تا ۷۰٪ تخفیف رؤیایی در کمپین تابستانی طاقچه! 🧙🏼🌌

کتاب خواست ناممکن
معرفی کتاب خواست ناممکن
معرفی کتاب خواست ناممکن
کتاب الکترونیکی «خواستِ ناممکن» (سری دارکوب -۱) نوشتهٔ اسلاوی ژیژک و با ترجمهٔ کامران برادران توسط نشر حکمت کلمه منتشر شده است. این اثر مجموعهای از مصاحبههای ژیژک با پونگ جون پارک است که به مسائل فلسفی، سیاسی و اجتماعی معاصر میپردازد و دغدغههای جهانیسازی، اخلاق، سیاست و بحرانهای مدرن را بررسی میکند. نسخه الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب خواست ناممکن
«خواستِ ناممکن» اثری است که در قالب مجموعهای از مصاحبهها، گفتوگوهای ژرف و چالشبرانگیزی را با «اسلاوی ژیژک» فیلسوف و نظریهپرداز اسلوونیایی ارائه میدهد. این مصاحبهها در پروژهای انسانشناسانه در کره جنوبی انجام شده و نسخه نهایی آن در سال ۲۰۱۳ منتشر شده است. کتاب به جای ارائهٔ یک روایت خطی، با پرسش و پاسخهای متوالی، به موضوعات متنوعی چون سیاست، اخلاق، بحرانهای زیستمحیطی، سرمایهداری، کمونیسم، جهانیسازی و تحولات فرهنگی میپردازد. ژیژک در این گفتوگوها، با نگاهی انتقادی و گاه طنزآمیز، مفاهیم سنتی را به چالش میکشد و از زاویهای متفاوت به مسائل روز جهان مینگرد. کتاب فضایی میانفرهنگی دارد و از دل تجربههای زیسته و تحلیلهای فلسفی، تصویری از وضعیت متغیر و پرآشوب جهان معاصر ترسیم میکند. این اثر نهتنها برای علاقهمندان به فلسفه و علوم اجتماعی، بلکه برای کسانی که دغدغهٔ فهم تحولات سیاسی و فرهنگی امروز را دارند، قابل توجه است.
خلاصه کتاب خواست ناممکن
در «خواستِ ناممکن»، ژیژک از خلال مصاحبههایی پیاپی، به بررسی بنیادهای اخلاقی و سیاسی جوامع معاصر میپردازد. او با طرح پرسشهایی دربارهٔ مفهوم خیر همگانی، مسئولیت سیاسی، و بحرانهای زیستمحیطی، نشان میدهد که ارزشها و هنجارهای سنتی دیگر پاسخگوی وضعیت پیچیدهٔ امروز نیستند. ژیژک بر این باور است که سیاست باید بر اخلاق مقدم باشد و تصمیمگیریهای جمعی، حتی دربارهٔ آنچه «خوب» تلقی میشود، امری سیاسی است. او با نقد ایدهٔ تعادل و هارمونی طبیعی، به این نکته اشاره میکند که هیچ نظم از پیشتعیینشدهای وجود ندارد و هرگونه بازگشت به گذشته، توهمی بیش نیست. در ادامه، ژیژک به بحرانهای سرمایهداری و ناکامی کمونیسم قرن بیستم میپردازد و تأکید میکند که مسائل مشترک جهانی—از محیط زیست تا فناوری و مالکیت معنوی—نیازمند راهحلهایی نو و رادیکال هستند. او با اشاره به ظهور قدرتهای جدید، جهانیسازی، و تغییرات فرهنگی، به ضرورت بازاندیشی در مفاهیم سیاسی و اجتماعی تأکید میکند. ژیژک همچنین به نقش رسانهها، رسواییهای سیاسی، و فروپاشی مرزهای حریم خصوصی و عمومی میپردازد و نشان میدهد که چگونه ساختارهای قدرت و ایدئولوژی در جهان امروز تغییر یافتهاند. در مجموع، کتاب خواننده را به مواجهه با پرسشهای بنیادین دربارهٔ آیندهٔ سیاست، اخلاق و جامعه دعوت میکند.
چرا باید کتاب خواست ناممکن را خواند؟
این کتاب فرصتی است برای مواجهه با پرسشهای اساسی دربارهٔ سیاست، اخلاق و بحرانهای جهانی. ژیژک با زبانی صریح و بیپرده، مفاهیم تثبیتشده را به چالش میکشد و خواننده را به تأمل دربارهٔ وضعیت متغیر جهان معاصر و مسئولیت فردی و جمعی در قبال آن دعوت میکند. مطالعهٔ این اثر میتواند نگاه تازهای به مسائل سیاسی، اجتماعی و فلسفی امروز ارائه دهد و ذهن را برای اندیشیدن به راهحلهای نو و رادیکال آماده کند.
