دانلود و خرید کتاب اصول آموزش سواد رسانه ای به کودکان معصومه نصیری
با کد تخفیف OFF30 اولین کتاب الکترونیکی یا صوتی‌ات را با ۳۰٪ تخفیف از طاقچه دریافت کن.
تصویر جلد کتاب اصول آموزش سواد رسانه ای به کودکان

کتاب اصول آموزش سواد رسانه ای به کودکان

معرفی کتاب اصول آموزش سواد رسانه ای به کودکان

اصول آموزش سواد رسانه‌ای به کودکان یا چگونه نسل هزاره سوم را تربیت رسانه ای کنیم؟ کتابی مشترک از معصومه نصیری و سیدعلی موسوی درباره آموزش سواد رسانه‌ای به کودکان است.

یک قرن پیش زمانی که مارشال مک لوهان از دهکده جهانی آن‌هم در عصر قدرت نگرش‌های فرهنگ‌گرایانه و پارادایم اثرات محدود، سخن می‌گفت و اساساً کل فناوری‌های رسانه‌ای از الفبا تا کامپیوتر را در امتداد انسان قلمداد می‌کرد، تصور روزی که زندگی بدون رسانه فاقد معنا باشد برای مردمان آن دوران دور از ذهن بود.

او همان سال‌ها زمانی که از درک رسانه می‌نوشت، از سوادی سخن به میان آورد که امروزه و در هزاره سوم توسط یونسکو به‌عنوان یکی از چند سواد جدید دنیا از آن یادشده است. مک لوهان معتقد بود: "زمانی که دهکده جهانی فرارسد باید انسان‌ها به سواد جدیدی به نام "سواد رسانه‌ای" دست یابند."

سواد رسانه‌ای و اطلاعاتی دیگر نه یک دانش و مهارت صرف، بلکه یک ضرورت برای شهروندان جامعه شبکه‌ای است؛ جامعه‌ای که به‌گونه‌ای فزاینده روابط خود را در شبکه‌های رسانه‌ای سامان می‌دهد؛ شبکه‌هایی که به‌تدریج جایگزین شبکه‌های اجتماعی ارتباطات رودررو می‌شوند، یا آن‌ها را تکمیل می‌کنند.

بر این اساس می‌توان ادعا کرد سواد رسانه‌ای و اطلاعاتی بنیادی‌ترین و اساسی‌ترین سطح توانمندی برای زیستن در عصر جدید است و به مخاطب این قابلیت را می‌دهد که در فراگرد انواع تولیدات رسانه‌ای اسیر نشده و ضمن دریافت هوشمندانه پیام‌ها و رمزگشایی آن‌ها، کنشگری فعال نیز باشد.

 درباره کتاب اصول آموزش سواد رسانه ای به کودکان

پرداختن به آموزش‌های سواد رسانه‌ای و اطلاعاتی از دوره کودکی و برای کودکان نشان‌دهنده شناخت عمیق از این حوزه است. در حقیقت، بحث شناخت رسانه، محتوای رسانه، فهم رسانه و غیره باید از همان آغاز کودکی شروع شود. در اینجا نقش خانواده تا قبل از ورود کودک به مدرسه اهمیت حیاتی دارد. خانواده‌ها باید قبل از آموزش کودکان خود از آموزش کافی در این رابطه برخوردار باشند. مدرسه نقش اساسی بعدی را توامأن با خانواده به عهده خواهد داشت. به‌عبارت‌دیگر با ورود کودک به مدرسه نقش خانواده در این زمینه تعطیل و متوقف نمی‌شود. جامعه و نهادهای دولتی و رسانه‌ای نیز در این زمینه تأثیر فراوان دارند.

در این کتاب روی سخن با والدین، معلمان و کسانی است که رسالت تربیت فرزندان این مرزوبوم را بر عهده دارند. این کتاب چگونگی تقویت کنشگری فرزندان در مواجه با انواع رسانه و تولیداتش را بر اساس ماهیت هر یک از رسانه‌ها، تشریح خواهد کرد.

آنچه این کتاب را از سایر آثار متمایز می‌کند، این است که به شما خواهیم گفت هر رسانه را باید براساس بافت و روح حاکم بر آن دید و تحلیل کرد. از روش‌های تقویت سواد رسانه‌ای و الگوهای ارتقای سواد رسانه‌ای در خانه و مدرسه سخن خواهیم گفت و بانک جامعی از سؤالاتی که لازم است با اتکا به آن‌ها تفکر انتقادی و درک مبتنی بر مهارت خوب دیدن و شنیدن در مواجه با اقسام رسانه در کودکان تقویت شود، را در اختیارتان خواهیم گذاشت.

