کتاب قلاب
معرفی کتاب قلاب
خلاصهکتاب قلاب نوشتهٔ نیر ایال و ترجمهٔ رضا اردلان است و شنیدار آن را منتشر کرده است. چگونه مشتریان را به محصولاتمان وفادار کنیم؟
درباره خلاصهکتاب قلاب
با مطالعه این خلاصه کتاب، میآموزید که چگونه میتوانیم مردم را با قلاب محصولمان گیر بیندازیم؟
این کتاب مجموعهای از دستاوردهای روانشناسی رفتارگرا و روانشناسی شناختی را کنار هم قرار میدهد و از مجموعهٔ آنها، کاربردهایی در فضای طراحی محصول و به طور خاص، طراحی محصول در فضای دیجیتال، استخراج میکنید.
به محصولاتی که روزانه از آنها استفاده میکنید، فکر کنید؛ گوشی هوشمند، نرمافزارها، برنامههای کاربردی و تارنماهای محبوبتان. این محصولات، چگونه وارد زندگی شما شدهاند؟
کتاب قلاب، برای شما فرآیندهای روانشناختی را توضیح خواهد داد که بر شکلگیری عادتهای مختلف، تاثیر دارند. همچنین این کتاب توضیح میدهد که شرکتها چگونه میتوانند با تولید محصولی، از توجه و تمایل مردم به آن سود ببرند.
در خلاصهٔ این کتاب، به پرسشهای زیر پاسخ داده میشود:
۱. چرا طراحی محصولی که تبدیل به عادت زندگی افراد میشود، بیشترین فروش را برای شرکت شما بههمراه میآورد؟
۲. چرا گشتوگذار در توئیتر، به شدت اعتیاد آور است؟ (این نوع اعتیاد، اصلا به صورت اتفاقی نیست).
۳. چرخه مدل قلاب چیست؟
خواندن خلاصهکتاب قلاب را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به دوستداران مطالعهٔ خلاصهکتابهایی دربارهٔ توسعهٔ فردی پیشنهاد میکنیم.
بخشی از خلاصهکتاب قلاب
«بخشی از ساختمان عادت، تکرار است. اگر دائم از محصولی استفاده کنیم، به آن عادت خواهیم کرد. شرکتها نمیتوانند فقط از محرکهای بیرونی برای تولید محصولی اعتیادآور سود ببرند؛ چرا که هم هزینهبَر هستند (مثل تبلیغات) و هم موفقیتشان تصادفی است و این احتمال وجود دارد که مخاطبی آن را نبیند.
برای هدایت مشتری به استفاده از محصولی اعتیادآور و گیر انداختن او به قلاب، محرک باید دیر یا زود به محرکی درونی تبدیل شود.
سؤال: چگونه میتوانیم محرک بیرونی را به محرکی درونی تبدیل کنیم؟
با اینکه ما محصولات را برای حل مشکلاتمان استفاده میکنیم، اما در اغلب موارد، آنها را برای فراموش درد یا لذتبردن و یا رفع نیازمان استفاده میکنیم. برای نمونه، غذا را برای رفع گرسنگی، لباس را برای گرم ماندن استفاده میکنیم؛ و یا موبایل هوشمند را برای داشتن ارتباط اجتماعی و لذت بردن از برنامههایش میخریم. مثلاً با نصب بازی روی گوشی خود، در مسیر خانه تا محل کار، سرگرم میشویم.
بهعنوان نمونه، محرک درونی اغلب افراد در استفاده از شبکههای اجتماعی و گوشیهای هوشمند، سررفتن حوصله است.
وقتی محرکهای درونی لازم را برای بهرهگیری از محصولی پیدا میکنیم، نیاز به استفاده از آن نیز بیشتر میشود. اما محرکها، فقط نقش راهنمای ما را بر عهده دارند؛ در حقیقت، ما محصولات را به دلیل عوامل دیگری میخریم.
با ایجاد انگیزه برای استفاده از محصولات خود، کاربران بالقوه را به کاربران بالفعل تبدیل کنید.»