کتاب اصول کارگردانی سینما
معرفی کتاب اصول کارگردانی سینما
کتاب الکترونیکی «اصول کارگردانی سینما» نوشتهٔ نیکلاس تی. پرافرز با ترجمهٔ رضا نبوی در نشر افکار چاپ شده است. با مطالعهٔ این کتاب، این شانس را پیدا میکنید که فیلم خودتان را قبل از فیلمبرداری ببینید. کتاب اصول کارگردانی فیلم به فیلمسازان کمک میکند تا داستان خود را روی صفحه زنده کنند.
درباره کتاب اصول کارگردانی سینما
سینمای مطلوب نویسنده، نیکلاس تی. پرافرز، سه ویژگی اساسی دارد. اول اینکه به عقیدهٔ او فیلم همانند زبان است و کلمه و جمله و افعال گوناگون و... دارد. ویژگی دوم از دید او این است که سینما باید داستانگو باشد و شخصیت و روایت و اطلاعات توصیفی و راویهای گوناگون و... داشته باشد و سومین ویژگی را هم در برنامهریزی منسجم و داشتن طرحی دقیق و ازپیشتعیینشده میداند.
نویسنده این کتاب را به سه بخش کلی با عناوین زیر تقسیم کرده است:
بخش اول: یادگرفتن طراحی
بخش دوم: ساختن فیلمتان
بخش سوم: یادگیری این حرفه از طریق تحلیل فیلم
همچنین این سه بخش کلی از ۱۷ فصل تشکیل میشوند که به ترتیب عبارتاند از:
فصل اول: درآمدی بر زبان و دستور زبان فیلم
فصل دوم: آشنایی با عناصر نمایشی نهفته در فیلم
فصل سوم: سازماندهی ماجرای نمایشی در صحنهٔ نمایشی
فصل چهارم: چینش
فصل پنجم: دوربین
فصل ششم: دوربین در صحنهٔ ایوان فیلم بدنام
فصل هفتم: خطوربط یابی متنها
فصل هشتم: چینش و دوربین برای یک تکه پای سیب
فصل نهم: علامتگذاری متن فیلمبرداری با دوربینگذاریها
فصل دهم: کار با بازیگران
فصل یازدهم: مسئولیتهای مدیریتی کارگردان
فصل دوازدهم: مرحلهٔ پس از تولید
فصل سیزدهم: بدنام آلفرد هیچکاک
فصل چهاردهم: نمایش ترومن پیتر وبر
فصل پانزدهم: ۸/۵ فدریکو فلینی
فصل شانزدهم: سبکها و ساختارهای نمایشی
فصل هفدهم: بعد چه؟
مخاطبان مهم این اثر دانشجویان کارگردانی هستند و فرض نویسنده این است که همهٔ آنها میخواهند تا تماشاگر در اثر سینمایی آنها حضور فعال داشته باشد و به بیان دیگر درگیر آن روایت شود. در تمامی این اثر تأکید اصلی بر مهارت داستانگویی روایی در صحنه است. مبنای این روش، تجربیات شخصی نویسنده در زندگی حرفهایاش است. او سالها در مقام کارگردان، فیلمبردار، تدوینگر و تهیهکننده حضور داشته است. همچنین سابقهٔ ۲۰ سال معلمی در رشتهٔ کارشناسی ارشد فیلمسازی و تدریس بیش از ۸۰ نیمسال تحصیلی در کارگاههای کارگردانی در کارنامهاش به چشم میخورد. این کتاب با استفاده از این تجربیات بهگونهای تنظیم شده است که مخاطب را با جنبههای مفهومی هنر فیلمسازی آشنا سازد و نشان دهد که مسیر فیلمنامه تا پردهٔ نمایش فیلم را، با چه روشی میتوان گامبهگام پیش رفت.
کتاب اصول کارگردانی سینما را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب به علاقهمندان به فیلمسازی پیشنهاد میشود.
بخشی از کتاب اصول کارگردانی سینما
«یک کارگردان خوب فیلم ویژگیهای بسیاری باید داشته باشد: قدرت تخیل، پی گیری، شناخت از حرفه اش، شناخت از مردم، قابلیت کار با دیگران، تمایل به قبول مسئولیت، جرئت بنیه، و بسیاری دیگر. اما مهمترین ویژگی که میتوان آموخت، چیزی که اگر نباشد باقی ویژگیها را بی اثر خواهد کرد، درک روشن است- درک روشن از داستان و نقش هر یک از عناصر آن در کل داستان، و سپس درک روشن از این که چه چیزی باید به تماشاگر منتقل شود. آلفرد هیچکاک گفته بود اگر مدیر دانش کده ی سینما بود، اجازه نمیداد تا دوسال نخست دانش جو به دوربین نزدیک شود، در دنیای امروز اگر آن دانش کده بود، زود از دانش جو خالی میشد، زیرا دوربین گواه معتبری است بر این که شخص به راستی پی جوی هنر فیلم سازی است. اما با این وجود، چیزهایی هست که همه، قبل از بدست گرفتن دوربین، باید آنها را بدانند، بنابراین ما سفر خود را با معرفی زبا فیلم و قوانین دستوری آن شروع میکنیم.»
حجم
۲۶٫۲ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۳۶۶ صفحه
حجم
۲۶٫۲ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۳۶۶ صفحه
نظرات کاربران
قرار دادن پی دی اف کتاب ها واقعا ظلم به خواننده است. بر عکس epub, پی دی اف رو نه میشه هایلایت کرد نه تغییر فونت و ...