کتاب حسین (ع) وارث انبیا (کلمه پنجم)
معرفی کتاب حسین (ع) وارث انبیا (کلمه پنجم)
کتاب حسین (ع) وارث انبیا (کلمه پنجم) از مجموعه کلمه امام موسی صدر است که به سخنرانی امام موسی صدر درباره امام حسین(ع) است.
مؤسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر، طرح تاریخ شفاهی را با هدف ثبت و ضبط خاطرات نزدیکان، دوستان، همکاران و مرتبطان با امام صدر از اردیبهشت ۱۳۸۹ در دستور کار قرار داد.
جایگاه ممتاز امام موسی صدر از جهات مختلف بر اهمیت این طرح میافزاید. وابستگی به یکی از خاندان مهم شیعه، حضور موثر در حوزه علمیه قم و نجف، تحصیل در دانشگاه و ارتباط با مراکز علمی و دانشگاهی، فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی گسترده در ایران و عراق و لبنان، رهبری سیاسی و دینی شیعیان لبنان، ارتباطات وسیع سیاسی و فرهنگی با مجامع بینالمللی و دولتها و ملتها و نخبگان سایر کشورها، ایفای نقش به مثابه اندیشمند و متفکر دینی، تعامل گسترده با عالمان ادیان و مذاهب اسلامی و غیراسلامی، تأثیرات عمیق در لبنان و خاورمیانه و … همگی شاهدی بر اهمیت جایگاه امام موسی صدر و ضرورت اجرای این طرح است.
با تشکیل «گروه تاریخ شفاهی»، مطالعه دقیق آثار و منابع مکتوب مرتبط آغاز شد تا ضمن آشنایی بیشتر با زوایای مختلف زندگی و دیدگاههای امام صدر، سرفصلهای اصلی طرح تعیین و با مشخص کردن پرسشها و ابهامات برای مصاحبه با صاحبان خاطرات و شناسایی اماکن مرتبط با ایشان اقدام شود.
تاکنون چند مجلد از مجموعه مصاحبههای انجام شده در گروه تاریخ شفاهی موسسه تدوین و منتشر شده است.
درباره کتاب حسین (ع) وارث انبیا (کلمه پنجم)
این کتاب یکی از سخنرانیهای امام موسی صدر درباره امام حسین(ع) است. این کتاب رویکردی جامع از قیام این امام بزرگوار دارد و به خواننده کمک میکند درک بهتری از امام حسین(ع) داشته باشد.
خواندن حسین (ع) وارث انبیا (کلمه پنجم) را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به تمام علاقهمندان به مکتب فکری امام موسی صدر پیشنهاد میکنیم
بخشی از حسین (ع) وارث انبیا (کلمه پنجم)
السلام علیک یا أبا عبدالله؛ وعلی الارواح التی حلّت بفنائک؛ علیکم منی جمیعا سلام الله أبداً ما بقیت وبقی اللیل والنهار؛ ولاجعله الله آخر العهد منی لزیارتکم؛ السلام علی الحسین؛ وعلی علی بن الحسین؛ وعلی أولاد الحسین؛ وعلی أصحاب الحسین.
در زیارتی که به مناسبت امروز نقل شده است، و در پایان جلسه نیز برای تجدید بیعت آن را خواهیم خواند، آمده است:
السلام علیک یا وارث آدم صفوةالله؛ السلام علیک یا وارث نوح نبیالله؛ السلام علیک یا وارث ابراهیم خلیلالله؛ السلام علیک یا وارث موسی کلیمالله؛ السلام علیک یا وارث عیسی روحالله؛ السلام علیک یا وارث محمّد حبیبالله.
هدف این زیارت، بخشیدن حرکت و پویایی به عاشورا و خارج کردن این واقعه از انزوا و مخالفت با جداسازی آن از گذشته و آینده است، زیراکه همهٔ خطر در این است که عاشورا فقط به یادبودهایی بدل شود و واقعهٔ کربلا تنها برای کتابها و سیرهنویسی و یا ذکر آن برای اجر و ثواب اخروی باشد. بیم آن میرود که این حادثه از ظرف زمانی خود فراتر نرود و مقتل حسین و یارانش در همان سال ۶۱ مدفون شود؛ حسینی بود، کشته شد و همه چیز پایان یافت.
برای اینکه این خواست و کینه و کنار نهادن واقعه محقق نشود و کار امام حسین هدر نرود، پارهای فقرات در این زیارت آمده است، تا میان شهادت حسین و ستیز همیشگی حق و باطل پیوند برقرار سازد. ستیزی که از نخستین حرکت انسان برای اصلاح و جهاد آغاز میشود و تا رسیدن به زندگی آزاد و با کرامت و رهایی از ستم و ستمپیشگان ادامه دارد.
حجم
۱۰٫۹ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۱
تعداد صفحهها
۸ صفحه
حجم
۱۰٫۹ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۱
تعداد صفحهها
۸ صفحه