دانلود و خرید کتاب علم شناخت یا شناخت پژوهی (جلد اول) جی فریدن برگ ترجمه حبیب الله قاسم زاده

معرفی کتاب علم شناخت یا شناخت پژوهی (جلد اول)

کتاب علم شناخت یا شناخت‌پژوهی با عنوان فرعی مقدمه‌‌ای بر رویکردها، نظریه‌‌ها و پژوهش‌‌ها درباره ذهن نوشتهٔ جِی فریدن‌برگ و گوردن سیلورمن و ترجمهٔ حبیب‌اللّه قاسم‌زاده است که انتشارات ارجمند آن را منتشر کرده است. این اثر از مجموعهٔ علوم شناختی انتشارات ارجمند است.

دربارهٔ کتاب علم شناخت یا شناخت‌پژوهی

این کتاب را باید مقدمه‌ای برای آشناساختن دانشجویان با مفاهیم پایه‌ای و رویکردهای رایج در علمِ شناخت، تلقی کرد. ارائۀ مطالب، در سطح دورۀ کارشناسی رشته‌هایی مانند روان‌‌شناسی، زبان‌‌شناسی، فلسفه، علوم رایانه‌‌ای، انسان‌شناسی و مقاطعی از تحصیلات عصب‌پژوهی (نوروساینس) صورت گرفته است. البته درصورتی‌که بتوان دانشجو را به سمت‌‌وسوی تحقیقات منظم بیشتری سوق داد و او را تشویق کرد که به منابع اصلی و بررسی‌‌های جدیدتر مراجعه کند، در مقاطع تحصیلی بالاتر از کارشناسی نیز این کتاب قابل استفاده است.

خواندن کتاب علم شناخت یا شناخت‌پژوهی را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

این کتاب را به علاقه‌مندان و پژوهشگران حوزهٔ روان‌شناسی و عصب‌پژوهی پیشنهاد می‌کنیم.

درباره حبیب‌الله قاسم‌زاده

حبیب‌الله قاسم‌زاده در سال ۱۳۲۳ متولد شد. او از سال ۱۳۴۳ تحصیل در رشتهٔ روان‌شناسی را شروع کرد و در سال ۱۳۵۵ تحصیل خود را در مقطع دکتری تخصصی رشتهٔ روان‌شناسی با پایان رساند.

دکتر حبیب‌الله قاسم‌زاده هم‌اکنون به‌عنوان عضو هیئت علمی و استادتمام گروه روان‌پزشکی در مرکز روان‌شناسی بالینی بیمارستان روزبه دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی تهران مشغول به فعالیت است. گرایش تخصصی او عبارت‌اند از:

