کتاب روان شناسی سلامت (جلد اول)
معرفی کتاب روان شناسی سلامت (جلد اول)
کتاب روان شناسی سلامت (جلد اول) نوشتهٔ جین اگدن با ترجمهٔ محسن کچویی در انتشارات ارجمند چاپ شده است. جین اُگدن استاد روانشناسی سلامت دانشگاه سوری انگلستان با سالها سابقۀ درخشان، پنجمین ویراست کتاب را همراه با ارائۀ آخرین پژوهشها، نظریهها و کاربستها در روانشناسی سلامت در اختیار مخاطبان قرار میدهد.
درباره کتاب روان شناسی سلامت (جلد اول)
این کتابی است بسیار معتبر و پرفروش در سطح جهانی. کتاب روان شناسی سلامت در ساختار پنجبخشی خود الگوی پیوستاری سلامت - بیماری را دنبال میکند: از باورها و رفتارهای سلامت تا بیمار شدن و بیمار بودن. اُگدن با تسلط خود بر ادبیات پژوهشی و نظریههای موجود، خواننده را در سرزمین شگفتانگیز و پهناور روانشناسی سلامت راهنمایی میکند. او استادانه یافتههای پژوهشی را با مثالهای عینی درمیآمیزد تا تصویری کامل از حوزههای گوناگون روانشناسی سلامت به نمایش بگذارد. باورها و رفتارهای مرتبط با سلامت (رفتار خوردن، رفتار اعتیادی، رفتار جنسی و ورزش)، بیماریها (سرطان، بیماری کرونری قلب، چاقی و ایدز)، استرس، دسترسی به خدمات سلامت، سنجش سلامت، سلامت زنان و مردان از جمله موضوعات مطرح شده در کتاب هستند. تأکید اُگدن بر مبنای نظری مباحث مطرح شده، این کتاب را از سایر کتابهای موجود متمایز میسازد.
مشخصات کتاب روان شناسی سلامت (جلد اول)
ترجمه:دکتر محسن کچویی- دکترای روانشناسی سلامت - عضو هیئت علمی دانشگاه علم و فرهنگ
ویراستار علمی: دکتر علی فتحی آشتیانی استاد دانشگاه علوم پزشکی بقیةاللّه (عج)
نوبت چاپ ۷
سال انتشار ۱۴۰۱
Health Psychology: A Textbook Paperback
by Jane Ogden (Author)
• Paperback: 608 pages
• Publisher: Open University Press; 5th Revised edition edition (May 1, 2012)
کتاب روان شناسی سلامت (جلد اول) را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب برای همۀ دانشجویان و پژوهشگران روانشناسی سلامت ضروری است. دانشجویان و متخصصان علوم پزشکی، روانشناسی، پرستاری و سایر فعالان در حوزۀ سلامت نیز مطالعۀ آن را ارزشمند خواهند یافت.
بخشی از کتاب روان شناسی سلامت (جلد اول)
نابرابری های سلامت
امروزه به علت وجود اینترنت و انتشار گزارش ها بهصورت اینترنتی حجم عظیمی از اطلاعات از سوی ارگان های معتبری مانند سازمان بهداشت جهانی (WHO) و مرکز ملی آمار (ONS)، بنیادهای خیریه سلامت نظیر بنیاد قلب بریتانیا (BHF)، مرکز تحقیقات سرطان انگلستان (CRUK)، انجمن دیابت بریتانیا (BDA) و انجمن سرطان آمریکا (ACS) و همچنین گروه های علمی مانند شبکهٔ اروپایی قلب در دسترس قرار دارند. این اطلاعات بینشی دربارهٔ نابرابری های سلامت در اقصی نقاط جهان و در هر کشوری در اختیار میگذارند. بهطورکلی شواهد حاکی از آن است که بیماری هایی که افراد مبتلا به آنها تشخیص داده میشوند و مرگ ومیر ناشی از این بیماری ها بر اساس چهار بُعد کلیدی متغییر هستند: موقعیت جغرافیایی، زمان، پایگاه اجتماعی- اقتصادی و جنسیت. زمان (تغییرات در طول تاریخ) بهطور مستقل مورد بررسی قرار نمی گیرد چرا که بیشتر اطلاعات موجود این بُعد را در تجزیهوتحلیلهای خود بهحساب میآورند. لطفاً قسمت زیر را بهعنوان یک بینش ابتدایی مفید در مورد مفهوم تغییر (پراش) و نابرابری های سلامت بخوانید، اما انتظار نداشته باشید که این بخش یک تحلیل جامع یا نظاممند از این پایگاه های اطلاعاتی پهناور باشد.
موقعیت جغرافیایی
واضح است که شیوع بیماری های مختلف و نرخ مرگومیر ناشی از آنها هم بین کشورها و هم درون کشورها متفاوت باشد. برای مثال، نرخ جهانی مرگومیر در سال ۲۰۰۶ در شکل ۱-۲ در مقیاس ۱۰۰۰ نفر نشان دادهشده است. این شکل تفاوت های بسیار عظیم را در سطح جهانی به تصویر میکشد، بهطوریکه بالاترین نرخ مرگومیر متعلق به مناطق جنوب صحرای بزرگ آفریقا، افغانستان، روسیه و اروپای شرقی است.
حجم
۴٫۷ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۴۲۴ صفحه
حجم
۴٫۷ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۴۲۴ صفحه