دانلود و خرید کتاب کلیدهای رفتار با کودک دوساله مگ زویبک ترجمه سارا رئ‍ی‍س‍ی‌‌ طوس‍ی‌
تصویر جلد کتاب کلیدهای رفتار با کودک دوساله

کتاب کلیدهای رفتار با کودک دوساله

معرفی کتاب کلیدهای رفتار با کودک دوساله

کتاب کلیدهای رفتار با کودک دوساله نوشتهٔ مگ زویبک و ترجمهٔ سارا رئ‍ی‍س‍ی‌‌ طوس‍ی‌ است و انتشارات صابرین آن را منتشر کرده است.

درباره کتاب کلیدهای رفتار با کودک دوساله

کلیدهای رفتار با کودک دوساله نوشتهٔ مگ زویبک، پرستار و روان‌شناس کودک است.

بچه‌های دوساله واقعا هیجان‌انگیز و دوست‌داشتنی هستند و حداقل بعضی از اوقات می‌توان از مصاحبت با آن‌ها لذت برد.

در این کتاب با تغییرات فراوان کودک دوساله‌تان طی سالی که پیش رو دارد، آشنا می‌شوید. بخش اول، «فرزند دوساله شما چگونه رشد و تغییر خواهد کرد»، رشد و تغییر او را در رابطه با شما، در نحوهٔ تفکر و روش استفاده او از حواس و مهارت‌های جسمی خود برای یادگیری، توصیف می‌کند. این فصل، شامل کلیدهایی است که تأثیر مراحل رشد فرزندتان را در رفتار او طی این فعالیت‌های روزمره بررسی می‌کند. هر یک از کلیدهای این بخش را می‌توانید به صورت مستقل مطالعه کنید، اما اگر همه کلیدهای آن را بخوانید، بر توانایی شما در درک فرزند دوساله‌تان خواهد افزود. روند رشد بچه‌ها با یکدیگر متفاوت است و در هر کودکی جنبه‌های گوناگون رشد، تأثیرات متفاوتی بر هم می‌گذارند. مراحل رشد کودکان گاهی به صورت جهشی و گاهی به صورت گام‌های بسیار کوچک طی می‌شوند.

بخش دوم، «سبک مزاجی»، تفاوت‌های رفتاری گوناگون بچه‌ها را با ذکر جزئیات آن توصیف می‌کند. همهٔ دوساله‌ها در نهایت مراحل رشد یکسانی را پشت سر می‌گذارند؛ اما هر کدام، این مرحله را با روشی منحصر به‌فرد طی می‌کنند. اگر بیاموزید که سبک فرزند خود را درک کنید از متفاوت‌بودن او با بچه‌های دیگر و با خودتان کمتر احساس ناراحتی خواهید کرد.

در بخش سوم، «رفتارها و بدرفتاری‌های نوعیِ دوساله‌ها» ، درباره رفتارهای گوناگونی که می‌توانید طی سال آینده از فرزند خود انتظار داشته باشید، می‌خوانید. این بخش به شما می‌گوید که رفتارها و بدرفتاری‌های فرزندتان چگونه قسمتی از مراحل رشد او را تشکیل می‌دهد و راهکارهایی را به شما می‌آموزد تا بتوانید از پس چالش‌هایی که این دورهٔ نه‌چندان وحشتناک در زندگی شما ایجاد می‌کند برآیید و از آن‌ها لذت ببرید.

خواندن کتاب کلیدهای رفتار با کودک دوساله را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

این کتاب را به تمام مادران و پدران که فرزند دوساله دارند یا می‌خواهند بچه‌دار شوند پیشنهاد می‌کنیم.

بخشی از کتاب کلیدهای رفتار با کودک دوساله

«چند دقیقه‌ای وقت بگذارید و بازی فرزند دوساله‌تان را تماشا کنید. توانایی او را برای حرکت‌دادن بدن، حل‌کردن یک مسئله، به‌کارگیری یک اسباب‌بازی و صحبت کردن با خودش و شما درباره کاری که انجام می‌دهد، مشاهده کنید. نگاه کنید که چگونه در دهانش غذا می‌گذارد و تقاضای غذای بیشتری می‌کند، زمین می‌خورد و بلند می‌شود و تلاش می‌کند. او همه این کارها را به‌تنهایی انجام می‌دهد. گاهی کمک می‌خواهد و گاهی کمک شما را نمی‌پذیرد. روشن است که به تدریج به کودکی توانا و مستقل تبدیل می‌شود.