درمان رویارویی

وسواس

درمان وسواس موکنی

پردازش طرحواره‌ای و فرآیند Schematic Processing And Change Process

پردازش استعاره‌ای

ادبیات و روان‌شناسی و شناخت

رفتار و فرهنگ

بخشی از کتاب علم شناخت یا شناخت‌پژوهی

«شناخت مغز از قدیم به‌عنوان امری لازم برای شناخت فرآیندهای ذهنی تلقّی می‌شده است. حتّی گاه بزرگی یا کوچک سر، یا وجود برآمدگی‌هایی در سر، به برخی خصوصیت‌های رفتاری، فکری و شخصیتی نسبت داده می‌شده است. امّا از اواسط قرن نوزدهم برخی از دانشمندان سعی کردند با مطالعه آسیب‌های مغزی، مراکزی را برای کارکردهای ذهنی تعیین کنند. از آن‌جمله می‌توان به کارهای بروکا اشاره کرد که ناحیه‌ای را برای بیان گفتاری در مغز تعیین کرد (ناحیه بروکا). اگرچه گرایش‌های کلّی‌گرایی آغاز قرن بیستم، مطالعات مربوط به منطقه‌بندی مغز را تا حدّی با چالش‌هایی روبه‌رو کرد، امّا از اواسط قرن، دومرتبه، اهمّیت منطقه‌بندی و تعیین نواحی مختلفی برای کارکردهای مختلف ـ البتّه با رویکردی جدید ـ بیش‌تر شد. عصب‌شناسانی مانند گشویند و دیگران در این مسیر گام برداشتند. به‌علاوه، بهبود تکنیک‌های الکتروفیزیولوژیک و از آن‌جمله تحریک مغزی، ثبت فعّالیت‌های نورونی و الکتروانسفاگردانی، اطّلاعات بیش‌تر و دقیق‌تری درباره مغز در اختیار دانشمندان قرار داد. همان‌طور که در کنفرانس سال ۱۹۴۸ درباره "سازوکارهای قشری رفتار" مطرح شد، وقت آن رسیده بود که بین نوروفیزیولوژیست‌ها، روان‌شناسانِ دارای گرایش زیست‌شناختی و دانشمندانِ رایانه‌ای درباره چه‌گونگی بررسی فعّالیت‌های شناختی، توافقی حاصل شود. یکی از دست‌آوردهای این توافق، پیدایش ایده‌های نو در طرّاحی شبکه‌های عصبی بود. از این نظر، کارهای نوروفیزیولویست‌هایی مانند وارن مکالک و منطق‌دان‌هایی مانند والتر پیتس، راه‌گشاه بود. همراه با این پیش‌رفت‌ها دانلد هب با ارایه نظریه مجموعه نورونی، ایده هم‌زمانی را در فعّال شدن نورون‌ها فرمول‌بندی کرد. اگرچه رویکرد شبکه نورونی، مورد انتقاد صاحب‌نظرانی مانند مینسکی قرار گرفت، امّا با شکل‌گیری پیوندگرایی جدید در دهه ۱۹۸۰، هم‌چنان به رشد خود ادامه داد.»

پردیس بیدادیان
۱۴۰۱/۰۹/۲۲

لطفا جلدهای دوم و سوم رو هم به طاقچه اضافه کنید که بتونیم با هزینه کمتری اون ها رو بخریم

زهرا هستم.
۱۴۰۲/۰۷/۰۹

سلام لطفاً جلد دو و سه رو هم بزارید ممنون

مهرک
۱۴۰۱/۱۰/۲۵

هنوز کتاب رو مطالعه نکردم اما تعریف این ترجمه‌ش رو زیاد شنیدم. چون از منابع کنکور ارشد هست لطفاً جلد دومش رو هم بذارید. لطف بزرگی می‌کنید 🙏

Kamran Akbari
۱۴۰۳/۰۶/۲۴

این کتاب به عنوان منبع آزمون ارشد و دکتری معرفی میشه، اما ترجمه نامناسبی داره. از اصطلاحات غیرمعمول در موارد زیادی استفاده کرده و اغلب اوقات لازم هست که منبع انگلیسی را هم برای درک ترجمه فارسی چک کنید. مثلا

