دانلود و خرید کتاب گام به گام با امام (جلد دوم)
با کد تخفیف OFF30 اولین کتاب الکترونیکی یا صوتی‌ات را با ۳۰٪ تخفیف از طاقچه دریافت کن.
تصویر جلد کتاب گام به گام با امام (جلد دوم)

کتاب گام به گام با امام (جلد دوم)

گردآورنده:یعقوب ضاهر
انتشارات:امام موسی صدر
امتیاز:
۳.۰از ۲ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب گام به گام با امام (جلد دوم)

کتاب حاضر جلد دوم از مجموعه گام به گام با امام به گردآوری یعقوب ضاهر است که سیره و زندگی روحانی و مجتهد مبارز و رهبر سیاسی بزرگ لبنان، امام موسی صدر را دربر دارد.

این جلد شامل مجموعه گفتارها و مصاحبه‌ها و مقالات سیدموسی صدر از ۱۹۶۹ تا ۱۹۷۰ میلادی است.

درباره امام موسی صدر

امام صدر در ۴ ژوئن ۱۹۲۸میلادی (۱۴ خرداد ۱۳۰۷شمسی) در شهر قم پا به عرصۀ حیات نهاد و در خانوادهای متدین و صاحب سابقه‌ای طولانی در جهاد و مبارزه تربیت شد و در محیطی ممتاز از لحاظ علمی پرورش یافت. امام صدر دو برادر بزرگتر از خود به نامهای سیّد رضا و سیّد علی دارد. همچنین، وی هفت خواهر به نامهای سیّده صدیقه، سیّده طاهره، سیّده منصوره، سیّده بتول، سیّده زهرا، سیّده فاطمه و سیّده رباب دارد. آیت‌الله سیّد محمدباقر سلطانی طباطبایی و آیت‌الله شهید سیّد محمدباقر صدر از جملۀ دامادهای آیت‌الله سیّد صدرالدین صدر هستند.

امام صدر دروس ابتدایی را در مدارس حیات و باقریه فراگرفت و مقطع متوسطه را به صورت متفرقه به پایان رسانید.

ایشان که برخی دروس مقدمات علوم حوزوی را نزد پدر و برادرش، سیّد رضا فراگرفته بود، در سال ۱۹۴۳میلادی (۱۳۲۲شمسی) به‌طور رسمی فراگیری علوم حوزوی را نیز، آغاز کرد، بی‌آنکه از ادامۀ دروس مدرسه و تکمیل مقطع دبیرستان بازماند. امام صدر در دوران تحصیل با افرادی چون آیت‌الله سیّد موسی شبیری زنجانی و آیت‌الله ناصر مکارم شیرازی و آیت‌الله شهید سیّد محمد بهشتی و آیت‌الله سیّد عبدالکریم موسوی اردبیلی هم‌دوره و هم‌مباحثه بود. ایشان در دوران تحصیل حوزوی به ژرف‌نگری و پژوهشگری و بحث و دقت نظر شهرت داشت و همواره در جلسات درس، اشکال‌های علمی دقیقی مطرح می‌کرد و برای آنها پاسخ‌های منطقی و قانع‌کننده می‌جست. سرانجام، تا رسیدن به درجۀ اجتهاد، این مرحله را به پایان برد.

سید موسی صدر سرانجام توانست در کنار تحصیلات حوزوی در قم، دروس دبیرستان خود را به اتمام برساند؛ و در سال ۱۳۲۹ به عنوان اولین روحانی دانشجو و دانشگاهی در لیسانس رشتهٔ «اقتصاد در حقوق» به عنوان نخستین طلبه وارد دانشگاه تهران شد و در سال ۱۳۳۲ فارغ‌التحصیل شد.

پس از اتمام تحصیلات در دانشگاه تهران سید موسی صدر برای ادامه تحصیلات حوزوی به نجف رفت و تا سال ۱۳۳۷ در آنجا بود. صدر پیش از رفتن به نجف، از سوی علامه طباطبایی مسئولیت نظارت بر نشریه «انجمن تعلیمات دینی» را عهده‌دار شد. او هم‌زمان با تحصیل در حوزه علمیه نجف، به عضویت هیئت امناء جمعیت «منتدی النشر» درآمد، و پس از بازگشت به قم ضمن اداره یکی از مدارس ملی این شهر، مسئولیت سردبیری مجله تازه تأسیس شده «مکتب اسلام» را به عهده گرفت.

صدر در پایان سال ۱۳۳۸ و در پی توصیه‌های سید حسین طباطبایی بروجردی، حکیم و شیخ مرتضی آل یاسین، وصیت سید عبدالحسین شرف الدین رهبر متوفی شیعیان لبنان را پاسخ داد و به عنوان جانشین او ، سرزمین مادری خود ایران را به مقصد لبنان ترک کرد. اصلاح امور فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی جامعه شیعیان لبنان و استفاده از ظرفیت‌های منحصربه‌فرد لبنان برای نشان دادن چهره واقعی شیعیان به دنیا از اهداف اصلی این سفربود. صدر برای رسیدن به این اهداف، و با توجه به جغرافیای اجتماعی و سیاسی لبنان در منطقه و جهان، از همان ابتدای ورود فعالیت‌های خود را در سه حوزه موازی سازماندهی کرد: بازسازی هویت، انسجام و عزت تاریخی شیعیان لبنان،پرچمداری حرکت گفتگوی ادیان و تقریب مذاهب در لبنان و تأسیس جامعه مقاوم و مقاومت لبنانی.

