کتاب خروس
معرفی کتاب خروس
کتاب خروس نوشتهٔ داوود غفارزادگان است. نشر کتاب عنوان این کتاب را روانهٔ بازار کرده است. این اثر تکداستانی دربارهٔ خروسی است که در یک خانهٔ پرجمعیت زندگی میکند.
درباره کتاب خروس
کتاب خروس تکداستانی نوشتهٔ داوود غفارزادگان است که با کشف یک راز آغاز میشود. جوجهای که راوی و دیگران نمیدانستند مرغ است یا خروس، بالاخره قوقولیقوقو میکند و معلوم میشود که یک خروس است. اهالی خانه دور خروس را میگیرند و کارهای او را نگاه میکنند. هیچکس هنوز نمیداند این خروس از کدام خانواده است و نوع آن چیست.
خروس کمکم شروع میکند به نوکزدن به اهالی خانه. او ابتدا «شکو» (دختری مدرسهای) را نوک میزند. خروس آنقدر نوک میزند که اهالی خانه را مجبور به ماندن در داخل خانه میکند. راوی میگوید شیطان رفته زیر جلد خروس. اهالی خانه با این خروس سر میکنند. کار به ازدواج دخترها و عروسی هاجر میکشد. اما چه بر سر این خروس میآید؟
داستان کوتاه به داستانهایی گفته میشود که کوتاهتر از داستانهای بلند باشند. داستان کوتاه دریچهای است که به روی زندگی شخصیت یا شخصیتهایی و برای مدت کوتاهی باز میشود و به خواننده امکان میدهد که از این دریچهها به اتفاقاتی که در حال وقوع هستند، نگاه کند. شخصیت در داستان کوتاه فقط خود را نشان میدهد و کمتر گسترش و تحول مییابد. گفته میشود که داستان کوتاه باید کوتاه باشد، اما این کوتاهی حد مشخص ندارد. نخستین داستانهای کوتاه اوایل قرن نوزدهم میلادی خلق شدند، اما پیش از آن نیز ردّپایی از این گونهٔ داستانی در برخینوشتهها وجود داشته است. در اوایل قرن نوزدهم «ادگار آلن پو» در آمریکا و «نیکلای گوگول» در روسیه گونهای از روایت و داستان را بنیاد نهادند که اکنون داستان کوتاه نامیده میشود. از عناصر داستان کوتاه میتوان به موضوع، درونمایه، زمینه، طرح، شخصیت، زمان، مکان و زاویهدید اشاره کرد. تعدادی از بزرگان داستان کوتاه در جهان «آنتوان چخوف»، «نیکلای گوگول»، «ارنست همینگوی»، «خورخه لوئیس بورخس» و «جروم دیوید سالینجر» و تعدادی از بزرگان داستان کوتاه در ایران نیز «غلامحسین ساعدی»، «هوشنگ گلشیری»، «صادق چوبک»، «بهرام صادقی»، «صادق هدایت» و «سیمین دانشور» هستند.
داستان خروس در خرداد ۱۳۷۹ نوشته شده است.
خواندن کتاب خروس را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به دوستداران ادبیات داستانی معاصر ایران و قالب داستان پیشنهاد میکنیم.
بخشهایی از کتاب خروس
«نگاه به دور و بر انداختم. اثری از پر ریخته نبود. روز هم خبر نداشتم که بر خروس چه گذشته و چطور آن همه آمد و رفت را طاقت آورده است. برای اولین بار فراموشش کرده بودم؛ هم من، هم دیگران.»