- بیشتر
نشان شاخصِ شناخت‌پژوهی، رویکرد میان‌رشته‌ای آن است. این علم، حاصل تلاش و کوشش پژوهشگرانی است که در طیف وسیعی از رشته‌ها کار می‌کنند. این رشته‌ها عبارت‌اند از فلسفه، روان‌شناسی، زبان‌شناسی، هوش مصنوعی، روبات‌شناسی و عصب‌پژوهی.
امیر
ذهن، پیچیده‌ترین موجودیت در عالم، شناخته‌شده است. برای آن‌که تصوّری از این پیچیدگی داشته باشید، به نکته زیر توجّه کنید. حدس زده می‌شود که مغز انسان بین ۱۰ تا ۱۰۰ میلیارد یاخته عصبی یا نورون داشته باشد. هر کدام از این نورون‌ها می‌تواند تا ۱۰ هزار پیوند با سایر نورون‌ها داشته باشد. این شبکه بسیار وسیع، شالوده ذهن را می‌سازد و باعث پیدایش پدیده‌های ذهنی به همان اندازه حیرت‌آور و دشوار‌فهمی از قبیل ادراک، حافظه و زبان می‌شود.
امیر
اصطلاح شناخت‌پژوهی، بیشتر به برخوردگاه (تلاقی) یا فعّالیت‌های هم‌گرایانه همه این رشته‌ها درباره مسائلی خاصّ اطلاق می‌شود تا مجموعه این رشته‌ها. به این معنا، شناخت‌پژوهی، حوزه بررسی وحدت‌یافته‌ای مانند هر یک از این رشته‌ها نیست، بلکه تشریک مساعی محقّقانی است که در حوزه‌های مختلف، به تحقیق می‌پردازند. آن‌چه این فعّالیت‌ها را به هم وصل می‌کند، موضوع ذهن و عمدتاً استفاده از روش‌های علمی است.
امیر
بکر و همکاران (۲۰۰۰)، یک صفحه دیداری به شرکت‌کنندگان ارایه دادند و بعد یا یک صفحه خالی (فاصله بینامحرّکی) به آن‌ها نشان دادند یا قرینه‌ای که جای مورد تغییریافته را نشان می‌داد. تشخیص تغییر در حالت اوّل، ضعیف و در حالت دوّم، به‌مراتب بهتر بود. این گروه، فرضیه‌پردازی کردند که صفحه خالی، تصویر قبلی را مخدوش یا پاک می‌کند. در حالی که توجّه به قرینه، تصویر را مصون نگه می‌دارد. این فرآیند زدایش را پوشیده‌سازی می‌نامند
Kamran Akbari
برای مثال، کلمه سیب که قبلا یاد گرفته شده است، با کلمه پرتقال که بعدآ یادگیری می‌شود، در مقام تداخل قرار می‌گیرد.
Kamran Akbari
درون‌مایه رویکرد شناختی را ایده تک‌سازه‌مندی شناختی تشکیل می‌دهد. تک‌سازه‌ها واحدهای مستقل کارکردی هستند که اطّلاعات ورودی را از سایر تک‌سازه‌ها می‌گیرند؛ بر روی آن‌ها کار پردازشی خاصّی انجام می‌دهند و نتیجه رایانشی خود را به تک‌سازه‌های دیگر تحویل می‌دهند. تأثیر رویکرد تک‌سازه‌مندی را می‌توان در استفاده از مدل‌های فرآیندی یا نمودارهای رَوَندی دید.
Kamran Akbari
۱. شناخت‌پژوهی، بررسی میان‌رشته‌ای ذهن است به‌طور علمی. این رشته، در صدد مطالعه دست‌آوردهای متعلّق به حوزه‌های متعدّد و مختلفی از قبیل فلسفه و شاخه نورس آن، فلسفه تجربی، روان‌شناسی، روان‌شناسی شناختی، عصب‌پژوهی، رویکرد پیوندگرایی یا شبکه‌ای، تکامل، زبان‌شناسی، مطالعه علمی هیجان‌ها و رفتار اجتماعی، هوش مصنوعی، علم روبات‌ها و غیره است.
Kamran Akbari
شناخت‌پژوهی، بررسی میان‌رشته‌ای ذهن است به‌طور علمی. این رشته، در صدد مطالعه دست‌آوردهای متعلّق به حوزه‌های متعدّد و مختلفی از قبیل فلسفه و شاخه نورس آن، فلسفه تجربی، روان‌شناسی، روان‌شناسی شناختی، عصب‌پژوهی، رویکرد پیوندگرایی یا شبکه‌ای، تکامل، زبان‌شناسی، مطالعه علمی هیجان‌ها و رفتار اجتماعی، هوش مصنوعی، علم روبات‌ها و غیره است.
Kamran Akbari
بازیابی عبارت است از عمل دست‌رسی به داده‌های مورد نیاز و آماده ساختن آن‌ها برای استفاده
Kamran Akbari
هم‌چنین، توجّه داشته باشیم که این دو سیستمِ گوش به فرمان، حوزه ـ اختصاصی هستند: یکی فقط به پردازش شنیداری می‌پردازد و دیگری فقط به پردازش اطّلاعات دیداری. این بدان معناست که هر یک برحسب رمزگان مُجزّایی به عمل می‌پردازد ـ رمزگان شنیداری و رمزگان دیداری.
Kamran Akbari

حجم

۵٫۱ مگابایت

سال انتشار

۱۴۰۱

تعداد صفحه‌ها

۳۴۴ صفحه

حجم

۵٫۱ مگابایت

سال انتشار

۱۴۰۱

تعداد صفحه‌ها

۳۴۴ صفحه

قیمت:
۹۵,۰۰۰
تومان