دانلود و خرید کتاب چارت تئوری انتخاب ویلیام گلسر ترجمه علی صاحبی

کتاب چارت تئوری انتخاب

نویسنده:ویلیام گلسر
امتیاز:بدون نظر

معرفی کتاب چارت تئوری انتخاب

کتاب چارت تئوری انتخاب با عنوان اصلی Chart Talk نوشتهٔ ویلیام گلسر و ترجمهٔ علی صاحبی توسط انتشارات سایه سخن منتشر شده است. نویسنده در این کتاب مؤلفه‌های سیستم مغز را بر اساس نظریه انتخاب، هم به صورت مجزا و هم در ارتباط با یکدیگر، به دقت توضیح می‌دهد. نسخهٔ الکترونیکی این کتاب را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب چارت تئوری انتخاب

در کتاب چارت تئوری انتخاب، ویلیام گلاسر به واکاوی عکیق نظریهٔ انتخاب پرداخته است. در حالی که نظریهٔ انتخاب، واقعیت‌درمانی و مدیریت راهبرانه به طور گسترده‌ای در ایران در حال رشد و توسعه است، کاربرد این تئوری فراتر از روان‌شناسان، روان‌پزشکان، مشاوران و دست‌اندرکاران سلامت روان، به مدیریت دانش‌آموزان، مدارس و نیروی انسانی در سازمان‌ها و ادارات نیز گسترش می‌یابد. آموزش چارت تئوری انتخاب همواره بخش مهمی از کارگاه‌ها و کلاس‌های آموزشی مؤسسه را برای فهم درست مفاهیم بنیادین این تئوری تشکیل می‌دهد. ترجمهٔ این کتاب به منظور فهم بهتر چارت و فراهم آوردن یک منبع موثق برای کسانی که به دنبال فهم عمیق‌تر چگونگی عملکرد مغز از دیدگاه نظریه انتخاب هستند، ضروری به نظر می‌رسد.

این چارت تمام نسخه‌های قبلی منتشرشده را پوشش می‌دهد و تنها نسخه به کار رفته در این دفترچه است. چارت رنگی است و برای درک بهتر آن، خواننده نیاز دارد که بداند هر رنگ نماینده چه چیزی است؛ در این کتابچه، قسمت‌هایی از چارت به صورت سیاه و سفید ارائه شده‌اند تا به خواننده یادآوری کنند که این قسمت‌های چارت قبلاً توضیح داده شده‌اند. این کتابِ کار تکمیل‌کننده تمام کتاب‌هایی است که ویلیام گلاسر و کارلین گلاسر نوشته‌اند، زیرا نظریهٔ انتخاب شالوده و بنیاد تمام فعالیت‌های ویلیام گلاسر است؛ به ویژه به خواننده توصیه می‌شود که کتاب‌های «درآمدی بر روان‌شناسی امید: تئوری انتخاب» و «تئوری انتخاب در اتاق مشاوره» را مطالعه کند. تمام کتاب‌های ویلیام گلاسر کاربردهای مختلف نظریهٔ انتخاب را توضیح می‌دهد. این کتابِ کار در ابتدا به عنوان یک منبع کمک‌آموزشی برای مشاوران و مربیان نوشته شده بود تا در یادگیری فرایند نظریه انتخاب و واقعیت‌درمانی کمکشان کند، اگرچه استفاده از آن فقط به این دو گروه محدود نمی‌شود.

خلاصه کتاب چارت تئوری انتخاب

این کتابچه آخرین چارت رنگی مؤسسهٔ ویلیام گلاسر را توصیف می‌کند که برای نشان دادن چگونگی عملکرد مغز و چرایی رفتار انسان منتشر شده است و توضیح می‌دهد که چگونه می‌توان از نظریهٔ انتخاب در مدیریت افراد و همچنین مشاوره استفاده کرد.

