دانلود و خرید کتاب مافیای بمب افکن مالکوم گلدول ترجمه مرتضی بزرگیان
تصویر جلد کتاب مافیای بمب افکن

کتاب مافیای بمب افکن

دسته‌بندی:
امتیاز:
۴.۱از ۱۵ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب مافیای بمب افکن

کتاب الکترونیکی «مافیای بمب افکن» نوشتهٔ مالکوم گلدول با ترجمهٔ مرتضی بزرگیان در انتشارات آموخته چاپ شده است.

درباره کتاب مافیای بمب افکن

مافیای بمب‌افکن داستان تقابل دو اندیشه است که کرتیس له‌می و هیوود هنسل آینۀ تمام‌نمای آن‌اند. یکی معتقد به راه‌انداختن جنگی تمام‌عیار، حتی با هدف‌گرفتن مواضع غیرنظامی برای از‌کارانداختن ماشین جنگی دشمن در سریع‌ترین زمان ممکن و دیگری معتقد به اجتناب از بمباران مناطق مسکونی و غیرنظامی و با تفکر هدف‌قراردادن مواضع حیاتی دشمن مثل مراکز صنعتی و کارخانه‌های تولید مواد اولیۀ سلاح. 

گلدول برای نگارش این کتاب به ژاپن سفر می‌کند تا موزۀ جنگ را ببیند. با تاریخ‌دان‌ها و کسانی که اطلاعاتی از آن دوران دارند، مصاحبه می‌کند. نقل‌قول‌هایی از کتاب‌ها می‌آورد و همه‌چیز را با اسناد و شواهد بیان می‌کند تا جای هیچ شکی نماند. شاید یکی دیگر از نقاط قوت کتاب، تلاش نویسنده برای پرهیز از بیان عقیدۀ خود و واگذاری نتیجه به خواننده باشد. او فقط روایت می‌کند و مانند کسی که دنبال کشف معماست، سرنخ‌ها را پیدا می‌کند و به دست مخاطب می‌دهد. ناگفته نماند که در انتهای کتاب نویسنده آرشیو عکسی گرد آورده که خواننده را به حال‌وهوای آن روزهای جنگ جهانی دوم نزدیک‌تر می‌کند.

این کتاب از دو بخش اصلی و ۹ فصل به ترتیب زیر تشکیل شده است:

بخش اول: رؤیا

فصل یکم: آقای نوردن از وقت‌گذراندنی در کارگاهش لذت می‌برد

فصل دوم: نمی‌گذاریم سنت جلوی پیشرفت را بگیرد

فصل سوم: احساس همدردی انسانی نداشت

فصل چهارم: راستین‌ترین پیرو راستین!

فصل پنجم: ژنرال هنسل بهت‌زده بود

بخش دوم: وسوسه

فصل ششم: این خودکشی است، پسرها! خودکشی!

فصل هفتم: اگر بر من سجده كنی، صاحب همۀ آن‌ها می‌شوی

فصل هشتم: همه‌جا خاکستر شده؛ اینجا و اینجا و اینجا

فصل نهم: تخریب بی‌امان

نتیجه‌گیری: ناگهان، ایر هاوس نابود می‌شود. پوووف!

کتاب مافیای بمب افکن را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

این کتاب به علاقه‌مندان به مطالعهٔ داستان‌های مربوط به جنگ جهانی دوم پیشنهاد می‌شود.

بخشی از کتاب مافیای بمب افکن

«در انقلاب‌های فناوری، همیشه نکته‌ای برای من مبهم بوده است. در همۀ این انقلاب‌ها، مبتکران ایده‌‌ای را مطرح می‌کنند یا خلاقیتی به خرج می‌دهند که به‌ظاهر جهان را زیرورو می‌کند. اینترنت و شبکه‌های اجتماعی نمونه‌ای از فناوری‌های نسل ماست. نسل‌های پیش از ما هم تلفن و خودرو داشتند. همیشه انتظار داریم نوآوری‌های جدید امکاناتمان را بهتر، کارآمدتر، امن‌تر، پربار‌تر و سریع‌تر کند. واقعاً هم از برخی جهات چنین اتفاقی می‌افتد؛ اما بعد، همیشه وضع خراب می‌شود. [برای مثال] لحظه‌ای همه از شبکه‌های اجتماعی راضی‌اند؛ چون به شهروندان عادی کمک کرده است استبداد را سرنگون کنند و لحظه‌ای بعد، همه از همین شبکه‌ها شاکی‌اند؛ چراکه زمینۀ ظلم‌وستم شهروندان به یکدیگر را فراهم می‌کند. قرار بود خودرو برای انسان آزادی و تحرک بیاورد. مدتی هم آورد؛ اما بعد، میلیون‌ها نفر را ترغیب کرد کیلومترها دور از محل کارشان زندگی کنند و هر روز ساعت‌ها در راه‌بندانی بی‌انتها بمانند. چرا فناوری، به‌دلایلی مختلف و دور از انتظار، گاهی از مسیر اصلی‌اش خارج می‌شود؟

