کتاب بیان نظری، قواعد بصری
معرفی کتاب بیان نظری، قواعد بصری
«بیان نظری، قواعد بصری» نوشته مجید روانجو(-۱۳۴۲)، دربردارنده جستارهایی در ماهیت و ساختار سینمای ایران است.
حیات و ممات هنر و صنعت سینما بیش از هر چیز وابسته، مدیون و وامدار ادبیات سینمایی است. قدرترین و غنیترین سینماهای جهان، سینماهایی هستند که ادبیات سینمایی پویا و تأثیرگذار دارند. و ادبیات سینمایی بر پایه و مایههای مباحث تئوریک استوار است. در همین راستا مطالب و مقالات نظری و کارشناسی به عنوان مراجع کاربردی و رهنمودی نزد صاحبان خرد و اندیشهی سینمایی و متولیان و مدیران و سینماگران، جایگاهی والا و ارزشمند دارد. این کتاب در برگیرندهی اصلیترین مسایل و موضوعات سینما در کل و سینمای ایران به صورت ویژه است.
بررسی رکنهای اصلی سینما و بهویژه سینمای ایران، فیلمنامه که پاشنهی آشیل سینمای ماست؛ کارشناسی اوضاع و ساختار سینمای کمدی، تحلیل بود و نبود جایگاه سینمای پلیسی در میان تولیدات سینمای ایران، آسیبشناسی گونهی ایرانی ملودرام که مخاطبان انبوه دارد. پژوهش وضعیت و موقعیت و جایگاه بازی و بازیگری در سینما به ویژه سینمای ایران از بخشهای اصلی کتاب است. فیلم فارسی سینمای عوامزده و اغواگر به رغم عنوان نادرستش، اما هیولای شب سینمای ایران است و مجید روانجو به خوبی آن را کالبدشکافی کرده است.
مؤلف برای تکمیل رکنهای مطالب سینمایی خود، موضوعهای مهم موسیقی، اکشن و سینمای رؤیاپرداز را هم زیر ذرهبین قلم خود برده و از دریچههای تئوریک، آنها را ارزیابی و کارشناسی کرده است. ویژگی دیگر و جذاب مجموعهی روانجو، بررسی نقش و جایگاه سینمای مستند در عرصهی سینمای جهان و ایران و تأثیر آن بر روند کلی سینمای کشور و جهان است.
حجم
۶۶۱٫۳ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۸۹
تعداد صفحهها
۱۸۹ صفحه
حجم
۶۶۱٫۳ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۸۹
تعداد صفحهها
۱۸۹ صفحه
نظرات کاربران
مفید