در دنیای مطلوب خود دارد، واقعیت را ادراک و تفسیر می‌کند. وقتی خواسته‌ها و داشته‌های فرد با هم هم‌خوانی ندارند، پیام ناکامی ایجاد می‌شود و سیستم رفتاری فعال می‌گردد تا تعادل برقرار شود.

رفتار کلی که از چهار جزء عمل، فکر، احساس و فیزیولوژی تشکیل شده، همواره بهترین تلاشی است که فرد برای رسیدن به کنترل مؤثر انجام می‌دهد. کتاب با مثال‌های ملموس، مانند دلتنگی برای یک دوست یا ناکامی در محل کار، نشان می‌دهد که چگونه افراد می‌توانند با شناخت بهتر فرایندهای ذهنی و رفتاری خود انتخاب‌های مؤثرتری داشته باشند و کیفیت زندگی‌شان را ارتقا دهند.

چرا باید کتاب چارت تئوری انتخاب را خواند؟

این کتاب با ارائهٔ یک چارت تصویری و توضیحات مرحله‌به‌مرحله، به مخاطب کمک می‌کند تا مفاهیم تئوری انتخاب را به‌شکلی عینی و قابل‌لمس درک کند. استفاده از رنگ‌ها و نمودارها باعث می‌شود فرایندهای ذهنی و رفتاری که معمولاً انتزاعی هستند، به‌صورت بصری و قابل‌فهم درآیند. مطالعهٔ این اثر برای کسانی که به‌دنبال بهبود روابط، افزایش رضایت از زندگی و ارتقای مهارت‌های مشاوره یا مدیریت هستند می‌تواند نقطهٔ شروعی برای تغییر نگرش و رفتار باشد.

خواندن کتاب چارت تئوری انتخاب را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

این کتاب برای مشاوران، روان‌شناسان، مربیان، مدیران و افرادی که به‌دنبال درک بهتر رفتار انسان و بهبود روابط فردی و اجتماعی هستند مناسب است. همچنین برای کسانی که با چالش‌هایی مانند ناکامی، تعارض یا نارضایتی در زندگی مواجه‌اند و می‌خواهند راهی برای افزایش کنترل و رضایت خود بیابند مفید خواهد بود.

درباره ویلیام گلسر

«ویلیام گلسر» (William Glasser) در سال ۱۹۲۵ میلادی متولد شد. او روان‌پزشکی برجسته، نوآور و شناخته‌شده در سطح بین‌المللی بود که نامش از سال ۱۹۶۵ با ابداع رویکرد واقعیت‌درمانی در حوزهٔ روان‌پزشکی بر سر زبان‌ها افتاد. بااین‌حال، شهرت امروزی او بیش از هر چیز با نظریه‌ای به نام «تئوری انتخاب» و کاربردهای گستردهٔ آن در زمینه‌های بهداشت روان، آموزش و مدیریت منابع انسانی گره خورده است.

تحصیلات اولیهٔ «گلسر» در رشتهٔ مهندسی شیمی بود، اما پس از مدتی دریافت که علاقهٔ واقعی‌اش در زندگی روان‌پزشکی است. از همین‌رو، مسیر شغلی‌اش را تغییر داد و وارد عرصهٔ روان‌پزشکی شد. او دورهٔ روان‌پزشکی خود را بین سال‌های ۱۹۵۴ تا ۱۹۵۷ در بیمارستان معلولان جنگی لس‌آنجلس غربی و دانشگاه UCLA گذراند. در این دوره، تحت‌تأثیر آموزش‌های استادش، دکتر «هرینگتون»، از رویکرد سنتی روان‌پزشکی فاصله گرفت و مسیر متفاوتی را در پیش گرفت. سرانجام در سال ۱۹۶۱، دورهٔ روان‌پزشکی را به‌طور رسمی به پایان رساند.

بین سال‌های ۱۹۵۷ تا ۱۹۸۶، «گلسر» به‌عنوان روان‌پزشک با رویکرد واقعیت‌درمانی، در مطب خصوصی‌اش و همچنین در مراکز اصلاح و تربیت نوجوانان بزهکار فعالیت داشت. او هم‌زمان با کار درمانی، در زمینه‌های سخنرانی، آموزش و تألیف نیز بسیار فعال بود و بیش از ۲۰ کتاب منتشر کرد.