حالا به گذشته فکر کنید. او تنها دو سال پیش، نوزاد کوچک و ناتوانی بود که برای همه چیز به شما نیاز داشت. به شما وابسته بود تا غذایش دهید، آرامش کنید، با او بازی کنید و تمام مراقبتهایی را که والدین با محبت از نوزادشان می‌کنند، از او به عمل آورید.

فرزندتان وقتی بزرگ‌تر شد آموخت که گرچه وقتی به مراقبت شما نیاز داشت در دسترس بودید، اما همیشه همان لحظه‌ای که شما را می‌خواست، نمی‌آمدید. او آموخت گاهی باید صبر کند تا توجه شما را به دست آورد و آموخت که گاهی، کسان دیگری نیز به جای والدینش بودند که از او مراقبت کنند. او آموخت گاهی وقتی شیر می‌خواست در عوض به او غلات می‌دادید و اگر نیمه‌شب می‌خواست بازی کند از او انتظار داشتید برگردد و بخوابد. در طول سال گذشته، زمانی رسید که متوجه شدید کودکتان دیگر تمام توجه شما را طلب نمی‌کند، تمام توجه و مراقبت شما را از آنِ خود نمی‌کند بلکه به عضوی از خانواده تبدیل شده است. شاید این تغییر برای او و برای شما امری ساده نبود. وقتی از آن توجه دائمی که در دوران نوزادی به او می‌دادید می‌کاستید، شاید اعتراض می‌کرد. شاید درباره نیازهای واقعی او نسبت به خودتان تردید داشتید یا از دیدن آنکه نیاز او بیش از آن است که بتوانید به او بدهید احساس نگرانی می‌کردید. به هر حال وقتی از توجه دائمی خود به او کاستید، دیدید که چگونه می‌آموزد کارهای بیشتر و بیشتری را برای خود انجام دهد.

والدین می‌فهمند که گاهی تشخیص نیاز واقعی یک کودک، مشکل است. نوزاد تا مدتی نیاز دارد والدش به او غذا دهد اما اگر والد بخواهد پس از آن نیز این مسئولیت را حفظ کند، ممکن است کودک از غذا خوردن اجتناب کند. بچه یک‌ساله با والدی که می‌خواهد پوشک او را عوض کند یا کفش به پایش کند کلنجار می‌رود، گویی او را شکنجه می‌دهند، اما والد چاره‌ای ندارد! کودک دوساله ممکن است هنگامی که والد خانه را ترک می‌کند تا به سر کار رود گریه کند اما والدین می‌دانند آرام خواهد شد و تمام روز با پرستار خود با شادی بازی خواهد کرد.

در سال گذشته فرزندتان آموخت راه برود، نیازهای اساسی خود را بیان کند و از وجود خود احساس رضایت کند. گاهی می‌دیدید چگونه برای عملی کردن خواسته خود، یا همکاری کردن با شما، می‌جنگد. برخی از اوقات رفتارش بچگانه و برخی از اوقات خیلی بزرگسالانه بود. شاید این احساس به شما دست می‌داد که نمی‌توانید پیش‌بینی کنید آیا خلق او مثبت خواهد بود یا منفی. گاهی انگار کلمه محبوبش «نه» بود، حتی وقتی مطمئن بودید می‌خواست بگوید «بله» !

شاید این توصیف از کودک یک‌ساله برایتان آشنا باشد و شاید هم نه. بعضی از بچه‌ها زودتر از بچه‌های دیگر استقلال خود را از والدینشان نشان می‌دهند. در بسیاری از اوقات همراه با تلاشی استقلال‌طلبانه، از بچه‌ها رفتارهای لجوجانه سر می‌زند. اگر شاهد کنار آمدن دوستانتان با این‌گونه رفتارهای فرزندانشان بوده‌اید لابد خدا را شکر کرده‌اید که فرزندتان آن‌قدر مقاومت نمی‌کند. اما خودتان را آماده کنید. ابراز استقلال که اغلب با واکنشی منفی انجام می‌شود، بخشی از الگوی رشد طبیعی بچه‌هاست. اگر این حالت را هنوز در او ندیده‌اید، احتمالاً در سال آینده شاهد آن خواهید بود.

