کتاب لبه
معرفی کتاب لبه
در کتاب لبه که رزا جمالی آن را گردآوری و ترجمه کرده است، گزیدهای از اشعار شاعران انگلیسیزبان را میخوانید.
درباره کتاب لبه
در گزینش و ترجمه این آثار مضامین و یا دوره خاصی مورد توجه مترجم نبوده است؛ بلکه تنها ترجمهپذیری آثار و ملموس بودن آنها برای خواننده ایرانی در نظر گرفته شده است. طیفی از شاعران که در این کتاب گنجانده شدهاند از کشورهای آمریکا، انگلستان و ایرلند انتخاب شدهاند و از جریانهای مختلفِ شعری هستند و بیشک از برجستهترینها بهشمار میروند. در ابتدای هر شعر بیوگرافی مخترصری نیز از شاعر ان آمده است.
خواندن کتاب لبه را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
علاقهمندان به شعر جهان مخاطبان این کتاباند.
بخشی از کتاب لبه
ایروین آلن گینزبرگ
او از پدر و مادری که هر دو روس، یهودی و مهاجر بودند در نیوجرسی متولد شد و در جوانی به همراه دوستانش لارنس فرلینگتی و جک کرواک مکتب «بیت» را پایه نهاد. این مکتب به عنوان مکتبی پیشرو کلماتی نامعمول را وارد زبان شعر کرد و از سطرهای بلند و لحن گفتاری بهرهای تمام گرفت. آنها به انتقاد از سیاستهای حاکم در آمریکا میپرداختند، موسیقی و اجرا برای آلن گینزبرگ اهمیت بسیاری داشت، او از عرفانهای شرقی و مانتراهای هندی و اصوات دعایی در شعرش بهره فراوان میبرد، آثار او در ابتدا در دوره مککارتیسم با سانسور مواجه شدند اما در نهایت کتاب «سقوط آمریکا» برنده جایزه ملی شعر شد.
از شعرهای مهم گینزبرگ میتوان به «کدیش»، «زوزه» و «سوپرمارکت کالیفرنیا» اشاره کرد.
آمریکا
آمریکا، هرآنچه داشتم را به تو بخشیدهام
و دیگر هیچ از من نمانده است
آمریکا یعنی دو دولار و بیست و هفت سنت
هفده ژانویهی هزار و نهصد و پنجاه و شش است
و من نمیتوانم بیقراری ذهن را تاب بیاورم
و تو کی این جنگهای انسانی را به اتمام خواهی رساند، آمریکا؟
بر تو نفرین و بر آن بمب اتمیات
اصلن خوب نیستم، پس به من گیر نده!
بگذار ذهنم آرام بگیرد وگرنه شعرم را نخواهم نوشت
آمریکا،
کی پریوار خواهی شد؟
و پیراهنات را در خواهی آورد؟
کی از درون گورت به خود نگاه خواهی کرد؟
چقدر عالی که نسخه پی دی اف موجوده ممنون امیدوارم روزی برسه که همه کتاب ها پی دی اف باشن یا حداقل هر دو نسخه موجود بشه که هرکسی طبق نیازش استفاده کنه