کتاب مبانی ولایت فقیه
معرفی کتاب مبانی ولایت فقیه
سید کمالالدین عمادی کتاب مبانی ولایت فقیه را براساس درسهای خارج فقه آیتالله العظمی صالحی مازندرانی گردآوری و تالیف کرده و دفتر نشر معارف این اثر را به چاپ رسانده است.
دفتر نشر معارف وابسته به نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، در سال ۱۳۷۶ تأسیس شد و در سال ۱۳۷۹ به صورت رسمی آغاز به کار کرد. این انتشارات تلاش میکند از دریچه اسلام ناب به بازخوانى، بررسى، نقد و تولید اندیشه در عرصههاى مختلف بپردازد.
از جمله این فعالیتها میتوان به چاپ بیش از ۱۱۰۰عنوان کتاب در زمینه دروس معارف اسلامى دانشگاهها، اندیشههای امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبرى، پرسشها و پاسخهاى دانشجویى، معارف قرآن و اهل بیت (ع)، دینپژوهى، اخلاق و عرفان، انقلاب اسلامى و تاریخ معاصر، مسائل جهان اسلام، غربشناسی، شبهات فکری و عقیدتی، مسایل تاریخی و فلسفی، علوم انسانی، مسائل تربیتى، زن، خانواده و نقد فمینیسم و… اشاره کرد.
نشر معارف اخیراً نیز گامهایی در حوزه ادبیات داستانی برداشته است. این انتشارات با راه اندازی ۳۰ مرکز فروشگاهی با عنوان تجاری «پاتوق کتاب» و همچنین برگزاری ۱۲ دوره مسابقات کتابخوانی «پویش روشنا» در سطح ملی، توانسته است گامهای مفید و موثری در توزیع و ترویج کتابخوانی کشور بردارد.
آنچه این روزها بیش از هرچیز دغدغه نسل انقلابی است آشنایی جوانان و دانشجویان با حقیقت دین و معارف اسلام است، انتشارات در این زمینه پیشرو است و تلاش دارد پاسخی علمی و دینی برای تمام سوالات این نسل داشته باشد.
درباره کتاب مبانی ولایت فقیه
کتاب حاضر که از آثار ارزشمند فقیه مجاهد حضرت آیتالله العظمی صالحی مازندرانی است. حضرت استاد در سال ۱۳۶۹ برای تربیت طلاب نسل جوان در عرصه دفاع فرهنگی از کیان انقلاب و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران درس خارج فقه خود را به موضوع ولایت فقیه اختصاص دادند که تا سال ۱۳۷۰ ادامه داشت که مجموعاً ۷۸ جلسه است. ظاهراً استاد بنا داشتهاند آن را مجدداً بررسی و برای چاپ تنظیم کنند که به دلیل کارهای علمی فراوان میسّر نشده است، ولی به خاطر هجمه سنگینی که به ارکان نظام در سالهای اخیر صورت گرفت ایشان تشخیص دادند که هرچه زودتر بحثهای خود را که به صورت نوار بود، در قالب کتاب به نسل جدید عرضه کنند.
این کتاب ابتدا به صورت سلسله دروس تنظیم گردیده بود، ولی بعداً با پیشنهاد ارادتمندان استاد به صورت فصول زیر تنظیم شده است:
مقدمه.
فصل اول: تبیین مفاهیم
فصل دوم: ضرورت حکومت
فصل سوم: ضرورت حکومت و ولایت در فقه سیاسی
فصل چهارم: قیام در عصر غیبت (بررسی روایاتی که به ظاهر دلالت بر حُرمت تشکیل حکومت و قیام در عصر غیبت میکند.)
فصل پنجم: شرایط حاکم اسلامی
فصل ششم: تعیین حاکم اسلامی
فصل هفتم: گستره ولایت حاکم اسلامی
خواندن کتاب مبانی ولایت فقیه را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
طلاب علوم دینی و علاقهمندان به مباحث کلامی و اعتقادی دین اسلام
بخشی از کتاب مبانی ولایت فقیه
یکسری روایت وجود دارد که از آنها استفاده میشود که اساساً بین دین و ملک و یا بین دین و حکومت جدایی نیست، بلکه این دو توأم با یکدیگرند و همزادند. در روایت کلمهٔ «توأمان» آمده است. بنابراین نمیشود یکی بدون دیگری باشد. یکی از این دو برادر اساس و رکن محسوب میشود و دیگری حافظ و نگهبان، به گونهای که اگر آن اساس نباشد دیگری که حکومت است قوام پیدا نمیکند، دیگری که حافظ است، نباشد اساس نیز فاسد و ضایع میشود و اگر اساس نباشد آن که حافظ است معدوم میشود و دیگر رکن و عمودی ندارد که روی آن بایستد.
شیخ مفید در کتاب «الاختصاص» به طور مضمره و مرسله این روایت را بیان کرده است:
«فقد روی عن أحدهم انه قال: الدین و السلطان اخوان توأمان لابدّ لکلّ واحد منهما من صاحبه و الدّین اسّ و السلطان حارس مالا اسّ له منهدم و ما لاحارس له ضائع»؛
از یکی از معصومین روایت شد که فرمود: دین و سلطان برادر دو قلو هستند. هیچ یک از آن دو از دیگری بینیاز نیست. دین اساس است و سلطان نگهبان آن میباشد. آنچه که اساس ندارد از هم پاشیده میشود و آنچه که نگهبان ندارد تلف میشود. (ناپدید میشود.)
پس دین و حکومت هر دو از یک کانون و یک رحم متولد شدهاند و باید با هم باشند در حالیکه ملک شاهنشاهی از دین و اسلام بیزار بوده، ولی دین آمریکایی را ترویج میکرد. در نتیجه دین واقعی هم او را نمیخواسته و به نفی آن پرداخته است؛ چون قرآن فرمود: اِنَّ الملوکَ اِذا دَخَلوا قریهً اَفسدوها...
سلطان باید پاسدار دین باشد و این اسّ (اساس) را نگهبانی کند. حکومتی که اساسش دین (حق) نباشد، مُنهدم میشود و دین اگر از طریق سلطان و حکومت نگهبانی نشود، ضایع میگردد. این حدیث دلیل بسیار جالبی برای وحدت دین و حکومت و عدم جدایی آن دو است.
حجم
۳۶۹٫۴ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۳
تعداد صفحهها
۳۵۲ صفحه
حجم
۳۶۹٫۴ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۳
تعداد صفحهها
۳۵۲ صفحه