چرا باید کتاب چارت تئوری انتخاب را بخوانیم؟

این چارت و کتاب برای کسانی که می‌خواهند به طور شخصی مؤثرتر عمل کنند مفید خواهد بود، به ویژه در موقعیت‌هایی که افراد می‌خواهند بهتر با هم کنار بیایند. همه ما، چه مشاور حرفه‌ای باشیم، چه نباشیم، وقتی یکی از عزیزان و اطرافیانمان با مشکلی روبه‌رو می‌شود، دوست داریم کمکش کنیم؛ از این رو وقتی به چرایی و چگونگی رفتارمان آگاه باشیم، می‌توانیم در چنین موقعیت‌هایی که برای همه ما کم و بیش پیش می‌آید، اقدامات بسیار مؤثرتری انجام دهیم.

خواندن کتاب چارت تئوری انتخاب را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

خواندن این کتاب را به کسانی که می‌خواهند مؤلفه‌های نظریه انتخاب را به‌عنوان یک رویکرد سیستمی به انسان و رفتار او بیاموزند، پیشنهاد می‌کنیم. همچنین درمانگران، مشاوران، معلمان و مدیران نیر مخاطب این کتاب هستند.

درباره ویلیام گلسر

ویلیام گلاسر متولد ۱۹۲۵، روان‌پزشکی نوآور و پیشگام بود که در ابتدای تحصیلات خود را در مهندسی شیمی به پایان رساند، اما با کشف علاقهٔ واقعی‌اش به روان‌پزشکی، مسیر حرفه‌ای خود را تغییر داد. او که از سال ۱۹۵۷ تا ۱۹۸۶ به فعالیت در مطب خصوصی و مراکز اصلاح و بازپروری نوجوانان بزهکار مشغول بود، در سال ۱۹۶۵ با ابداع واقعیت‌درمانی شناخته شد، اما امروزه بیشتر با نظریهٔ انتخاب و کاربردهای گسترده آن در حوزهٔ بهداشت روانی، آموزش و پرورش و مدیریت منابع انسانی شناخته می‌شود. گلاسر بیش از ۲۰ کتاب تألیف کرده است، از جمله «واقعیت‌درمانی» (۱۹۶۵)، «مدارس بدون شکست» (۱۹۶۹) و «نظریه انتخاب» (۱۹۹۸) که در آن مفهوم انگیزش و رفتار را از منظر روان‌شناسی کنترل درونی بسط داد. دیدگاه او بر این پایه استوار بود که ما انسان‌ها موجوداتی به‌ذات اجتماعی هستیم و اکثر مشکلات روان‌شناختی‌مان ناشی از مشکلات ارتباطی با افراد مهم زندگی‌مان است. به پاس تلاش‌های بی‌وقفه و سهم چشمگیرش در پیشرفت روان‌شناسی و مشاوره، گلاسر افتخارات بسیاری کسب کرد، از جمله دکترای افتخاری علوم انسانی از دانشگاه سانفرانسیسکو در سال ۲۰۰۰، نشان «اسطورهٔ مشاوره» از انجمن مشاوره آمریکا در سال ۲۰۰۴، و عنوان بسیار والای «استاد ممتاز در درمانگری» از انجمن روان‌شناسی آمریکا در سال ۲۰۰۵. آثار پرفروش گلاسر، از جمله «تئوری انتخاب» و «هشت درس برای زندگی زناشویی شادتر»، توسط علی صاحبی به فارسی ترجمه و در ایران منتشر شده‌اند. ویلیام گلسر در سال ۲۰۱۳ از دنیا رفت.