خوب است بدانیم که واکنشهای منفی کودک یک یا دوساله به دلیل نیاز او به مستقل شدن از والدین است. البته اگر فرزندتان در مرحله‌ای از رشد به سر می‌برد که واکنشهای منفی زیادی از خود نشان می‌دهد، سخت است که به یاد بیاورید این رفتار او در واقع نوعی واکنش رفتاری مثبت است! شما والدین احتمالاً بعضی از اوقات - به خصوص در زمانهایی که فرزندتان شما را به طور دائم به چالش می‌کشاند - احساس ناکامی یا حتی احساس فرسودگی خواهید کرد. اگر احساس می‌کنید وظیفه شماست کاری بکنید که فرزندتان همیشه راضی باشد ممکن است سال بسیار سختی داشته باشید. کودک دوساله نیاز دارد بفهمد که قرار است والدینش برای او محدودیت تعیین کنند و اگر همانند زمانی که شیرخوار بود قابل اعتماد باشد نسبت به او رفتاری همسان نشان خواهید داد. اگر هر باری که فرزندتان اطاعت نکرد، قانون را عوض کنید احتمالاً فشار بیشتری خواهد آورد تا شما را وادار به عقب‌نشینی کند.

در طول دوسالگی که به فرزندتان می‌نگرید، احتمالاً ترکیبی از احساسات بد و خوب خواهید داشت. مشاهده اینکه این کوچولوی شیطان به کودکی مستقل، کنجکاو و پرشور تبدیل می‌شود بسیار لذت‌بخش است، اما خداحافظی با آن کوچولوی وابسته‌ای که مطابق میل و اراده والدینش به کنترل درمی‌آمد و همیشه نیازمند و خواستار توجه بود، مشکل است. باز هم لحظاتی می‌رسد که این ماجراجوی کوچک بخواهد در آغوش امن شما پناه بگیرد. او هر روز بیشتر از گذشته خواهد خواست از شما به عنوان پایگاهی امن استفاده کند تا بتواند به سراغ ماجراجوییش برود. بسیاری از اوقات حتی خودش هم نمی‌داند از شما چه می‌خواهد. بسیاری از اوقات، شما نیز نمی‌دانید که باید بایستید یا رها کنید. باید تجربه بیاموزید، چون هر کودک و هر خانواده‌ای متفاوت است. هرگز از اشتباه کردن نهراسید. کلیدهای زیر شما را راهنمایی و کمکتان می‌کنند که تصمیمهای بهتری بگیرید. اما بهترین راهنمایتان حس غریزی شماست.»

farez
۱۴۰۰/۰۸/۲۳

وقتی به سفارش دوستی این کتابو گرفتم گمان نمیکردم روشهاش کاربردی و عملی باشه...اما برخلاف تصورم در خیلی از مواقع حرفهای درستی رو میزد و من در کمال ناباوری میفهمیدم چقدر اشتباه رفتار میکردم. راستش همه ی ما والدین بصورت

- بیشتر
t.r
۱۳۹۷/۱۱/۱۴

کتاب بسیار کاربردیه در دوسالگی خیلی موقعیتهای پرتنش و نگران کننده پیش میاد و در اغلب موارد سردرگم هستی که چه واکنش درستی باید در برابر رفتار کودک نشان بدی این کتاب راهنمای خیلی خیلی خیلی خوبیه با مثال های عینی به

- بیشتر
اُمِّ فاطمه
۱۳۹۸/۰۳/۲۷

کتاب خوبی بود☺ نکاتی رو که بیان کرده کاربردی هستند و شناخت خوبی رو از یک کودک دوساله به مادران میده😊

فیلوسوفوس
۱۴۰۲/۰۴/۲۱

۲ سالگی شروع ارتباط کلامی کودکه. و این آخرین و پیشرفته ترین مرحله ارتباطه. ازین ببعد کودک فقط ارتباطاتش رو در همه زمینه ها افزایش میده و تجربه کسب میکنه. والدین باید همه تلاششون رو بنمایند تا این انسان کامل

- بیشتر
Aseman
۱۳۹۹/۰۹/۱۵

کتابی بسیار عالی و به تمامی پدر و مادرهایی که بچه دوساله دارند توصیه میکنم حتما یکبار مطالعه کنند. من بچه دوساله دارم که خیلی از ویژگی هاشو تو این کتاب بیان کرده بود و من تازه متوجه شدم خیلی از

- بیشتر
saeedeh
۱۳۹۹/۰۵/۱۲

خیلی کتاب خوب و کاربردی‌ای هست. واقعا خیلی به من کمک کرده.

