کتاب سراب خوشبختی
معرفی کتاب سراب خوشبختی
کتاب سراب خوشبختی نوشتهٔ فهیمه عسکری و ویراستهٔ حامد بخشی است و نشر برگ و باد آن را منتشر کرده است. موضوع این کتاب رواندرمانی روابط سمی زوجین در زندگی است.
درباره کتاب سراب خوشبختی
عشق چیزی است که جهان را در بر میگیرد، همچنین دانشمندان بر این باورند که انسان برای زنده ماندن به عشق نیاز دارد. از عشق به خدا تا خانواده و دوستان و همسر. عشق هر چیزی است که اطراف ماست، ما آن را هر روز دریافت میکنیم بنابراین خیلی عجیب است که کسی وقتی عشق بهش تقدیم میشود آن را رد کند. چه کسی حاضر است عشق را پس بزند؟ خیلی از مردم راههایی را که به صورت ناخوداگاه باعث رد کردن عشق در اطرافشان میشود نمیدانند. اینکه بدانید چگونه عشق را ناخودآگاه پس میزنید باعث میشود که آسانتر بتوانید عشق اطراف زندگیتان را قبول کنید. مواقعی در زندگی پیش میآید که ثابت میشود ازدستدادن چیزی خیلی راحتتر از نگهداشتن آن است یا به قول معروف خرابکردن راحتتر از آبادکردن است، این موضوع دقیقاً در زندگی زناشویی نیز صادق است چراکه برای تداوم و ادامه زندگی تدابیری وجود دارد که چنانچه در موردشان کوتاهی شود مطمئناً تبعات جبرانناپذیری را در پی خواهد داشت.
برخی روابط زناشویی سمی هستند. واضحترین و جدیترین نشانه این نوع رابطه وجود هرگونه خشونت، سوءاستفاده و بدرفتاری است که باید هر چه سریعتر به آن پرداخته شود. اما در بسیاری از موارد، نشانههای این نوع رابطه بسیار ظریفتر از این هستند. اولین و سادهترین نشانه، ناراحتی مداوم است. اگر در رابطه شما احساس لذت و شادی وجود ندارد و دائماً احساس غم، ناراحتی و اضطراب دارید، و به زوجهای شاد حسرت میخورید، در یک رابطه سمی قرار دارید. تغییر منفی در سلامت روان، شخصیت و عزت نفس نیز نشانههای خطر هستند. این تغییرات میتواند شامل اختلالات روانی قابل تشخیص مانند افسردگی، اضطراب، اختلالات خوردن و از این قبیل باشد تا احساس ناراحتی و اضطراب دائمی به خصوص در کنار فرد موردنظر. در رابطهتان نیز چیزهای زیادی تغییر کرده است. از انجام کارها بدون وجود همسرتان احساس بدی دارید، زیرا فکر میکنید همیشه باید در کنار او باشید. خودتان را وقف او کردهاید و دیگر خودتان نیستید. به علاوه، نظر خانواده و دوستان نیز باید مهم شمرده شود، به خصوص که معمولاً فردی که در یک رابطه سمی قرار دارد، خود آخرین نفری است که متوجه آن می شود.
کتاب سراب خوشبختی سعی میکند دربارهٔ روابط زناشویی سمی توضیح دهد و راهکارهایی برای حل آن یا بیرونآمدن از آن ارائه دهد.
خواندن کتاب سراب خوشبختی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به همهٔ زوجها پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب سراب خوشبختی
«در روابط زناشویی و تعاملات بین همسرمان کلمات نقش اساسی را ایفا میکنند چه اینکه نوع بد گفتگو برقرار کردن باعث حساسیتهای زیاد در زندگی مشترک شده و روابط را به سمت دعوا و کشمکشهایی میبرد که گاه در داوری و مشاوره بین زوجین دیده میشود که بدون هیچ دلیلی بوده و تنها یک سری سوتفاهم است.