مافیای بمب‌افکن نمونه‌پژوهی است دربارۀ انحراف رؤیاها و اینکه گاه ایده‌های نو و جذابی که از آسمان نازل می‌شود، صاف و راحت در دامنمان نمی‌افتد؛ بلکه محکم به زمین می‌خورد و متلاشی می‌شود. داستان‌هایی که می‌خواهم برایتان بگویم، داستان‌های جنگی نیست؛ اگرچه بیشتر آن‌ها در دوران جنگ اتفاق افتاده است. این داستان‌ها دربارۀ نابغه‌ای هلندی و کامپیوتر آنالوگش، دربارۀ آرمان‌های گروهی همدل در مرکز آلاباما، دربارۀ بلندپروازی‌های دیوانه‌ای بریتانیایی و آتش‌افروزی شیمی‌دانانی در آزمایشگاه‌های مخفی هاروارد است. همۀ داستان‌ها دربارۀ آشفتگی هدف‌های ماست؛ چراکه وقتی به عقب می‌نگریم، آن آشفتگی را پاک فراموش می‌کنیم.

در قلب همۀ این داستان‌ها هم سرگذشت هیوود هنسل و کرتیس له‌می را تعریف می‌کنیم که در جنگل‌های گوام با هم رودررو شدند. یکی را به خانه فرستادند؛ اما دیگری آنجا ماند و تاریک‌ترین شب جنگ جهانی دوم را رقم زد. این داستان‌ها را بخوانید و از خودتان بپرسید: «اگه من بودم، چی‌کار می‌کردم؟ طرف کدوم‌یکی رو می‌گرفتم؟»

شیمایی
۱۴۰۲/۰۳/۰۸

نمی‌دونم چطور توصیفش کنم. جذاب ،تکان دهنده ، به فکر فرو برنده و غم انگیز. همیشه تصور می‌کردم که بمباران اتمی ژاپن وحشتناک ترین حمله نظامی در جهان بوده اما این کتاب روایتی دهشتناک تر رو به تصویر می‌کشه به

- بیشتر
Amir hessam
۱۴۰۲/۰۶/۱۶

نقش نیروی هوایی در ج ج دوم و اینکه چه تفکراتی داشتن برای کوتاه کردن زمان جنگ. واقعا کتاب فوق العاده آموزنده‌ای بود.

کاربر 9086743
۱۴۰۳/۰۹/۰۸

کتاب خوبیه چرا ؟ اولا شمارو با قسمتی از تاریخ جنگ ها (جنگ دوم ) آشنا میکنه . فضا سازی خوبی میکنه خود من خودم رو تو یه جنگنده بی ۲۹ تصور کردم . اما این موردی که اکثرا هم بهش

- بیشتر
Ali Hashemian
۱۴۰۳/۰۴/۱۹

این کتاب درباره‌ی مافیای بمب‌افکن هست. گروهی توی مدرسه‌ی تاکتیکی تازه‌ تاسیس نیروی هوایی آمریکا که به دلایل اخلاقی معتقد بودند بر خلاف جنگ‌های قدیم که هواپیماها کل شهر رو بمباران می‌کردند و تلفات زیادی وجود داشت، نیروی هوایی باید

- بیشتر
rezajan
۱۴۰۲/۱۱/۲۸

روایت جذابی هست. برای من از اون کتابهایی بود که بعد از تمام کردن تو فکر برد من رو

ali
۱۴۰۲/۰۶/۰۱

خیلی کتاب خوبی بود

ali4144
۱۴۰۲/۰۵/۲۱

هسته اصلی کتاب، بمباران اتمی و آتش زای ژاپن، به همین خاطر از جنگ جهانی اول شروع میکنه که چه شد اختراع جدید یعنی هواپیما جایگاه خاصی تو ارتش ها پیدا کرد و چرا آمریکایی مجبور شدند به سمت بمباران