کاربر ۲۰۵۹۸۹۳
۱۳۹۹/۰۵/۱۱

از نظر من که عالیه . روی داداش کوچیکم جواب داده

درتکاپو...
۱۳۹۸/۰۹/۰۵

کتاب عالی بود در واقع از خوندنش لذت بردم ساده و روان و کاربردی خیلی از روش هایش به نظر ساده میان، اما کادبردی بود، من زود نتیجه گرفتم!

nemati
۱۳۹۸/۰۸/۱۳

دوستانی که واسه دانلود مشکل داشتن، منم امکان دانلود نداشتم، به پشتیبانی پیام دادم، رفع شد مشکل

کاربر ۴۶۶۴۲۶۶
۱۴۰۲/۰۲/۰۵

واقعا کتاب مفیدی بود،درمورد اکثر چالش هایی که با بچه های دوساله برای مامان و باباها پیش میاد صحبت میکنه و راهکارهای مفیدی میده.خوشحالم که خوندمش،در مورد غذا خوردن و ترک و پوشک و قشقرق های دخترم،راهکارهای عملی و خوبی

- بیشتر
کودکان دوساله بسیاری از اوقات یک سؤال تکراری را پشت سرهم می‌پرسند و والدین فکر می‌کنند لابد پاسخ آنها رضایت‌بخش نبوده است. اما گاهی از اوقات دوساله‌ها سؤالی را صرفا به این دلیل تکرار می‌کنند که از پاسخی که بار اول به آنها دادید خوششان آمده و از گفتگو با شما نیز لذت می‌برند!
نرگس
وقتی فرزندتان بدرفتاری می‌کند، به جای توبیخ‌کردنش سعی کنید توجه او را به سویی دیگر هدایت کنید. به جای اینکه تنها کارهایی را به او گوشزد کنیم که می‌خواهیم انجام ندهد، بهتر است کارهایی را به او بگوییم که می‌خواهیم انجام بدهد.
درتکاپو...
اگرچه کودک دلبند شما ظاهرا به توضیحات شما گوش داده یا حتی آنها را تکرار می‌کند، ولی زمانی قادر به درک و فهم موضوعی می‌شود که آن را به طور مستقیم تجربه کند. مثلاً ممکن است برای او توضیح بدهید که اگر آب‌میوه‌اش را بیندازد، زمین کثیف می‌شود یا اگر لیوان را بیندازد و زمین کثیف شود شما از تمیز کردن آن ناراحت می‌شوید، یا اگر لیوان خود را بیندازد دیگر به او آب‌میوه نمی‌دهید. فرزندتان به‌دقت گوش می‌دهد اما باز هم آزمایش می‌کند تا تجربه کند که آیا همه آنچه را به او گفته‌اید حقیقت دارد یا نه!
zolfaqari
وقتی فرزندتان به دوسال‌ونیمگی نزدیک می‌شود، ممکن است ببینید که صحنه‌هایی از زندگی روزمرّه خود را اجرا و گاهی نقش والدین خود را بازی می‌کند.
mb
هنگامی که فرزندتان با این حسها آشنا می‌شود، خوب است درباره پوشکهای کثیف او چیزی نگویید. کودک دوساله احساس می‌کند که آنچه در پوشک خود گذاشته است بخشی از وجود اوست. اگر اخم کنید و از تعویض پوشک کثیف او شکایت کنید، ممکن است این‌طور برداشت کند که از او نیز خوشتان نمی‌آید. در عوض، هنگامی که به شما می‌گوید که باید عوض شود، او را تحسین کنید و اگر در موقع عوض‌کردن، خودش پوشک را آورد یا با شما همکاری کرد به او آفرین بگویید. نظر مثبت خود را درباره بچه‌های بزرگ‌تری که از توالت استفاده می‌کنند و شورت می‌پوشند اعلام کنید. اما از بچه‌های نوپایی که پوشک دارند، انتقاد نکنید چون فرزندتان نگران این می‌شود که درباره او هم چنین نظری داشته باشید.
Helia tarjomani
خلق همه بچه‌های دوساله بعضی از روزها طوری است که همکاری نمی‌کنند. شاید مجبور بشوید انتخاب کنید صورت او را بشویید یا سلامت روانی خود را حفظ کنید! در چنین روزهایی اگر ظاهر فرزندتان نامرتب است نگران نباشید. نامرتب بودن هیچ آسیبی به او نمی‌زند. رابطه شما با او در زمینه‌های دیگر بسیار مهم‌تر از مرتب بودن ظاهر اوست.
