کتاب بوف شوم
معرفی کتاب بوف شوم
کتاب بوف شوم نوشتهٔ بهنام تجری است. انتشارات نظری این کتاب را روانهٔ بازار کرده است. این اثر یک مجموعه شعر از این شاعر معاصر ایرانی را در بر دارد.
درباره کتاب بوف شوم
کتاب بوف شوم شعرهایی را در بر گرفته است که شاعر آنها، بهنام تجری، کوشیده آنها را با ترکیبکردن شعر سپید و ترانه بسراید و بهاینصورت نوعی کار جدید خلق کند. این شاعر ایرانی با پدیدآوردن شکاف در اوزان شعرها تغییراتی میدهد و میکوشد آهنگینبودن شعرها را حفظ کند.
کتاب بوف شوم بیش از ۲۰ شعر کوتاه را در خود گنجانده است. نام برخی از این شعرها عبارت است از «پشت ابرها شهریست»، «دوباره بارون بگیره»، «درهای همیشه بسته»، «چگونه باید رفت»، «تو را بپوشم»، «کاش زودتر میآمدی» و «مینویسم برای تو».
شعر نو فارسی با وانهادن قالبهای شعر کلاسیک در قرن ۱۴ هجری بهوجود آمده است. این گونه از شعر فارسی آزادی بسیاری را در فرم و محتوا به شاعر میدهد. شعر نو به لحاظ محتوا و جریانهای اصلی ادبی حاکم بر آن کاملاً با شعر کلاسیک فارسی متفاوت است و بهلحاظ فرم و تکنیک ممکن است همانند شعر کلاسیک موزون باشد یا نباشد یا وزن آن عروضی کامل باشد یا ناقص. استفاده از قافیه نیز در شعر نو آزاد است.
معمولاً شعر نو فارسی را به ۳ دستهٔ اصلی شعر نیمایی، شعر سپید و موج نو تقسیم میکنند و پدر شعر نوی ایران را نیما یوشیج (علی اسفندریاری) میدانند.
احمد شاملو، فروغ فرخزاد، سهراب سپهری، هوشنگ ابتهاج (سایه)، نادر نادرپور، فریدون مشیری و محمدرضا شفیعی کدکنی بعضی از شاعران مشهور ایرانی هستند که در قالب شعر نو میسرودهاند.
از دیگر کتابهای بهنام تجری میتوان به «آقا و خانم املت» و «سال آخر» اشاره کرد که بهترتیب در سالهای ۱۳۹۵ و ۱۳۹۳ منتشر شدهاند.
خواندن کتاب بوف شوم را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به دوستداران شعر معاصر ایرانی پیشنهاد میکنیم.
بخشهایی از کتاب بوف شوم
قلم و جوهر که روزها را کم بیاورند
باید فاتحه روزگار را خواند
من اما
مینویسم روی آب
شرح دل شکستگی این فاتح کلمات را ...»
***
«سنتور من ناله مینوازد