این کتاب تصور و تعریف رایج که رسانه تنها کتاب، روزنامه، رادیو و تلویزیون است را تغییر داده و ضمن معرفی اقسام رسانه، به یاری کودکان به‌عنوان اثرپذیرترین گروه مخاطب از رسانه‌ها خواهد آمد.

این کتاب به شما کمک خواهد کرد بدون ترس، از رسانه لذت ببرید و شما مدیریت این ابزار پرقدرت را در دستانتان بگیرید و نه رسانه مدیرت شما، خانواده و فرزندانتان را.

کتاب چندین هدف را دنبال می‌کند که با استفاده ازآنچه نویسندگان به آن‌ها اشاره‌کرده‌اند، مطرح می‌شوند:

کتاب برای والدین و در حقیقت خانواده‌ها، معلمان و کلیه افرادی که عهده‌دار تربیت کودکان هستند، تولید شده است. بنابراین، اولین گام در این زمینه شناخت و آشنایی و آموزش کافی این افراد است.

تقویت کنشگری کودکان در مواجهه با انواع رسانه‌ها و محتواهای رسانه‌ای است. این توانمندسازی باید نتیجه تقویت کنشگری در خانواده‌ها، معلمان و سایر مربیان باشد. بدون این تقویت، توانمندسازی کودکان در این زمینه با مشکل روبرو خواهد شد.

در این کتاب تلاش شده است که هر رسانه بر اساس نوع، بافت و روح حاکم بر آن موردتوجه قرارگرفته و بررسی و تحلیل شود. این موضوع به معنای این است که شناخت رسانه‌ای خود آغازگر آموزش‌های سواد رسانه‌ای و اطلاعاتی است. بنابراین، فهم خود رسانه در این رابطه اهمیت فراوان دارد.

ارائه روش‌های تقویت سواد رسانه‌ای و اطلاعاتی و تبیین الگوهای ارتقای آن در خانه و مدرسه از اهداف مهم کتاب است. اتفاقاً این موضوع با همان دیدگاهی که قبلاً نیز مطرح گردید همسو است. ما در رابطه باسواد رسانه‌ای و اطلاعاتی باید روش‌ها و نمونه‌های مناسب و الگوهای مطلوب را به‌طور مشخص و روشن ارائه کنیم تا خانواده‌ها، معلمان و مربیان در این زمینه بتوانند به وظایف خود به‌خوبی عمل نمایند.

از ویژگی‌های مهم دیگر این کتاب ارائه «بانک جامع سؤالات» مختلف در رابطه باسواد رسانه‌ای و اطلاعاتی است که تفکر انتقادی و فهم لازم را تقویت می‌کند و مهارت خوب دیدن و شنیدن را به کودکان آموزش می‌دهد. این مسئله بسیار حیاتی است. متأسفانه در کتاب‌هایی که در این زمینه به نگارش درمی‌آیند، معمولاً تلاش می‌شود که همراه با دیدگاه‌ها و تحلیل‌های علمی همراه باشند و از ارائه سؤال‌ها و الگوها که به‌نوعی شاید تصور شود از سطح علمی مناسب برخوردار نباشند، پرهیز شود. درحالی‌که در این زمینه ما به‌شدت نیازمند کتاب‌هایی هستیم که به شکل جزئی‌تر، به زبان ساده و قابل‌فهم عامه، با ارائه روش‌های امکان‌پذیر آموزشی، تبیین الگوهای مطلوب، تعیین محتواهای مناسب، طرح سؤالات مهم و تلاش در ارائه پاسخ لازم به آن‌ها، به این مسئله می‌پردازند. بحث سواد رسانه‌ای و اطلاعاتی علیرغم اینکه نیازمند مطالعات عمیق علمی و دانشگاهی است به‌شدت به محتواهای ساده و عمومی جهت تبیین آن نیازمند است که قابل‌فهم عامه مردم باشد. در کشور متأسفانه این موضوع مغفول واقع‌شده است و این کتاب تلاشی است که می‌تواند به‌عنوان یک گام مهم در این زمینه تلقی گردد.

کتاب در جهت معرفی انواع رسانه‌ها و اینکه رسانه‌ها تنها کتاب، روزنامه و رادیو و تلویزیون نیستند که نگاه غالب در جامعه است، موفق است. متأسفانه در جامعه ما رسانه، به همان روزنامه و رادیو و تلویزیون تعبیر می‌شود و شامل اینترنت و فضای مجازی نیست، درحالی‌که امروز فضای مجازی و اینترنت از مهم‌ترین مصادیق رسانه‌ای است. 