سادات
دوساله‌ها به تدریج خود را به صورت اشخاصی مهم و جدا از والدین خود می‌بینند و اغلب استقلال خود را طوری ابراز می‌کنند که قلدرمآبانه به نظر می‌رسد یا دیگران را عصبی می‌کند؛ همان خصوصیاتی که دوساله‌ها را شیرین و دوست‌داشتنی می‌کند می‌تواند سبب شود والدین در پایان روز از خستگی غش کنند!
سادات
بچه‌های دوساله در هر دوره بیست‌وچهارساعته حدودا به سیزده ساعت خواب نیاز دارند.
mb
در گذشته، والدین معتقد بودند که کودکی که زود از کهنه گرفته می‌شد یا بسیار باهوش بود یا والدین باعرضه‌ای داشته است. اکنون می‌دانیم که رفتارهای کودک در این خصوص به هوش او ربطی ندارد و اگر قبل از اینکه کودک آمادگی استفاده از توالت را پیدا کند به او فشار بیاورند، این امر سبب می‌شود که او شورش و در برابر آموزش مقاومت کند، به طوری که اگر از ابتدا صبر می‌کردند کودک آمادگی پیدا کند، کار آموزش او زودتر به نتیجه می‌رسید.
zahra gol
بسیاری از اوقات حتی خودش هم نمی‌داند از شما چه می‌خواهد. بسیاری از اوقات، شما نیز نمی‌دانید که باید بایستید یا رها کنید. باید تجربه بیاموزید، چون هر کودک و هر خانواده‌ای متفاوت است.
zahra gol
والدین اغلب رفتار خوب را امری طبیعی تلقی می‌کنند و تنها نسبت به بدرفتاری عکس‌العمل نشان می‌دهند. کودک نیز زود درمی‌یابد که با رفتاری بی‌ادبانه می‌تواند توجه بیشتری جلب کند تا با خوش‌رفتاری کردن! بگذارید فرزندتان بفهمد که به نکات مثبت توجه می‌کنید
abdolhoseini_fa
برای غذاها و میان‌وعده‌های روزانه او برنامه‌ریزی کنید: محصولات لبنی: سه وعده در روز که هر وعده آن برابر یک لیوان شیر یا ماست و سی گرم پنیر است. اگر فرزند دوساله شما کم‌اشتها است، شیر او را به دو لیوان در روز تقلیل دهید. غلات: روزانه دست‌کم پنج وعده شامل نان، برنج، ماکارونی، غلات یا دانه‌های دیگر. وزن مواد خشک باید برای هر وعده پانزده گرم باشد. بدین‌ترتیب یک لیوان غلات خشک و نصف لیوان برنج پخته از نظر غذایی با هم برابرند. میوه‌ها: دو وعده در روز، شامل یک میوه تازه با اندازه متوسط یا ۱۲۰ گرم آب‌میوه، به اضافه ۱۲۰ گرم میوه یا آب‌میوه سرشار از ویتامین ث. اگر کودک دوساله شما روزانه بیش از سیصد گرم آب‌میوه بنوشد، ممکن است دیگر برای خوردن مواد مغذی اشتها نداشته باشد.
mb
در طول امسال که فرزندتان می‌آموزد صحبت کند و گفتار را درک کند، بسیاری از آنچه را که می‌آموزد، آینه الگوهای ارتباط کلامی خود شما خواهد بود.
mb
اگر به نظر می‌رسد که فرزندتان هنگام سیرشدن غذای خود را می‌ریزد یا پرت می‌کند به‌دقت مراقب او باشید تا اولین نشانه سیرشدن را در او متوجه شوید. بگویید: «خب، سیر شدی؟» اگر تأیید کرد ظرفهای غذا را ببرید. اگر پیش از آنکه بپرسید چیزی پرت کرد، همان عبارت را به صورت خبری بر زبان بیاورید («خب، سیر شدی»)، ظرفهای غذا را ببرید و بگویید: «تمام شد» ، و او را از صندلی خود زمین بگذارید. اگر شکایت کرد می‌توانید دوباره غذا را به صورت امتحانی به او بدهید اما اگر دیدید که عمدا غذا را می‌ریزد یا پرت می‌کند، بهتر است از این کار صرف‌نظر کنید. بعضی از بچه‌های دوساله هنگام غذاخوردن به طور مکرر غذای خود را پرت می‌کنند، نه به این دلیل که سیر شده‌اند، بلکه می‌خواهند توجه والد خود را جلب کنند.
