کتاب مادر خوب و مادر بد
معرفی کتاب مادر خوب و مادر بد
کتاب مادر خوب و مادر بد: بحثی پیرامون وجود احساسات متناقض در روابط مادر و فرزند، نوشتهٔ دکتر نهاله مشتاق، روانشناس بالینی است که با تصویرگری سلمان طاهری در انتشارات مهرسا چاپ شده است.
درباره کتاب مادر خوب و مادر بد
فرزندپروری وظیفهای لذتبخش، رشددهنده، سخت و چالشبرانگیز است. به طور معمول، والدین در جایی از سیستم روان خود امید دارند که فرزندانشان به بزرگسالانی سالم، پویا و سازنده تبدیل شوند اما در این مسیر دائماً با پیچیدگیهایی مواجه میشوند. خوشبختانه تحقیقات نشان دادهاند که فرزندپروری، مهارتی آموختنی است و والدینی که به آموزش و آگاهی خود در این زمینه میپردازند نتایج بهتری دریافت میکنند.
کتاب مادر خوب و مادر بد بخش اول از مجموعهٔ فرزندپروری است که به منظورآگاهسازی والدین طراحی و تهیه شده است. محتوای این مجموعه حاصل سالها مطالعه و پژوهش روانشناسان متخصص و زبدهٔ دنیا است که برای مخاطبان علاقهمند و غیرمتخصص، به زبان ساده بیان شده است. به منظور درک بهتر مفاهیم از کاریکاتورهایی استفاده شده است که هریک منعکسکنندهٔ بخشی از بحثهای مطرحشده است.
کتاب مادر خوب و مادر بد را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
مطالعهٔ این اثر به همهٔ والدین پیشنهاد میشود.
بخشی از کتاب مادر خوب و مادر بد
«با وجود این که تجربهٔ روزمرهٔ تمام مادران ثابت میکند که احساسات مادر نسبت به فرزند پیچیده، چندبعدی و متضاد است، تصویری کلیشهای از مادر وجود دارد که او را فقط عاشق ترسیم میکند. بهعبارتدیگر تنها احساسی که مادران میتوانند آزادانه تجربه کرده و راجع به آن صحبت کنند عشق به فرزند است. فرهنگ تا حدودی در مورد دیگر روابط عاطفی انعطافپذیر است. بهعنوانمثال در دیگر روابط رابطهٔ زناشویی یا دوستیهای صمیمی افراد میتوانند احساسات مختلفی داشته باشند. اگر خشم، نفرت، تحقیر یا حسادت به میان آید کسی احساس شرم و خجالت نمیکند. زیرا از نظر چارچوبهای فرهنگی وجود این احساسات منفی در تمامی این روابط مجاز محسوب میشود. اما وقتی بحث مادر بودن مطرح میشود هالهای از جدیت و انعطافناپذیری چارچوبهای فرهنگی را فرامیگیرد که هیچ نوع تضادی در احساسات یا تفاوتی در سبکها را مجاز نمیشمارد.
درواقع مثل این است که تنها یک احساس و یک روش برای مادر خوب بودن وجود دارد! این که مادر چه احساسی نسبت به مادر بودن خود داشته باشد یا چه معنایی به آن نسبت دهد بهشدت تحتتأثیر این چارچوبهای فرهنگی است. اما خود مادران هم در حفظ این چارچوبها نقش فعالی ایفا میکنند. تجربة عملی مادر بودن بسیاری اوقات تفاوتی فاحش با تعاریف معمول آن دارد. وقتی مادران چنین تفاوت فاحشی بین تصویر غالب فرهنگ و تجربة روزمرهٔ خود میبینند، احساس اضطراب و عذاب وجدان میکنند. مادری میگوید: «فکر میکنم احساس گناه من بهعنوان یک مادر با دیدن آنچه دیگر مادران برای فرزند خود انجام میدهند و مقایسهٔ خودم با آنها برانگیخته میشود. وقتی کسی را میبینم که همیشه آرام و خونسرد به نظر میرسد و انگار هیچوقت از بچهها خسته نمیشود از خودم بیزار میشوم» همین مسئله باعث میشود که بحث آزادانه در مورد احساسات مادران شکل نگیرد و نقش خلاقانهٔ این عواطف پنهان باقی بماند. در این کتاب به بحث در مورد احساسات متفاوت مادر میپردازیم و زمینههای بروز آنها را بررسی میکنیم.»
حجم
۱۲٫۵ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۰
تعداد صفحهها
۷۲ صفحه
حجم
۱۲٫۵ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۰
تعداد صفحهها
۷۲ صفحه
نظرات کاربران
به نظرم کتاب خوب و جالبیه من یه دختر سه ساله دارم چندین بار پیش اومده که خودمو با مادران دیگه مقایسه کردم و چندین بار با خانم های فامیل و دور و اطراف در این مورد صحبت کردم که من حس
کتاب خیلی مختصر اما به شدت مفید بود. پیشنهاد میکنم تمام مادران بخونن، فرقی نمیکنه کودکشون توی چه سنی باشه. توی یه نشست هم میشه کتاب رو خوند و ازش استفاده کرد. به خصوص خلاصه هایی که پایان هر مطلب نوشته
بنظرم واقعا لازمه همه مادران خصوصا تازه مادران خصوصصصا تازه مادران کمال گرا والبته کسانی که کمال گرایی شان از فرزند آوری منصرفشان کرده این کتاب رو بخونن؛)
خوندن این کتاب برای همه مفیده. نه فقط مادران. پدرها هم برای درک سختیهای فرزند پروری باید این کتاب رو مطالعه کنن.
مامانای مهربون کتاب هفته چهل و چندم رو هم بخونید.حتما کمکتون میکنه.تو طاقچه هم هست
کتاب مختصر و مفیدی بود و در زمینه کنترل خشم مادر در رابطه با فرزند بسیار کاربردی🌺🌺
این کتاب در مورد حس ها ی مادرانه ایی صحبت میکرد که حرف دلی خیلی از مادران و همسران بود......ولی تا بحال فرصت حرف زدن راجع به اونها دست نداده بود
اونجا که میگه چیزی ب اسم بچه خوب و بد وجود نداره و چی میشه که بچه خوب و بچه بد درست میشه عالیه ولی اینکه کسی با اگاهی از خشم اش می تونه اونو کنترل کنه خیلی کم جواب
خیلی خوبه کتابش، هر مادری باید بخونه حتما
یکی از بهترین کتابهایی والدین حتما باید بخونند،