کتاب به مفهوم «رسانه هراسی»  نیز می‌پردازد و تلاش می‌کند که «رسانه هراسی» را به «رسانه گرایی» البته با هوشمندی و هوشیاری، تبدیل کند. این مسئله باید به شکل جدی موردتوجه قرار گیرد. متأسفانه مباحث مربوط به محتوای رسانه‌ای، به‌ویژه در فضای مجازی و فیلترینگ و محدودیت سازی، وضعیتی در این زمینه ایجاد کرده است که به‌جای لذت بردن از رسانه نوعی از وحشت و هراس از رسانه در میان خانواده‌ها و برخی از افراد ایجاد شود. این وضعیت باید به شکل جدی تغییر یابد. 

رسانه‌ها درصدد تحول در جهان‌بینی و ایجاد جهان‌بینی جدید بر اساس گفتمان‌هایی که تولید می‌کنند، می‌باشند. این مسئله فراتر از تأثیرگذاری‌های روانشناسانه و غیره است که امروزه ما در رابطه با فضای مجازی مطرح می‌سازیم. بحث جهان‌بینی در این رابطه یک بحث حیاتی برای جوامع ارزش‌گرا مانند جامعه اسلامی ایران است.

 آموزش‌های مربوط به سواد رسانه‌ای و اطلاعاتی باید در جهت تقویت تربیت اجتماعی، تعمیق فرهنگ‌سازی و توسعه دین‌داری منجر شوند. به همین دلیل تأکید می‌شود که بحث‌های مربوط به این موضوع بیش از آنکه نیازمند ترجمه از کتاب‌های غربی است، نیازمند تولید محتواهای داخلی با شناخت اجتماعی و فرهنگی است. این حرکت به یک «نهضت تولید محتوای رسانه‌ای» نیازمند است که به شکل جدی باید بر اساس تحقیقات علمی و میدانی صورت گیرد.

خواندن کتاب اصول آموزش سواد رسانه ای به کودکان را به چه کسانی پیشنهاد می کنیم

 والدین و معلمان و همه افرادی که عهده‌دار تربیت کودکان هستند مخاطبان این کتاب‌اند.

 

محمد ۱۴۰۸
۱۴۰۱/۰۸/۱۰

کتابی خوب و کاربردی.

قانون «۳ میم» قانون ۳ میم ازجمله نکات بسیاری مهمی است که والدین برای داشتن تلفن همراه و شبکه‌های اجتماعی لازم است به کودکانشان بیاموزند: ۱: مخاطب: آیا واقعاً دوست مجازی خود را می‌شناسد؟ ۲: محتوا: آیا محتوایی که تماشا می‌کند متناسب سن اوست؟ ۳: مزاحمت: آیا فرزندتان مورد مزاحمت اینترنتی قرار می‌گیرد یا کسی را مورد آزار قرار می‌دهد؟
داماد65
راهنمای فرزندپروری در عصر دیجیتال
علی‌محمد رجبی
آموزش مهارت های زندگی؛ تفکر خلاق و تفکر نقاد
مجید همتی
مدیریت فرزندان در فضای مجازی
سیدصابر امامی
ویژگی های معلم موثر
خیریه بیگم حائری‌زاده
الف‌بای سواد رسانه‌ای
سید احمد موسوی صمدی
غلبه بر اهمالکاری و کمالگرایی
مهناز مهدی تبریزی
پوپک و پرسندو؛ داستان فلسفی برای گروه سنی ۸-۷ سال
یحیی قائدی
بازی‌های محلی ایران برای کودکان و نوجوانان
فاطمه بدرطالعی
آشنایی با دنیای نوجوانان؛ ویژگی های دوران نوجوانی
ابراهیم اخوی
اصول روان‌شناسی مدرسه
الهام نظری‌ریزی
کلیدهای پرورش مهارت های اساسی زندگی در کودکان و نوجوانان
دروتی ریچ
۱۰۱ روش برای آموزش مهارت های اجتماعی به کودکان
لارنس ا. شاپیرو
نقطه
پيتر رينولدز
مبانی نظری فلسفه برای کودکان
یحیی قائدی
معلم ژاپنی به مثابه رهبر
یوشی تاکا ایشی کاوا
آموزش مهارت های زندگی؛ مهارت حل مسئله و تصمیم گیری
مجید همتی
آشنایی با دنیای نوجوانان؛ مشکلات نوجوان
ابراهیم اخوی
گام به گام ترسیم تفکر با اسکیس
مریم امینی

حجم

۱۲۸٫۵ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۸

تعداد صفحه‌ها

۱۶۰ صفحه

حجم

۱۲۸٫۵ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۸

تعداد صفحه‌ها

۱۶۰ صفحه

قیمت:
۲۶,۰۰۰
تومان