کتاب ورود به عرصه جهانی
معرفی کتاب ورود به عرصه جهانی
کتاب ورود به عرصه جهانی نوشتهٔ جاناتان گریکس و پل مایکل برانگن و دانا لی با ترجمهٔ احسان امینی باغبادرانی و محمدامین قاسمی پیربلوطی
در انتشارات دانشگاه امام صادق (ع) چاپ شده است.
درباره کتاب ورود به عرصه جهانی
کتاب «ورود به عرصه جهانی؛ کشورهای بالنده، راهبردهای قدرت نرم و ابررویدادهای ورزشی» به بررسی این موضوع میپردازد که چگونه کشورهای با قدرت کم یا متوسط تلاش میکنند تا قدرت نرم و درنتیجه سرجمع قدرت ملی خود را از طریق برگزاری موفق رویدادهای ورزشی بینالمللی، ارتقا دهند تا بتوانند وارد سطح بالاتری از تعاملات در عرصه جهانی شوند. در یک کلام، این کتاب برای پاسخ به این پرسش نوشته شدهاست که «چگونه میتوان میزبانِ بازیهای بزرگ و میهمانِ بازی بزرگان شد؟»
این اثر، یکی از مؤثرترین نوشتههای اخیر درباره سیاستهای ابررویدادهای ورزشی و تأثیری است که چنین رویدادهایی بر کشورهای میزبان و وضعیتشان در سیاستهای بینالمللی دارد. دقت در فهرست منابع و فصلبندی نشان میدهد که مؤلفان با بررسی آثار قبلی و موردپژوهیهای متعدد توانستهاند حدودوثغور کار علمی خود را در میان سایر مطالعات منتشرشده تعیین کنند. آنها به موردپژوهی برگزاری مسابقات جام جهانی و المپیک در چهار کشور عضو بریکس (برزیل، روسیه، چین، آفریقای جنوبی) و قطر پرداختهاند. توجه به کشورهای غیرغربی و درحالتوسعه و چهارچوب مشترک برای بررسی سیاستها، اقدامات، ضعفها و قوتها و ارزیابی آثار برگزاری ابررویدادهای ورزشی و ساختار آموزشی از ویژگیهای مثبت این کتاب است.
سه نویسنده کتاب دارای سوابق مشترکی در دانشگاههای بیرمنگام و متروپولیتن منچستر هستند؛ جاناتان گریکس یک متخصص برجسته درزمینه سیاست ورزشی با تخصص خاص در رویدادهای بزرگ ورزشی و قدرت نرم است. از وی ۷ تکنگاری، ۸ کتاب ویرایششده و ۵ شماره ویژه از مجلات برجسته منتشر شدهاست. علاوهبراین، او بیش از ۶۰ مقاله و فصلهای متعدد از کتابهای تخصصی را منتشر کردهاست. گریکس در سال ۲۰۲۲ پروژهای را بر اساس مطالعه تاریخچه زندگی المپیکیهای بریتانیا هدایت میکند.
پل مایکل برانگن، یک محقق روابط بینالملل است که در مطالعه ورزش تخصص دارد. تحقیقات او در درجه اول بر نقش و استفاده از رویدادهای بزرگ ورزشی توسط دولتهای ملی برای دستیابی به اهداف سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و یا فرهنگی خاص متمرکز است. تحقیقات او بهطور خاص بر ورزش در خاورمیانه و بهویژه به برگزاری جام جهانی فوتبال ۲۰۲۲ و نقش مهم آن در تلاش قطر برای قراردادن خود در نقشهٔ جهانی، ارتقای دستاوردهای گستردهتر این کشور و درنهایت بهدستآوردن اشکال «قدرت نرم» و نفوذ از طریق جذب بازیها تأکید دارد.
تحقیقات پل مایکل برانگن در مجلات برجسته علوم سیاسی و مطالعات ورزشی، ازجمله مطالعات اوقات فراغت، جامعهٔ جهانی، دیپلماسی و امور خارجه و امور بینالملل منتشر شدهاست. او نویسندهٔ «قطر و جام جهانی فوتبال ۲۰۲۲: سیاست، جنجال، تغییر» (انتشارات پالگریو ، ۲۰۲۲) و ویراستار مشترک «راهنمای ورزش در خاورمیانه» (انتشارات راتلج ، ۲۰۲۲) است.
خانم دانا لی یک اقتصاددان سیاسی و نویسنده پنج کتاب و بیش از ۳۰ مقاله است که توسعه اقتصادی، مذاکرات اقتصادی و نظریه انتقادی را پوشش میدهد. او در حال حاضر مدیر مرکز تحقیقات اقتصادهای آینده است و گروه بزرگی را رهبری میکند که درحالتوسعه تحقیقات سیاستمحور جدید بر روی طیفی از موضوعات ازجمله اقتصاد رفتاری و حکمرانی، اقتصاد بازدیدکنندگان ازجمله گردشگری، اقتصادهای ورزشی، بهویژه اقتصاد سیاسی رویدادهای بزرگ ورزشی، حاکمیت تجارت جهانی، تجزیهوتحلیل اقتصادی و تجاری، و اقتصادهای سبز است. خانم لی با تاجران و سیاستگذاران در شهرها، مناطق و دولت بریتانیا و سازمانهای بینالمللی همکاری میکند. او سردبیر مجموعهٔ مطالعات دیپلماسی و روابط بینالملل انتشارات پالگریو و عضو هیئت تحریریهٔ مجلهٔ سیاست تجارت بینالملل است.
مطالعهٔ این اثر برای استادان، پژوهشگران و دستاندرکاران سیاست خارجی، دیپلماسی عمومی و مدیریت ورزشی و مدیریت گردشگری کشور بسیار ضروری است؛ چراکه جمهوری اسلامی ایران میتواند با شکستهشدن تحریمهای خارجی و عبور از محدودیتهای داخلی، جایگاه جهانی خود را در عرصهٔ ورزش و گردشگری باز پس بگیرد و از این طریق بر قدرت نرم خود بسیار بیفزاید.
کتاب ورود به عرصه جهانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب به علاقهمندان به علوم سیاسی پیشنهاد میشود.
حجم
۲٫۹ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۲۰۶ صفحه
حجم
۲٫۹ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۲۰۶ صفحه