البته در روابط زناشویی بحث و دعوا به قول معروف چاشنی روابط زوجین محسوب میشود، اما گاه پیش میآید که نوع صحبت کردن و حرفهایی که رد و بدل میشود، آسیبهای جدی در ذهن طرفین ایجاد میشود و حتماً نیاز به حضور یک مشاوره خانواده در این طور مواقع احساس میشود؛ بنابراین زوجین باید حواسشان جمع باشد در هنگام بحث و دعوا یا ناراحتی و یا حتی در مواقعی که احساس میکنند حال روحی خوبی ندارند به کار بردن یک سری عبارات در روابطشان با همسر ممنوع است و باعث خراب شدن زندگی مشترک میشود، حس غرور زن و مرد را از بین میبرد و پردههای حیا را کنار میزند، بنابراین باید به زبان آوردن این جملهها را در فرمول ذهنیمان ممنوع کنیم و به خاطر داشته باشیم که اصل داشتن یک خانواده سالم ابتدا احترام به همسر و سپس فرزندان است.
استفاده از الفاظ «چاق»، «زشت»، «غرغرو» و ... ممنوع
نکته اول این است که در نظر داشته باشیم استفاده از برخی الفاظ بار تحقیر و توهین و تخریب شخصیت طرف مقابل را دارد مثل اینکه به همسرتان بگویید «احمق»، «زشت»، «چاق»، «لاغر مردنی»، «بی ادب» یا هر چیز دیگری که شخصیت او را هدف بگیرد و باعث ناراحتی و کم اعتماد به نفسش از خودش شود. باید در نظر داشته باشیم که همسرمان همان انتخابی است که ابتدا داشتیم پس با همه کم و کاستیها و خوبی و بدیها او را پذیرفتیم و اگر هم به لحاظ اخلاقی و فیزیکی تغیری در او میبینید، میتواند با الفاظ درست مثل اینکه «عزیزم تصمیم به باشگاه رفتن دارم، پیشنهاد میکنم تو هم اینکار را بکن» یا «اگر چیزی تو را اذیت میکند که باعث تندمزاجی ات شده بگو تا من هم کمکت کنم». اگر هم موقع دعوا یا ناراحتی حرفی میزنید که به تمسخر شبیه میشود، این اخلاق را کنار بگذارید و چیزهایی که ناراحتتان میکند را در زمان آرامش مطرح کنید نه حین دعوا!
«تو» گاهی توهین حساب میشود
همیشه استفاده از لفظ «تو» باعث صمیمت نیست، گاه اوقات بهتر است از جملات زیباتر و احساسیتری برای خطاب قرار دادن همسرتان استفاده کنید مثل «عزیزم»، «عشقم»، «زندگی من» و جملاتی از این دست که برخی تصور میکنند اگر بگویند باعث لوس شدن طرف مقابلشان میشود؛ بنابراین یک هفته امتحان کنید و صحبتهایتان را با یک جمله مثبت و یک صفت زیبا با همسرتان آغاز کنید.
«تو خیلی زود ناراحت میشوی؟!»
یکی از جملاتی که باعث عصبی شدن طرف مقابلتان میشود این است که انتظار داشته باشید هر حرفی بزنید و او ناراحت نشود و بعد هم بگویید «چرا سریع ناراحت میشی، جنبه داشته باش؟!» با گفتن این جمله تنها آتش ناراحتی را بیشتر کردهاید و انتظار دارید پس از آن چه بشنوید؟ حتی گاه دیده میشود که در برابر همه حرفهایی که میزنید، طرف مقابل واکنش دارد یا ندارد، خودتان کم محلی میکنید و توجهی به حرفها و خواستههای همسرتان نمیکنید. این دیگر عذر بدتر از گناه است و باعث یک دور باطل در روابط ناسالم زناشویی میشود. به جای پرخاشگری، لفاظیهای نادرست و کم محلی بهتر است با آرامش ناراحتیتان را بیان کنید و بعد هم اجازه دهید طرف مقابلتان حرف بزند و گرنه با کم محلی یا پرخاشگری یک زندگی مشترک سالم ادامه پیدا نخواهد کرد.»
حجم
۱۳۴٫۳ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۱۷۴ صفحه
حجم
۱۳۴٫۳ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۱۷۴ صفحه