امام موسی صدر اگر چه در کشور لبنان بود اما از دیگر مسائل جهان اسلام نیز هیچگاه غافل نشد. انقلاب اسلامی ایران، امنیت حوزه‌های علمیه، اتحادی عربی-اسلامی جهت مبارزه با اسرائیل و گسترش تشیع در آفریقای سیاه، مهم‌ترین دغدغه‌های خارج از لبنان او را تشکیل می‌دادند

این مجتهد مبارز در ۹ شهریور سال ۱۳۵۷، در سفری رسمی به لیبی به دعوت معمر قذافی ربوده شد. در حالی که گزارش‌های زیادی حاکی از به شهادت رساندن او در همان زمان توسط قذافی است، برخی گزارش‌ها از اسارت او در زندان‌های لیبی خبر می‌دادند.

وزیر اطلاعات قذافی در شهریورماه ۱۳۹۱ اعلام کرد که موسی صدر بلافاصله پس از مشاجره با قذافی، کشته و در حومه پایتخت دفن شده‌است و قاضی حسن الشامی دبیر کمیته پیگیری ربودن موسی صدر در تاریخ ۱۰ شهریور ۱۳۹۹ در نامه‌ای از تلاش‌های گروهش برای یافتن ابراز امیدواری کرد و گفت: ما فقط و فقط زندان کنونی امام موسی صدر را پیدا نکرده‌ایم.

خواندن مجموعه گام به گام با امام را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

همه دوست‌داران راه و اندیشه امام موسی صدر و علاقه‌مندان به زندگی‌نامه و فعالیت‌های شخصیت‌های تاثیرگذار دنیای اسلام مخاطبان این کتاب‌اند.

بخشی از کتاب گام به گام با امام (جلد دوم)

۱۳/۱/۱۹۶۹

[سند شمارۀ۱۳ـ۰۱ـ۶۹]

شماری از علما یادداشتی را تقدیم پارلمان کردند. این یادداشت قانون ساماندهیِ امور شیعیان را که پارلمان تصویب کرده، مردود میداند. علما میخواهند این قانون را بر اساس طرحی تعدیل کنند که در سپتامبر ۱۹۶۷به پارلمان عرضه داشتند، ولی در آن زمان پارلمان آن را نپذیرفته بود. در نتیجه، شماری از نمایندگان شیعه لایحۀ تعدیل ساماندهی امور شیعیان را برمبنای بیانیۀ علما تنظیم کردند.

۲۷/۱/۱۹۶۹

[سند شمارۀ ۲۷ـ۰۱ـ۶۹]

روزنامۀ النضال گفتوگویی با امام موسی صدر انجام داد. در این مصاحبه ایشان مهمترین مسائلی را که موجب دلمشغولی شهروندان شده است، بررسی کرد. همچنین، از وضع لبنانیهای مقیم سایر کشورها و احترامی سخن گفت که دولتهای افریقایی برای نقش متمایز لبنانیها در آن کشورها قائلاند.

۵/۲/۱۹۶۹

[الحیاة]

انجمن دوستداران قدس (جمعیة أصدقاء القدس) ظهر دیروز ضیافت ناهاری را در هتل صیدون ترتیب داد که در آن بیش از سیصد تن از شخصیتهای صیدا و بانوان این شهر حضور یافتند. سخنران این مراسم علامه سید موسی صدر بود که سخنان ارزشمندی با عنوان «بُعد دینی مسئلۀ فلسطین» ایراد کرد. وی در این سخنرانی به چگونگی شکلگیری دولت اسرائیل پیش از میلاد مسیح و چگونگی غصب سرزمین کنعانیان پرداخت و سپس، تلاش یهود را در سرهَمبندی مستندات دینی برای اثبات برتری خود بر ملل دیگر و حق شرعی خود در این سرزمینِ غصبشده توضیح داد و گفت: کار آنان به جایی رسید که خدایی اختصاصی به نام یَهُوَه برای خود قرار دادند.

امام صدر، در ادامه، به این نکته اشاره کرد که این اصولِ دینی در فعالیتهای یهود و مواضعشان در قبال دیگران مجسم است. از این رو، آنان ملتهای دیگر را چپاول و منافعشان را تا حد ممکن به نفع منافع ملت یهود مصادره و برای مسیحیان در خاورمیانه و مسلمانان در شبهجزیرۀ عربستان در قرن هفتم توطئهچینیکردند و تمام تلاش خود را برای تباهکردن اخلاق و ایجاد ابتذال و فساد در جهان به کار گرفتند. همین امر سبب شد که مسیحیان و مسلمانان با آنان وارد ستیز شوند و مواضعی منفی در مقابل ملت یهود شکل گیرد که در تاریخ میخوانیم و اکنون نیز مشاهده میکنیم.

saramago
۱۴۰۳/۰۵/۱۱

امام فقط امام معصوم. غیر معصوم هیچ وقت لیاقت لقب امام را ندارد.

حجم

۳٫۷ مگابایت

سال انتشار

۱۳۹۶

تعداد صفحه‌ها

۵۰۰ صفحه

حجم

۳٫۷ مگابایت

سال انتشار

۱۳۹۶

تعداد صفحه‌ها

۵۰۰ صفحه

قیمت:
۴۷,۷۰۰
تومان