مریم پ
به جای اینکه از سر خشم جیغ بکشید، با لحنی محکم و قاطع سخن بگویید. بیشتر والدین به تجربه درمی‌یابند که اگر قبل از اینکه چیزی بگویند چند نفس عمیق بکشند یا تا ده بشمرند، بهتر می‌توانند صدای خود را کنترل کنند.
abdolhoseini_fa
هنگام تماشای بازی فرزندتان علائمی را مشاهده خواهید کرد، که به شما نشان می‌دهد او چگونه می‌آموزد مسائل را حل کند. بعضی از بچه‌ها حتی از دوسالگی از رویکردهای خاصی بیش از دیگر رویکردها استفاده می‌کنند. بعضی از بچه‌ها آموزنده بصری هستند. آنها قبل از انجام دادن کاری به‌دقت تماشا و نگاه می‌کنند. بعضی آموزنده شنیداری هستند، آنها سؤال می‌کنند و به توضیحاتی که فرد بزرگسال یا کودک دیگر می‌دهد گوش می‌سپارند. بعضی از بچه‌ها آموزنده لمسی هستند و با لمس‌کردن و بازکردن شی‌ء از هم، بهتر می‌آموزند. این بچه‌ها برای حل یک مسئله نیاز دارند که به صورت فعّال روی آن کار کنند
مریم
برای اینکه به فرزند دوساله‌تان کمک کنید در آینده از مفهوم جفتها و ضدها در یادگیری موضوعات مختلف استفاده کند، می‌توانید بازیهای زیادی با او انجام دهید. مثلاً: جفت‌کردن اشیاء جور، شمردن و مشخص‌کردن اشیاء مشابه و متفاوت. هرچند که این مفاهیم ساده به نظر می‌رسند، برای آموزش خواندن و آموزش ریاضی از مفاهیم پایه‌ای به شمار می‌آیند
mb
والدین می‌توانند با محدودکردن زمان انجام کارهای روال قبل از خواب، خود نیز آرامش خود را حفظ کنند. این نکته مهم است چون بیشتر والدین به تجربه دریافته‌اند که اگر وقت خواب فرزندشان، عجول یا عصبی باشند، او به جای همکاری با والدین، بیشتر مقاومت می‌کند. بیشتر بچه‌های دوساله می‌توانند بدون حضور والدین در تخت یا گهواره خود به خواب بروند. اگر کنار فرزندتان می‌مانید دقت کنید که آیا حضورتان واقعا به او کمک می‌کند بخوابد یا اینکه باعث بیدارماندن او می‌شود. بعضی از دوساله‌ها متوجه می‌شوند که وقتی خوابشان می‌برد، والد از کنار آنها می‌رود. این بچه‌ها برای اینکه والدشان «غیب» نشود، با خواب می‌جنگند و هر بار که چشمشان گرم خواب می‌شود خود را بیدار می‌کنند. بعضی از بچه‌های دیگر نیز به راحتی در حضور والدین خود به خواب می‌روند، اما نیمه‌های شب بیدار می‌شوند و والد را صدا می‌کنند تا به آنها کمک کند دوباره به خواب بروند. اگر کودک شما چنین الگویی را هنگام خواب دارد، فصل مربوطه، یعنی «مشکلات وقت خواب و طول شب» را بخوانید.
Helia tarjomani
یکی از چالشهای بزرگ والدین دوساله‌ها، پیداکردن راهی برای برقراری تعادل بین نیازهای کودک و نیازهای خانواده است.
سادات
متوجه می‌شوید بسیاری از رفتارها و بدرفتاریهای کودکتان نتیجه تمایل او به استقلال، کنجکاوی، سطح فعالیت و نتیجه توانایی محدودش برای اندیشیدن به نتیجه کارهای اوست
غزل

حجم

۱۵۴٫۶ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۸۲

تعداد صفحه‌ها

۲۰۷ صفحه

حجم

۱۵۴٫۶ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۸۲

تعداد صفحه‌ها

۲۰۷ صفحه

قیمت:
۷۸,۰۰۰
۷۰,۲۰۰
۱۰%
تومان