دانلود و خرید کتاب سفیر بدون سفارت، وکیل بدون موکل پرویز افشاری
تصویر جلد کتاب سفیر بدون سفارت، وکیل بدون موکل

کتاب سفیر بدون سفارت، وکیل بدون موکل

انتشارات:انتشارات کویر
امتیاز:
۴.۴از ۵ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب سفیر بدون سفارت، وکیل بدون موکل

کتاب سفیر بدون سفارت، وکیل بدون موکل، نوشته پرویز افشاری است. کتاب سفیر بدون سفارت، وکیل بدون موکل را انتشارات کویر منتشر کرده است و خاطرات سی و چهار سال خدمت پرویز افشاری در وزارت امور خارجه است. 

درباره کتاب سفیر بدون سفارت، وکیل بدون موکل

کتاب سفیر بدون سفارت، وکیل بدون موکل، شرح‌حال و فعالیت‌های پرویز افشاری از دوران کودکی تا بازنشستگی و پس از خدمت ۳۴ ساله در وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران است. در این کتاب تلاش می‌شود با ارائه تصویری هر چند مختصر از پیشینه خانوادگی، گوشه‌هایی از زندگی ایام کودکی و نوجوانی به رشته تحریر درآید و با اشاره به فعالیت‌های دوره دانشجویی و خدمت سربازی، بخش عمده آن به چگونگی استخدام در وزارت امور خارجه و شرح مأموریت‌های خارج از کشور اختصاص یابد.

خواندن کتاب سفیر بدون سفارت، وکیل بدون موکل را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

این کتاب را به تمام علاقه‌مندان به زندگی سیاست‌مداران پیشنهاد می‌کنیم. 

بخشی از کتاب سفیر بدون سفارت، وکیل بدون موکل

اصل و نسب خانوادگی

پدرم از افشاری‌های تیره اصفهان و مادرم از خانواده معروف شیخ‌الاسلام ملایری و از اهالی شهرستان ملایر بود. از آنجا که روستای محل تولدم از نظر مسافت به ملایر نزدیگ‌تر بود و مادرم نیز اهل این شهر بود، ایام کودکی و نوجوانی و دوران تحصیل تا اخذ دیپلم را در شهرستان ملایر گذراندم. اما چون روستای محل تولدم از توابع شهرستان اراک بود، شناسنامه همه برادران و خواهران تنی و ناتنی به استثنای فرزند آخر مادرم از ثبت احوال بخش خنداب اراک که اکنون به شهرستان تبدیل شده است، صادر گردید.

روستای محل تولد متعلق به شاهزاده ناصرالدوله قاجار معروف به سرلشگر عبدالمجید فیروز بود، وی فرزند عبدالحمید میرزای فرمانفرما و برادرزاده عبدالحسین میرزای فرمانفرما می‌باشد خانواده فرمانفرما که از نوادگان عباس میرزای نائب‌السلطنه پسر فتحعلی شاه قاجار هستند در تاریخ معاصر ایران از وجهه مناسبی برخوردار نبوده و شاید خوشنام‌ترین آنها همین سرلشگر مجید فیروز باشد که هم تحصیلکرده دانشکده نظامی سن سیر فرانسه و هم مردی عالم و دانشمندی اهل مطالعه بود.

سرلشگر مجید فیروز در زمان سلطنت محمدعلی شاه قاجار مدتی فرماندهی کل قوای ایران را عهده‌دار بود و در زمان رضاشاه نیز مدتی فرماندهی ژاندارمری و ریاست دادرسی ارتش را بر عهده داشت، وی همان کسی است که در شهریور ۱۳۲۰ و پس از حمله نیروهای روس و انگلیس به ایران، مانع محاکمه فرماندهان نظامی توسط شخص رضاشاه شد.

پدرم که مدتی از طرف حکومت وقت عراق (اراک) کدخدای روستای دیگری بود، با حکم صادره از جانب سرلشگر مجید فیروز به کدخدائی روستای امامزاده منصوب شد و این حکم پس از فوت ایشان به فرزند ارشد ذکورش رسید و با پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷ ش. منصب کدخدائی‌گری در روستاهای ایران برچیده شد. (تصویر ۲ و ۳)

موقعیت اجتماعی و سطح تحصیلات اقوام مادری بهتر از خانواده پدری بود و شیخ‌الاسلام ملایری عموی مادرم در فاصله سال‌های ۱۳۰۷-۱۳۰۰ ش. طی ۳ دوره نماینده ملایر در مجلس شورای ملی بود. او همان کسی است که پس از کودتای سوم حوت ۱۲۹۹ ش. و قدرت‌یابی رضاخان به همراه مرحوم مدرس نقشه ترور وی را طراحی نمود اما احمدشاه با این توجیه که «جدم (ناصرالدین‌شاه) امیرکبیر را از بین برد و از او امامزاده ساخت و من نمی‌خواهم امامزاده دیگری درست کنم»، با این نقشه مخالفت کرد.