- بیشتر
کرتیس له‌می در آن نبرد پیروز شد؛ اما هیوود هنسل در کل جنگ پیروز شد.
کاربر ۹۰۸۶۷۴۳
در سال ۱۹۶۴، دولت ژاپن برای قدردانی از له‌می به‌دلیل کمک‌هایش در بازسازی نیروی هوایی ژاپن، عالی‌ترین جایزه‌ای را که کشورشان به خارجی‌ها می‌داد، به او اعطا کرد: نشان درجۀ یک لیاقت خورشید فروزان.‌
Ali Hashemian
کرین افزود: همچنین میلیون‌ها ژاپنی در زمستان از گرسنگی می‌مردند؛ چون بعد از تسلیم‌شدن در ماه اوت، مک‌آرتور‌ فرصت یافت با نیروهایش وارد ژاپن شود و به ژاپن غذا برساند. این یکی از موفقیت‌های بزرگ مک‌آرتور است: آوردن مقدار زیادی غذا برای جلوگیری از گرسنگی در زمستان ۱۹۴۵.
Ali Hashemian
در توکیو دربارهٔ بمباران آتش‌زای توکیو برای مخاطبان ژاپنی سخنرانی می‌کردم. در پایان سخنرانی، یکی از مورخان ارشد ژاپنی بلند شد و گفت: «باید از شما آمریکایی‌ها برای بمباران آتش‌زا و بمب‌های اتمی تشکر کنیم.» از شنیدن حرف‌هایش شوکه شدم. توضیح داد: «به هر حال، در نهایت تسلیم می‌شدیم؛ اما تأثیر بمباران آتش‌زای گسترده و بمب‌های اتمی این بود که در ماه اوت تسلیم شدیم.» به‌عبارت دیگر، این مورخ ژاپنی معتقد بود بدون بمب آتش‌زا و بمب اتمی، ژاپنی‌ها تسلیم نمی‌شدند. در این صورت، اول شوروی حمله می‌کرد و بعد آمریکایی‌ها و ژاپن تکه‌تکه می‌شد؛ درست مثل آلمان و شبه‌جزیرۀ کره.
Ali Hashemian
اگر جای آمریکا بودید و می‌خواستید ژاپن را بمباران کنید، چطور این کار را انجام می‌دادید؟ تا این مسئله حل شود، زمان زیادی از جنگ گذشت. گام اول، ساخت بوئینگ بی ۲۹ سوپرفورترس بود؛ بزرگ‌ترین بمب‌افکن ساخته‌شده تا آن موقع. برد مؤثر این بمب‌افکن بیش از چهارهزاروهشتصد کیلومتر بود. گام بعدی، تصرف سه جزیرۀ کوچک در وسط اقیانوس آرام غربی بود: سایپن، تینیان و گوام. این‌ها جزایر ماریانا بود که ژاپنی‌ها کنترلشان می‌کردند. فاصلۀ آبی جزایر ماریانا از توکیو دوهزاروچهارصد کیلومتر بود؛ نزدیک‌ترین نقطۀ ممکن برای ساخت باند فرودگاه. اگر امکان استقرار ناوگان بوئینگ بی ۲۹ در جزایر ماریانا فراهم می‌شد، به هدف بمباران ژاپن می‌رسیدید.
Ali Hashemian
فستینگر نتیجه گرفت هرچه بیشتر به مجموعه‌ای از باورها پایبند باشید و هرچه بیشتر برای این باور فداکاری کنید، در برابر شواهدی که می‌گوید اشتباه می‌کنید، بیشتر مقاومت به خرج می‌دهید و تسلیم نمی‌شوید.
rezajan

حجم

۶۳۲٫۴ کیلوبایت

سال انتشار

۱۴۰۱

تعداد صفحه‌ها

۱۷۶ صفحه

حجم

۶۳۲٫۴ کیلوبایت

سال انتشار

۱۴۰۱

تعداد صفحه‌ها

۱۷۶ صفحه

قیمت:
۸۸,۰۰۰
تومان