خواندن کتاب خواست ناممکن را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب برای علاقهمندان به فلسفهٔ معاصر، علوم سیاسی، جامعهشناسی و کسانی که دغدغهٔ فهم بحرانهای جهانی، اخلاق و سیاست را دارند مناسب است. همچنین برای دانشجویان و پژوهشگران حوزههای علوم انسانی و اجتماعی که به دنبال تحلیلهای انتقادی و متفاوت دربارهٔ جهان امروز هستند، مفید خواهد بود.
فهرست کتاب خواست ناممکن
- سیاست و مسئولیت: بررسی مفهوم خیر همگانی و مسئولیت سیاسی در جهان معاصر. - وسواس به هارمونی/ اجبار به یکیانگاری: نقد ایدهٔ تعادل طبیعی و هارمونی اجتماعی. - سیاسیسازی اخلاق: تحلیل رابطهٔ اخلاق و سیاست و نقش تصمیمگیری جمعی. - وسایل بدون هدف: حکمت عملی سیاسی و چالشهای تصمیمگیری در عصر فناوری و زیستفناوری. - کمونیسم: ناکامی اخلاقیسیاسی: بازخوانی تجربهٔ کمونیسم و مسائل مشترک جهانی. - دنیای دیگری ممکن است: امکانپذیری آلترناتیوهای سیاسی و اجتماعی در برابر سرمایهداری جهانی. - دیدگاه جایگشتی دربارهٔ جهانیسازی پستمدرن: تأملی بر پیامدهای فرهنگی و اجتماعی جهانیسازی. - کاربرد عمومی رسوایی: بررسی تغییر مرزهای حریم خصوصی و عمومی و نقش رسانهها. - بنبست کمونیسم تمامیتخواهانه: تحلیل شکست نظامهای کمونیستی و پیامدهای آن. - شکلهای جدید تبعیض نژادی و مداخلهٔ مطرود در فضای اجتماعیسیاسی: بررسی اشکال نوین تبعیض و مقاومت اجتماعی. - جنون سرمایه و تغییرات مخاطرهجویانهٔ انقلابی: واکاوی بحرانهای سرمایهداری و امکان تغییرات رادیکال.
بخشی از کتاب خواست ناممکن
«ا.ژ: آنچه برای من مسئلهساز بوده نه واژهی «همگانی» که واژهی «خیر» است. چرا که معتقدم استتیک سنتی به نوعی خیر متعالی (خدا، بشریت، جهان و الی آخر) معطوف بود. ما این خیر همگانی را ارزشی ذاتی و متعالی میدانیم که همگی باید برای رسیدن به آن تلاش کنیم. اما بهگمان من، مدرنیته با دکارت و سپس کانت آغاز میشود یا به بیان دقیقتر با اخلاقیاتی که دیگر سنگ بنای خیر همگانی نیست. برای نمونه، در کانت با اخلاقیاتی ناب و صوری سروکار داریم: اخلاقیاتِ قانون اخلاقی و غیره. در اینجا اخلاقیات را نمیتوان به هیچ وجه سیاسی کرد: سیاسی کردن به این معنا که نمیتوان بهسادگی خیری همگانی را پیشفرض خود قرار داد. مسئله، در عوض، مسئلهی تصمیم است. این همان چیزی بوده که در مفهوم خیر همگانی برای من مسئلهساز است. امروزه خیر همگانی بچیست؟ باشد، فرض کنیم بومشناسی. احتمالا بیشتر مردم روی این نکته توافق دارند که همگی، باوجود اختلافهای سیاسی به زمین اهمیت میدهیم. اما اگر با دقت نگاه کنیم درمییابیم که گرایشهای گوناگونی به بومشناسی وجود دارد و باید از میان آنها دست به انتخاب بزنیم. موضع من در این زمینه کاملاً دیوانهوار است. به نظر من، سیاست بر اخلاقیات اولویت دارد. نه به این معنای عامیانه که هر کاری دلمان میخواهد بکنیم – حتی آدم بکشیم و بعد اخلاقیات را مطیع سیاست کنیم – بلکه بهشکلی کاملا رادیکالتر؛ آنچه ما بهعنوان خیر میشناسیم نه چیزی تازهمکشوف بلکه چیزی است که باید مسئولیت کامل تعریف کردنش را بر عهده بگیریم.»