جواد
۱۴۰۰/۰۸/۳۰

وزارت خارجه عجب حاشیه هایی داره؛ من رو بیشتر به سمت خوندن خاطرات سفرا ترغیب کرد

کاربر 7256688
۱۴۰۳/۰۶/۱۵

صرفا بیان عملکرد خود نویسنده به صورت کلی و قابلیت بهره برداری و اشراف به مسائل را ندارد

دکتر ولایتی وزیری مقتدر، دکتر خرّازی وزیری مستقل، آقای متّکی وزیری عاریه‌ای، دکتر صالحی مردی خوش نام و سلیم‌النفس، اما نامناسب برای وزارت امور خارجه و دکتر ظریف دیپلماتی حرفه‌ای و آشنا به فن مذاکره بودند.
zahra.n
تعداد ایرانیان مقیم مالزی سال به سال در حال افزایش بود و بسیاری از آنها کوالالامپور را لندن جهان اسلام توصیف نموده و فرزندان خود را جهت ادامه تحصیل به این کشور می‌فرستادند. مسئولان مالزیائی از حادثه ۱۱ سپتامبر و حمله به برج‌های دوقلوی نیویورک که تضییقاتی برای ادامه تحصیل اتباع کشورهای مسلمان در دانشگاههای آمریکائی به وجود آورد حداکثر استفاده را نموده و برنامه‌های وسیعی برای جذب دانشجویان کشورهای مسلمان به ویژه منطقه خلیج فارس تدوین نمودند و موفق به جذب تعداد زیادی از دانشجویان خارجی شدند.
zahra.n
آقای کنی همچنین ادامه گروگانگیری دیپلمات‌های آمریکایی در ایران را به ضرر مصالح مملکتی می دانست.
جواد
«برنده‌ها هم بازنده‌اند». خاطرات احمد نفیسی شهردار سابق تهران، نشر علم، چاپ حیدری ۱۳۷۸. برای آگاهی از شرح حال احمد نفیسی بنگرید به کتاب «شبه خاطرات» دکتر علی بهزادی، چاپ تک ۱۳۷۸، ص. ۶۵۹ به بعد.
zahra.n
همه کارت از یکدگر بدتر است تو را پادشاهی نه اندر خور است خرد باید اندر سر شهریار درشتی و تندی نیاید به کار
zahra.n
این خانه قشنگ است ولی خانه من نیست این خاک چه زیباست ولی خاک وطن نیست آن کشور نو آن وطن دانش و صنعت هرگز به دلاویزی ایران کهن نیست
zahra.n
پیشینه تأسیس وزارت امور خارجه به دوران پادشاهی فتحعلی شاه قاجار بازمی‌گردد. از آنجا که جنگ‌های ایران و روسیه تزاری توجه بیشتر قدرت‌های وقت اروپائی به ویژه فرانسه و انگلستان را به اهمیت ایران جلب نمود، شاه قاجار در صدد اصلاح امور و توجه بیشتر به برقراری ارتباط با کشورهای خارجی برآمد. در همین راستا، در سال ۱۲۲۱ ق. کابینه‌ای چهار نفره معروف به وزرای اربعه تعیین شد که با افزایش رفت و آمد رسولان و فرستادگان خارجی به دربار در سال ۱۲۳۶ ق. و در زمان صدارت حاج محمدحسن خان صدر اصفهانی، وزارتخانه‌ای با عنوان «انتظام مهمات خارجه» تأسیس و میرزا عبدالوهاب خان معتمدالدوله نشاط اصفهانی دانشمند و شاعر معروف به سمت اوّلین وزیر خارجه ایران منصوب گردید.
zahra.n
آنجا که اکثر رفت و آمد خارجی‌ها به ایران از مسیر تبریز انجام می‌گرفت، اعضای اوّلیه وزارت امور خارجه عمدتاً از خطه آذربایجان و به ویژه از اهالی شهر تبریز بودند و زبان خارجی را در این شهر فرا می‌گرفتند.
zahra.n
در زمان فتحعلی شاه قاجار برخی از سفرای اعزامی به دربار کشورهای اروپائی اصطلاح وزارت بیرونه‌جات را برای وزارت امور خارجه به کار می‌بردند و وزیر خارجه را وزیر بیرونه‌جات که حل و عقد و دوستی و دشمنی با هر دولتی به دست اوست، معرفی می‌کردند.
zahra.n
دکنر ظریف که بعد از خاتمه ماموریت در نیویورک خود را بازنشسته نموده بود اگرچه انسانی فرهیخته و تحصیلکرده دانشگاه های آمریکا و مسلط به زبان انگلیسی وآشنا به قوانین و مقررات بین المللی به‌ویژه سازمان ملل متحد بود اما در انتصاب وی به این سمت افرادی همانند دکتر ولایتی و به تبع از ایشان علاالدین بروجردی رئیس کمیسیون سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی و همچمین دکتر کمال خرّازی و حسین فریدون برادر آقای روحانی رئیس‌جمهور که همکار دکتر ظریف در نمایندگی نیویورک بود نقش داشتند.
zahra.n

حجم

۷۹۱٫۹ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۴

تعداد صفحه‌ها

۲۵۶ صفحه

حجم

۷۹۱٫۹ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۴

تعداد صفحه‌ها

۲۵۶ صفحه

قیمت:
۱۶,۵۰۰
تومان