کتاب خلاصة الدروس فی علم الاصول (جلد اول)
معرفی کتاب خلاصة الدروس فی علم الاصول (جلد اول)
کتاب خلاصة الدروس فی علم الاصول (جلد اول) نوشتهٔ رامین فلاح است. انتشارات میراث ماندگار این کتاب را که به ۲ زبان عربی و پارسی نوشته شده، روانهٔ بازار کرده است. کتاب حاضر تلخیصی از حلقةالاولی از کتاب «دروس فی علمالاصول» نوشتهٔ «سیدمحمدباقر صدر» است.
درباره کتاب خلاصة الدروس فی علم الاصول (جلد اول)
کتاب خلاصة الدروس فی علم الاصول (جلد اول) که تلخیصی از حلقةالاولی از کتاب «دروس فی علمالاصول» نوشتهٔ «سیدمحمدباقر صدر» است، در چند بخش نوشته شده است. بخشهایی از این کتاب به پارسی و بخشهایی دیگر به زبان عربی هستند. این کتاب درمورد موضوعاتی مانند احکام شرعی، وضع و علاقهٔ لغوی، حقیقت و مجاز، دلالتی که علم اصول از آن بحث میکند، ادوات عموم، ادات شرط، تواتر، علاقات عقلی، جعل و فعلیت، علاقات بین حکم و موضوع و... سخن گفته است.
«سیدمحمدباقر صدر» از نوابغ معاصر بود که نظریهپردازیها و نوآوریهای متعددی را در عرصههای گوناگون علوم اسلامی به ارمغان آورد؛ بهگونهای که در هریک از دانشهای حوزوی در زمرهٔ بنیانگذاران و صاحبان مکتب به شمار میآید. او در عرصهٔ تفسیر نیز روشی نو و بیسابقه برای تفسیرِ موضوعی ابداع کرد که خود آن را «روش استنطاق» نامید؛ روشی که او با پیریزی آن، سطح پژوهشهای علمی در این عرصه را به مرحلهای جدید وارد کرد.
شهید صدر در سال ۱۳۸۴ قمری مادهٔ درسی علوم قرآن را برای تدریس در دانشکده اصولالدین بغداد به رشتهٔ تحریر درآورد که این اثر نیز با نام «علوم قرآن» به زیور طبع آراسته شده است. گذشته از این ۲ اثرِ ویژه در عرصهٔ مطالعات قرآنی، شهید صدر در شماری از سخنرانیها و مقالات خود موضوعاتی مرتبط با قرآن کریم را مطرح کرده است. در کتاب «آموزه های وحی» آن بخش از این گفتارها و نوشتارها که بهدست آمده، گردآوری شده است. گفته شده است که دستیابی به دریافتی جامع از اندیشهٔ قرآنی شهید صدر نیازمند بررسی همهٔ آثار اوست؛ زیرا همهٔ این آثار آکنده از مباحث قرآنی است و در هریک از آنها بخشی از جایگاه بنیادین قرآن در اندیشهٔ شهید صدر نمایان شده است.
خواندن کتاب خلاصة الدروس فی علم الاصول (جلد اول) را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به دوستداران علوم اسلامی پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب خلاصة الدروس فی علم الاصول (جلد اول)
«ارتباط بین حکم وضعی و حکم تکلیفی محکم است، زیرا حکم وضعی بدون حکـم تکلیفـی یافـت نمیشود بنابراین زوجیت حکم شرعی وضعی است که در جانب و مقابل آن احکام تکلیفی وجود دارد و آن حکم تکلیفی انفاق زوج بر زوجهاش است.»
حجم
۰
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۹۶ صفحه
حجم
۰
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۹۶ صفحه