کتاب درس گفتارهای فلسفه دین
معرفی کتاب درس گفتارهای فلسفه دین
کتاب الکترونیکی «درس گفتارهای فلسفه دین» نوشتهٔ محمد حسینی بهشتی با گردآوری بنیاد نشر آثار و اندیشههای شهید آیتالله دکتر بهشتی در انتشارات روزنه چاپ شده است.
درباره کتاب درس گفتارهای فلسفه دین
کتاب حاضر، سخنان «شهید بهشتی» در جمع دبیران مدارس بوده است. در ابتدا وی به فلسفهٔ دین، تکامل بشری از دیدگاه اسلام و مارکسیسم پرداخته و در ادامهٔ آگاهی علمی، حرکت و تکامل داده را بررسی کرده و به مباحثی در باب خلقت، قرآن و تکامل انسان، انواع فرضیههای تکاملی خلقت، انسان و اختیار، نهضتهای جهانی اسلام و سیر تکامل هستی پرداخته است. نظم عادل اجتماعی، پیروزی نهایی حق، جهانیبودن نهضت، وحی، نقش اساسی و گسترده فؤاد، ساختن سلول زنده، پیدایش انسان و ... مورد بررسی و توجه قرار گرفته است. نقش خدا بهعنوان مبدأ هستی و آفریدگار فعال لمایرید؛ نقش پیامبران بهعنوان رهبران و راهنمایان امت؛ نقش امام بهعنوان زمامدار و مسئول امت و مدیر جامعه؛ نقشی است که باید به آزادی انسان لطمه وارد نیاورد. اگر این نقشها بخواهد به آزادی انسان لطمه وارد بیاورد برخلاف مشیت خدا عمل شده است. دین بهعنوان آیین بهتر زیستن، پاسخگوی نیازهای واقعی بشر بوده و بهروشنی به تبیین فلسفهٔ هستی میپردازد. شناخت جهان بیرون (هستی) و جهان درون (انسان) موضوع فلسفهٔ دین است و تکاپو در این جهت به چیستی فلسفه زندگی و هدف حیات پاسخ میدهد. شهید آیتاللّه دکتر بهشتی بهعنوان آموزگار سترگ دین همواره در راستای تعلیم حقیقت دین گام برداشته و در این راه خدمات شایانی را سامان داده است. سلسله درسگفتارهای فلسفهٔ دین تلاش ستودهای است از شهید بهشتی برای تشریح فلسفهٔ دین و مصون داشتن آن از کجفهمیها برای معلمان دروس تعلیمات دینی تا آموزههای دین را با درک کامل تعلیم نمایند و فرصت آموزش تعلیمات دینی را به آموختن درس زندگی و تربیت نسل آینده تبدیل کنند.
درباره شهید آیتاللّه دکتر محمد بهشتی
دکتر محمد بهشتی سیاستمدار و فقیه ایرانی و دومین رئیس دیوان عالی کشور پس از انقلاب ایران در سال ۱۳۵۷، نخستین دبیرکل حزب جمهوری اسلامی و نایبرئیس مجلس خبرگان قانون اساسی بود. گاهی از وی بهعنوان نظریهپرداز ولایتفقیه نام برده میشد او از جمله افراد نزدیک به روحاللّه خمینی و از هواداران تشکیل حکومت اسلامی در ایران بوده و نقش بسیار مهمی در استقرار جمهوری اسلامی در ایران داشته است. در چهارسالگی به مکتب رفت. سپس به دبستان دولتی ثروت که بعدها ۱۵ بهمن نامیده شد وارد شد.
در سال ۱۳۲۱ وارد مدرسهٔ صدر شد و پس از آموختن زبان و ادبیات عربی، منطق، کلام و سطوح فقه و اصول، در سال ۱۳۲۵ راهی قم شد و به مدرسهٔ حجتیه رفت. در قم خارج فقه و اصول را نزد سید محمد محقق داماد و روحاللّه خمینی فراگرفت و در درس سید حسین طباطبایی بروجردی، سید محمدتقی خوانساری و سید محمد حجت کوه کمری نیز حاضر میشد. بخشی از کفایه را نزد مرتضی حائری یزدی و بخش دیگر آن را به همراه مکاسب نزد محقق داماد خواند. درس منظومه منطق و کلام که در اصفهان نیمهکاره مانده بود به دلیل کم بودن استاد فلسفه در قم ادامه نیافت و بیشتر به فقه و اصول میپرداخت.
در کنار تحصیلش در قم، همانند اصفهان، تدریس نیز میکرد و درآمد زندگیاش را از این راه برآورده میکرد. در سال ۱۳۲۷ دیپلم ادبی را با شرکت در آزمون متفرقه گرفت و به دانشکدهٔ علوم معقول و منقول (دانشکدهٔ الهیات و علوم اسلامی کنونی) دانشگاه تهران وارد شد. بهشتی پس از گرفتن کارشناسی تصمیم داشت برای یادگیری فلسفهٔ غرب با بورس تحصیلیای که در آن پذیرفته شده بود به اروپا سفر کند. در اسفند ۱۳۴۳ به آلمان رفت و در شکلگیری مرکز اسلامی هامبورگ و اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان در اروپا (گروه فارسیزبانان) ایفای نقش کرد.
پس از بازگشت به ایران، در آموزشوپرورش مشغول به کار شد و سپس بهعنوان کارشناس ارشد در کتابهای علوم دینی در سازمان تدوین کتابهای درسی ایران اشتغال داشت و به همراه محمدجواد باهنر به گردآوری کتابهای درسی برای مدرسهها پرداخت. با پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷ او دبیر شورای انقلاب بود. به دلیل باور نیرومند به کار حزبی در ۲۹ اسفند ۱۳۵۷ حزب جمهوری اسلامی را به همراه سید عبدالکریم موسوی اردبیلی، اکبر هاشمی رفسنجانی، سید علی خامنهای و محمدجواد باهنر بنیان کرد که بهزودی به مخالفان سرسخت رئیسجمهور ابوالحسن بنیصدر تبدیل شد.
بهشتی در انتخابات مجلس خبرگان قانون اساسی شرکت کرد و برای تدوین قانون اساسی انتخاب شد. در ۴ اسفند ۱۳۵۸ به دستور روحاللّه خمینی، ریاست دیوان عالی کشور یعنی بلندپایهترین مقام قضایی در آن زمان را بر عهده گرفت و تا زمان ترور شدنش در این سمت بود. در ۲ تیر ۱۳۶۰ پس از برکناری ابوالحسن بنیصدر به همراه محمدعلی رجایی و اکبر هاشمی رفسنجانی عضو شورای موقت ریاستجمهوری شد. وی در شامگاه ۷ تیر سال ۱۳۶۰ در بمبگذاری در دفتر حزب جمهوری اسلامی منسوب به سازمان مجاهدین خلق ایران در حین سخنرانی در تالار حزب جمهوری اسلامی کشته شد. خانه سید محمد بهشتی در محله قلهک تیر ۹۲ به موزه سرا تبدیل و افتتاح شد.
کتاب درس گفتارهای فلسفه دین را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب به علاقهمندان به پژوهش در دین اسلام پیشنهاد میشود.
حجم
۰
سال انتشار
۱۳۹۲
تعداد صفحهها
۳۸۹ صفحه
حجم
۰
سال انتشار
۱۳۹۲
تعداد صفحهها
۳۸۹ صفحه