کتاب در افق نوری، در دلم پرنده ای
معرفی کتاب در افق نوری، در دلم پرنده ای
کتاب در افق نوری، در دلم پرندهای است نوشتهی محمدمهدی توسلی مجموعهای از شعرهای سپید و کلاسیک فارسی است که توسط نشر اطلاع بهصورت الکترونیکی منتشر شده است. این کتاب در دو دفتر تنظیم شده: دفتر نخست شامل شعرهای سپید سرودهشده از مهر ۱۳۴۷ تا اسفند ۱۳۵۷ و دفتر دوم دربرگیرندهی نمونههایی از قطعه و غزل به سبک کلاسیک است. اشعار این مجموعه بازتابی از دغدغهها، تجربهها و نگاه شاعر به زندگی، طبیعت، جامعه و تاریخ معاصر ایران هستند. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب در افق نوری، در دلم پرنده ای
در افق نوری، در دلم پرندهای است اثری از محمدمهدی توسلی است که در قالب دو دفتر مجزا ارائه شده است. دفتر نخست به شعر سپید اختصاص دارد و بازهای از سالهای ۱۳۴۷ تا ۱۳۵۷ را دربرمیگیرد؛ سالهایی که با تحولات اجتماعی و فرهنگی ایران همزمان بودهاند. در این بخش، شاعر با زبانی آزاد و تصویرپردازیهای بدیع، به موضوعاتی چون امید، غربت، کودکی، طبیعت، عشق و دغدغههای اجتماعی میپردازد. دفتر دوم کتاب، شعرهای کلاسیک شامل قطعه و غزل را در خود جای داده و در آن، توسلی با بهرهگیری از وزن و قافیه، مضامین عاشقانه، اجتماعی و فلسفی را دنبال کرده است. ساختار کتاب به گونهای است که خواننده را از فضای آزاد شعر سپید به سنتهای شعر کلاسیک فارسی هدایت میکند و در هر دو بخش، ردپای تجربههای زیسته و نگاه شخصی شاعر بهوضوح دیده میشود. مقدمهی کتاب نیز روایتی از مسیر زندگی و تحصیل شاعر در حوزهی ادبیات و تاریخ و تأثیرپذیری او از بزرگان شعر و ادب ایران را ارائه میدهد.
چرا باید کتاب در افق نوری، در دلم پرنده ای را بخوانیم؟
در افق نوری، در دلم پرندهای است مجموعهای است که هم شعر سپید و هم شعر کلاسیک را در کنار هم قرار داده و امکان مقایسهی دو سبک را برای علاقهمندان فراهم میکند. این کتاب نهتنها بازتابی از دغدغههای فردی و اجتماعی یک شاعر معاصر است، بلکه تصویری از تحولات فکری و احساسی او در طول سالها را نیز به نمایش میگذارد. اشعار این مجموعه با تصویرسازیهای زنده و زبان صمیمی، به موضوعاتی چون امید، رهایی، غربت، طبیعت، عشق و مسائل اجتماعی میپردازند و در عین حال، ریشه در سنتهای ادبی ایران دارند. خواندن این کتاب فرصتی است برای لمس تجربههای زیستهی شاعر و آشنایی با لایههای مختلف شعر معاصر فارسی، از بیان آزاد تا ساختار کلاسیک. همچنین، برای کسانی که به دنبال پیوند میان گذشته و حال در شعر فارسی هستند، این اثر نمونهای قابل توجه بهشمار میآید.
خواندن این کتاب به علاقهمندان شعر معاصر فارسی، دوستداران شعر سپید و کلاسیک، پژوهشگران ادبیات، و کسانی که به دنبال بازتاب دغدغههای اجتماعی و فردی در شعر هستند پیشنهاد میشود. همچنین برای کسانی که به تجربهی زیستهی شاعران و سیر تحول سبکهای شعری علاقه دارند، این مجموعه مناسب است.