«گلسر» بر اساس مشاهدات منظم و علمی خود، به این نتیجه رسید که انسان‌ها به‌طور ژنتیکی موجوداتی اجتماعی هستند و برای بقا به روابط معنادار با دیگران نیاز دارند. از دیدگاه او، بیشتر مشکلات روان‌شناختی ما ریشه در ناتوانی در برقراری یا حفظ روابط سالم با افراد مهم زندگی‌مان دارد. به بیان دیگر، یک رابطهٔ تخریب‌شده، ناراضی‌کننده یا قطع‌شده اغلب زمینه‌ساز اختلالات روانی است.

از آثار برجستهٔ او می‌توان به کتاب‌های «واقعیت‌درمانی» (۱۹۶۵)، «مدارس بدون شکست» (۱۹۶۹)، «تئوری انتخاب» (۱۹۹۸)، «هشدار: روان‌پزشکی می‌تواند برای سلامتی شما خطرناک باشد!» (۲۰۰۳) و «هشت درس برای زندگی زناشویی شادتر» (۲۰۰۷) اشاره کرد.

کتاب‌های پرفروش «ویلیام گلسر» در ایران، اغلب توسط «علی صاحبی» ترجمه و از سوی انتشارات سایه سخن منتشر شده‌اند.

«ویلیام گلسر» در ۲۳ اوت ۲۰۱۳ در منزلش در لس‌آنجلس درگذشت. در اطلاعیهٔ رسمیِ درگذشت او، نارسایی تنفسی ناشی از ذات‌الریه به‌عنوان علت مرگ اعلام شد. وب‌سایت رسمی مؤسسهٔ «ویلیام گلسر»، با وجود اینکه به وضعیت نامساعد جسمانی او در ماه‌های پایانی اشاره کرده بود، از مرگش به‌عنوان «ضربه‌ای بزرگ برای همه» یاد کرد.

این کتاب یا نویسنده چه جوایز و افتخاراتی کسب کرده است؟

دستاوردهای علمی و حرفه‌ای «گلسر» موجب شد تا در سال ۲۰۰۰، دانشگاه سانفرانسیسکو دکترای افتخاری علوم انسانی را به او اعطا کند. در مارس ۲۰۰۳، انجمن مشاورهٔ آمریکا از او به‌عنوان چهره‌ای مؤثر در ارتقای حرفهٔ مشاوره تقدیر کرد. در آوریل ۲۰۰۴ نیز همین انجمن، به‌پاس بنیان‌گذاری واقعیت‌درمانی، نشان ارزشمند «اسطورهٔ مشاوره» را به وی اهدا نمود. نهایتاً در سال ۲۰۰۵، انجمن روان‌شناسی آمریکا با اعطای عنوان بسیار والای «استاد ممتاز در درمانگری» از خدمات ارزندهٔ او تجلیل کرد؛ لقبی که از بزرگ‌ترین افتخارات این حوزه به‌شمار می‌رود.

بخشی از کتاب چارت تئوری انتخاب

«دنیای مطلوب مهم‌ترین بخش زندگی ماست. ما فقط به آنچه در این دنیا وجود دارد، به دقت توجه می‌کنیم؛ فقط برای آنچه در این دنیا وجود دارد، سخت تلاش می‌کنیم و اهمیت زیادی برای چیزهایی که رابطۀ نزدیکی با آن ندارند، قائل نیستیم. برای مثال اگر قادر به آموزش‌دادن یا مشاوره به کودک خردسال نباشیم یا طوری با او رفتار کنیم که مدرسه، معلم‌های مدرسه و درس را در دنیای مطلوب خود قرار ندهد، در مدرسه موفق نخواهد شد و برای مدرسه و تکالیف آن تلاش درخوری نخواهد کرد.

ما بسیار مراقبیم که چه چیزی را در دنیای مطلوب خود قرار می‌دهیم، زیرا زمانی که چیزی را در آن قرار می‌دهیم (که معمولاً به صورت یک تصویر در آن‌جا ذخیره می‌شود)، نمی‌توانیم به راحتی از آنجا خارجش کنیم.»