دانلود و خرید کتاب ارائه راهکارهایی برای توسعه اقتصادی آموزش و پرورش در ایران سمیرا نورپور
تصویر جلد کتاب ارائه راهکارهایی برای توسعه اقتصادی آموزش و پرورش در ایران

کتاب ارائه راهکارهایی برای توسعه اقتصادی آموزش و پرورش در ایران

امتیاز:بدون نظر

معرفی کتاب ارائه راهکارهایی برای توسعه اقتصادی آموزش و پرورش در ایران

کتاب ارائه راهکارهایی برای توسعه اقتصادی آموزش و پرورش در ایران نوشته سمیرا نورپور است. کتاب ارائه راهکارهایی برای توسعه اقتصادی آموزش و پرورش در ایران، کتابی کاربردی برای تغییر سیستم اقتصادی نظام آموزشی کشور است.

درباره کتاب ارائه راهکارهایی برای توسعه اقتصادی آموزش و پرورش در ایران

آموزش و پرورش و اقتصاد به یکدیگر وابسته هستند. هر اندازه کشوری از لحاظ اقتصادی قوی‌تر باشد، توانایی بیشتری در تخصیص منابع و بودجه ی بیشتر به آموزش و پرورش را خواهد داشت. در نتیجه، توسعه‌ی اقتصادی موجب افزایش بهره‌وری نیروی کار، توسعه نیروی انسانی و گسترش اختراعات می‌شود که محصول سطوح متفاوت آموزش و پرورش هستند. هر اندازه که سطح آموزش و پرورش کشور ارتقا یابد، سبب می‌شود تا میزان مهارت‌ها و آگاهی و نیروی انسانی کارآمد بیشتر شود. این ارتقای آگاهی و فنون سبب افزایش بهره‌وری افراد می‌شود و رشد اقتصاد کشور را سرعت می‌بخشد. براساس چنین رابطه مستقیمی، اقتصاد آموزش و پرورش قصد دارد تا علت توجه به امور و حدود اقتصادی را در تصمیم گیری‌های آموزش و پرورش را تعیین کند و به این صورت نحوه استفاده صحیح از منابع را برای رسیدن به بهترین نتایج مشخص کند. آموزش و پرورش نقش اساسی و مهمی در رشد و توسعه اقتصادی و اجتماعی هر جامعه ای دارد. به همین دلیل توسعه آموزش و پرورش که مستقیما سبب توسعه علمی، صنعتی، تولیدی و اقتصادی می‌شود، یکی از مهم‌ترین اهداف تمام کشورها است. کتاب ارائه راهکارهایی برای توسعه اقتصادی آموزش و پرورش در ایران سعی دارد با ارائه بهترین رویکردها به اقتصاد کلان آموزش و پرورش کمک کند تا با رشد این بخش نظان تعلیم و تربیت به سمت پیشرفت حرکت کند.

خواندن کتاب ارائه راهکارهایی برای توسعه اقتصادی آموزش و پرورش در ایران را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

این کتاب را به تمام مدیران آموزش و پرورش پیشنهاد می‌کنیم.

بخشی از کتاب ارائه راهکارهایی برای توسعه اقتصادی آموزش و پرورش در ایران

هزینه‌های اجتماعی (بخش دولتی)

هزینه‌های مستقیم شامل حقوق کادر آموزشی و اداری و هزینه‌های سرمایه‌ای می‌باشد.

هزینه‌های غیر مستقیم همان هزینه ی فرصت های از دست رفته می‌باشد.

منافع سرمایه گذاری آموزش و پرورش را می‌توان از دو جنبه ی فردی و اجتماعی مورد بررسی قرار داد. فایده های فردی شامل حال فرد آموزش دیده می شود که فایده‌ی مستقیمش این است که آموزش سبب توسعه و ارتقای توانایی‌های شغلی او شده است. در نتیجه درآمد بیشتری نصیب فرد آموزش دیده می شود و فایدهی غیر مستقیم آموزش، می تواند شامل رضایتمندی فرد آموزش دیده و اعتلای شخصیت فرد شود. و همچنین آگاهی‌های سیاسی و اجتماعی فرد بیشتر می‌شود.