درباره علی صاحبی

علی صاحبی، متولد ۱۳۴۳، از چهره‌های روان‌شناسی در ایران است که پس از گذراندن دوره‌های کارشناسی و کارشناسی‌ارشد در دانشگاه تهران، در سال ۱۳۷۵ مدرک دکترای روان‌شناسی بالینی را از دانشگاه نیوساوت ولز سیدنی دریافت کرد و در سال ۱۳۷۷ موفق به دریافت فوق‌دکترا در زمینهٔ اختلالات وسواس از کلینیک اختلالات اضطرابی دانشگاه سیدنی شد. او همچنین دوره‌های رسمی شناخت‌درمانی را تحت نظر آلبرت آلیس و طرح‌واره‌درمانی را زیر نظر جفری یانگ گذرانده است. دکتر صاحبی پس از هشت سال تدریس روان‌شناسی بالینی در دانشگاه فردوسی مشهد، در سال ۲۰۰۶ به جنبش روان‌شناسی مثبت‌نگر تئوری انتخاب و مؤسسهٔ واقعیت‌درمانی ویلیام گلاسر پیوست و به عنوان مربی ارشد و عضو هیئت علمی آن فعالیت کرد. تلاش‌های او منجر به تأسیس مرکز آموزش واقعیت‌درمانی ایران در سال ۲۰۰۸ شد که با مجوز رسمی از ویلیام گلاسر صورت گرفت. علی صاحبی به عنوان یکی از شاگردان گلاسر، که تمامی کتاب‌های او را به فارسی ترجمه کرده، در سال ۲۰۱۲ نامه تقدیری از ویلیام گلاسر دریافت کرد. از او ده‌ها جلد کتاب، چندین سی‌دی آموزشی، دی‌وی‌دی صوتی/تصویری و بیش از ۳۵ مقاله در مجلات علمی و پژوهشی منتشر شده است.

بخشی از کتاب چارت تئوری انتخاب

«به منظور نمایش بهتر موضوع، فرض میکنیم من دلم برای دوستم تنگ شده است و میخواهم هرچه زودتر او را ببینم. در آن شرایط تصویر این دوست را از «جهان کیفی» خود روی کفهٔ ترازو در مکان مقایسه قرار می‌دهم. زمانی که از طریق دنیای ادراکی خود متوجه عدم حضور کنونی این دوست می‌شوم، کفۀ ترازو به هم می‌خورد و من رفتار غیرارادی دردناکی را به مدت کوتاهی احساس می‌کنم. این حالت به شکل خط پیچوخم‌دار قرمزی که از پایین ترازو بیرون می‌آید، نشان داده شده است. این رفتار فیزیولوژی و غیرارادی کوتاه‌مدت، به سرعت با یک رفتار کلی ادغام می‌شود. من نیز همزمان برای یافتن رفتاری که در تماس با دوستم قرارم دهد، انگیزهای را در خود احساس می‌کنم. این انگیزه به وسیلۀ پیام ناکامی عظیمی که از بالای ترازو شروع می‌شود و به سمت سیستم رفتاری میرود و آن را به راه میاندازد، به وجود می‌آید. به محض اینکه این پیام ظاهر می‌شود، من باید حرکت کنم. در اینجا رفتار من ممکن است کمابیش مؤثر باشد، ولی تا زمانی که کفۀ ترازو نامیزان بماند و من «در شرایط کنونی در کنترل مؤثر زندگی خود نباشم»، راهی برای متوقف کردن این فرایند وجود ندارد؛ این موضوع در چارت به شکل موقعیت الف نشان داده شده است.

همواره رفتارهای من، چه سازمان‌یافته و چه رفتارهای جدید، تلاش من در میزان کردن ترازو و تقویت احساس کنترل مؤثر بر زندگی خود به بهترین وجه خواهد بود. هرچه تعادل کفههای ترازو بیش‌تر به هم بخورد، این پیام قوی‌تر می‌شود؛ هرچه پیام قوی‌تر باشد، انگیزۀ صدور رفتار برای میزان کردن کفههای ترازو قویتر خواهد بود. به خاطر بسپارید، آنچه من احساس می‌کنم فقط یک انگیزه است و هیچ احساس دردناک یا لذت‌بخشی ضمیمهٔ آن نیست. احساس‌هایی که بعد درک خواهم کرد، بخشی از این پیام نیستند. آن‌ها جزو احساسی جداگانهٔ رفتار کلی هستند، به وسیلۀ سیستم رفتاری تولید و توسط این پیام فعال شدهاند.»