کتاب تشویق و تنبیه کودکان با عنایت به فقه شیعه اثنی عشری
معرفی کتاب تشویق و تنبیه کودکان با عنایت به فقه شیعه اثنی عشری
کتاب تشویق و تنبیه کودکان با عنایت به فقه شیعه اثنی عشری نوشته محمدرشید ارمیده و اسماعیل مهدیان است. این کتاب را نشر میراث ماندگار منتشر کرده است.
درباره کتاب تشویق و تنبیه کودکان با عنایت به فقه شیعه اثنی عشری
طبیعت انسانها به گونهای است که وقتی در انجام امور مورد تشویق قرار میگیرند، معمولاً در صدد بر میآیند تا آن امور را بهتر انجام دهند. بدون تردید تشویق و ترغیب از مهمترین ارکان روان شناسی تربیتی و عاملی مؤثر در تحریک انگیزشهای پیشرفت و عملکرد فرد در فرایند یادگیری و تقویت رفتارهای مطلوب است. همه انسانها حتی بزرگسالان، تا آخر عمر نیاز به تشویق دارند. تشویق موجب رغبت و دلگرمی و نشاط و تحرک میشود و انسان را به جدیت وادار میکند. انسانی که مورد تشویق قرار بگیرد احساس آرامش و رضایت خاطر و اعتماد به نفس میکند و برای جدیت بیشتر و تحمل دشواریها آماده میگردد. برعکس، اگر مورد نکوهش یا ناسپاسی قرار گرفت دلسرد و بی رغبت میشود و احساس حقارت و ضعف میکند و نمی تواند از استعدادهای خویش به نحو مطلوبی استفاده نماید. اصل تشویق و تنبیه به عنوان امری مسلم در تربیت اسلامی شناخته و پذیرفته شده است. اصولاً بهشت و جهنم، انذار و تبشیر پیامبران، آیههای مربوط به پاداش و کیفر، وعده و وعیدهای شوق انگیز و خوفناک و ... همه جلوههایی از تشویق و تنبیهاند.
هر انسانی جامعهای را دوست میدارد که؛ مردمش نیکوکار، صالح و راستگو باشند این کتاب به خوانندگان کمک میکند فرزندانشان را از کودکی با آیینی نیکو تربیت کند.
خواندن کتاب تشویق و تنبیه کودکان با عنایت به فقه شیعه اثنی عشری را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به تمام علاقهمندان به تربیت دینی فرزندانشان پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب تشویق و تنبیه کودکان با عنایت به فقه شیعه اثنی عشری
این آیه که کلامی است مستقل و تمام، یکی از منّتهای خداوند را که بر بندگان خود نهاده ذکر میکند. و آن است که خداوند عمل نیک را ده عمل به حساب آورده و یک گناه را یک گناه حساب میکند و در آن ظلم نمیکند یعنی از پاداش آن نمیکاهد و کیفر آن را بیشتر نمیکند.
به هر حال جایزه یکی از پاداشهای نیرومند است که میتواند برای تغییر رفتار مورد استفاده قرار گیرد.
البتّه لازم به ذکر است که؛ جایزه نباید پیش از تغییر رفتار اعطا شود، زیرا نتیجه مطلوبی نخواهد داد. سعی شود جایزه بی درنگ پس از تغییر رفتار داده شود و اگر شرایط برای دادن جایزه مهیا نبود از شیوههای تکمیلی دیگر استفاده شود و رفتار مثبت فرد را تحسین نمود. جایزه باید قابل دسترسی باشد یعنی باید هدف آن قدر بزرگ و دشوار نباشد که فرد برای رسیدن به آن ناامید شود. سعی شود جایزه در مراحل مختلف تغییر کند امّا نباید خیلی سریع و شتابزده عمل شود .
۵- تشکّر:
تشکّر که ریشهاش شکر میباشد، به معنای سپاسگزاری، سپاس-داری و ثناگویی در نعمت است. شکر آن است که نعمت را از منعم بداند و از جناب او خشنود بوده و به حمد خدا بپردازد و غرض خیر را در آن اعمال نماید و نعمت را در راه اطاعت منعمش به کار برد .
{وَإِذْ تَأَذَّنَ رَبُّکُمْ لَئِن شَکَرْتُمْ لَأَزِیدَنَّکُمْ وَلَئِن کَفَرْتُمْ إِنَّ عَذَابِی لَشَدِیدٌ}
(و نیز یاد کنید) هنگامی را که پروردگارتان اعلام کرد که اگر سپاسگزاری کنید قطعاً (نعمت) خود را بر شما میافزایم و اگر ناسپاسی کنید، بی تردید عذابم سخت است.
بنابراین، اثرات شکر بسیار است. یکی از روشهایی که خداوند بندهاش را بدان سفارش نموده، بعد از شکر و سپاسگزاری از خودش، سفارش به شکرگزاری از پدر و مادر فرموده: «... أَنِ اشْکُرْ لِی وَلِوَالِدَیکَ ...» ؛ شکرگزار من و پدر و مادرت باش.
حجم
۱٫۹ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۷
تعداد صفحهها
۱۶۷ صفحه
حجم
۱٫۹ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۷
تعداد صفحهها
۱۶۷ صفحه