با توجه به این که حدود ۸۰ درصد شاغلان بخش صنعت در ایران را افرادی با تحصیلات دیپلم و زیردیپلم تشکیل می دهند، لذا ارتقای کیفیت سطوح پایین آموزشی می تواند نقش موثری در رشد ارزش افزوده ی بخش صنعت ایفا کند. باوجود اینکه تا کنون تاثیر هزینههای آموزش و پرورش بر رشد اقتصادی از جنبههای متفاوتی بررسی شده اما تاکنون توجهی خاص به تاثیر هزینههای جاری و عمرانی آموزش و پرورش در رشد ارزش افزودهی بخش صنعت نشده است.

براساس تحقیقات انجام شده، نتایج حاصله نشان می دهد که در کوتاه مدت و بلند مدت، برخلاف هزینه های جاری، هزینه های عمرانی آموزش و پرورش بر ارزش افزوده ی بخش صنعت تاثیر مثبت و معنادار دارد.

در بلند مدت، موجودی سرمایه‌ی فیزیکی بخش صنعت در مقایسه با سایر متغیرها بر ارزش افزودهی صنعت تاثیر مثبت بیشتری دارد و مخارج آموزش عالی و هزینه های عمرانی آموزش و پرورش به ترتیب در رتبه‌های بعدی قرار دارند. کشش ارزش افزوده ی بخش صنعت نسبت به هزینه‌های عمرانی آموزش و پرورش ۱۷ بوده و بیانگر این است که ۱ درصد افزایش هزینه های عمرانی، ارزش افزوده‌ی بخش صنعت را ۱۷ درصد افزایش خواهد داد. در نتیجه افزایش بودجه ی عمرانی آموزش و پرورش منجر به رشد ارزش افزوده ی بخش صنعت خواهد شد.

چه کسی باید هزینه‌ها را پرداخت کند؟

از آن جا که آموزش یکی از عوامل خیلی مهم در تعادل بخشیدن به نابرابری های جامعه و یکی از راه های رسیدن به عدالت اجتماعی به حساب می‌آید، حل مسئله‌ی هزینه‌های آموزشی و تعیین میزان شهریه از طریق مکانیسم بازار راه مناسبی نیست.

آموزش وسیله‌ای برای توسعه‌ی توانایی‌های فردی است و ابزاری برای بالندگی اجتماعی و شکوفایی استعدادها به شمار می‌آید. امروزه سازمان‌های بین‌المللی در قالب (حقوق بشر) به کشورهای در حال توسعه توصیه می‌کنند که آموزش ابتدایی به صورت رایگان اجباری شود، تا همه‌ی افراد از نعمت حداقل سواد بهره‌مند شوند.

در این جا این سوال مطرح می شود که آیا صرف هزینه‌های بیشتر بر کیفیت آموزش و پرورش اثرگذار است؟

فهرست کتاب ارائه راهکارهایی برای توسعه اقتصادی آموزش و پرورش در ایران

مقدمه 

انواع هزینه ها

هزینه های پولی

هزینه های فرصت

هزینه های سرمایه ای و هزینه های جاری

هزینه های متوسط و هزینه های نهایی

هزینه های آموزش و پرورش برحسب منبع تامین آن ها

در الگوی هزینه – فایده 

هزینه های آموزشی

هزینه های فردی (بخش خصوصی)

هزینه های اجتماعی (بخش دولتی) 

چه کسی باید هزینه ها را پرداخت کند؟ 

طرح ۱: تا ثیر آموزش بر توسعه ی اقتصادی آموزش و پرورش 

طرح ۲: تاثیراستفاده از تبلیغات در تدوین کتب درسی بر توسعه اقتصادی آموزش و پرورش

طرح ۳: استفاده از ساختمان مدارس در ساعات غیر اداری 

طرح ۴: تشکیل کارگروه هایی برای تولید پوشاک فرم دانش آموزان، لوازم تحریر و لوازم ورزشی و سایر تجهیزات مورد نیاز دانش آموزان 

طرح ۵: تاسیس فروشگاه های زنجیره ای بزرگ همانند هایپر استارها 

نتیجه گیری 

نظری برای کتاب ثبت نشده است

حجم

۶۰۸٫۹ کیلوبایت

سال انتشار

۱۴۰۰

تعداد صفحه‌ها

۳۴ صفحه

حجم

۶۰۸٫۹ کیلوبایت

سال انتشار

۱۴۰۰

تعداد صفحه‌ها

۳۴ صفحه

قیمت:
۶,۰۰۰
تومان