
دانلود و خرید کتاب صوتی آدوایتا در ذن و تائو
معرفی کتاب صوتی آدوایتا در ذن و تائو
کتاب صوتی آدوایتا در ذن و تائو با عنوان اصلی Advaita On Zen and Tao : Insights On Huang Po & Lao Tzu نوشتهٔ رامش بالسکار و ترجمهٔ لیلا امانت ملایی است. صدرا نیک فرد گویندگی این اثر را انجام داده و نشر ترنگ آن را منتشر کرده است. اثر حاضر که در دستهٔ فلسفهٔ تائوئیسم قرار گرفته، در باب آگاهی، جنبههای مذهبی آن و ذِن است. این کتاب به توضیح و تشریح بینش «آدوایتا» بهعنوان بینشی سانسکریت بهمعنای نادوگانگی پرداخته است. خوانندگان پارسیزبان کتاب حاضر را بهدلیل محتوای عمیق و نثر روان آن تحسین کردهاند. نسخهٔ صوتی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب صوتی آدوایتا در ذن و تائو اثر رامش بالسکار
کتاب صوتی «آدوایتا در ذن و تائو» که نخستینبار در سال ۲۰۱۲ میلادی و در ایران در سال ۱۳۹۸ بهوسیلهٔ نشر ترنگ منتشر شده، شرحی فلسفی و عمیق از مفهوم نادوگانگی (Advaita) است که با نگاهی فراتر از مرزهای جغرافیایی، حقیقت نهفته در ورای توهم زمان و مکان را کاویده است. «رامش بالسکار» با الهام از آموزههای اساتید بزرگ ذن بهویژه «هوانگپو» تلاش کرده پیوند مفهومی و شهودی «آدوایتا» را با تعلیمات ذن و تائو نشان دهد. او مفاهیم بنیادینی مانند ذهن، آگاهی، روشنبینی و بودا را از نگاه نادوگانگی بازتعریف کرده و تفاوتهای زبانی و فکری میان سنتهای شرق دور و هند را روشن ساخته است. در این کتاب صوتی هر بخش با نقل قولی از متون ذن آغاز شده و سپس با تفسیرهای عمیق و قابل فهم نویسنده در بستر آدوایتا همراه شده است. نویسنده در این مسیر از جملهٔ تأثیرگذارِ «وقتی بدن و ذهن به عملکرد خودانگیخته برسند، ذهنْ فهمیده شده است» تا مفهوم «بودای همیشهموجود» را با زبان آدوایتا بازخوانی کرده و مخاطب را به درکی شهودی و غیرمفهومی از حقیقت وجودی فرا خوانده است.
بر اساس آموزههای آدوایتا شخصیت هر تولد جدید از هوشیاری کلی و جهانی سرچشمه میگیرد. در این گسترهٔ هوشیاری، تصاویر و ویژگیهایی که بهطور پیوسته شکل میگیرند، گرد آمده و سپس در میان تولدهای تازه تقسیم میشوند. این ویژگیهای شخصیتی بهگونهای طراحی شدهاند که دقیقاً نقشهایی را ایفا کنند که در سناریوی الهی از پیش تعیین شده است؛ بنابراین نیازی نیست که فردی بهعنوان یک هویت مستقل نگران شخصیتهای گذشتهٔ خود باشد. در این نمایش گذرا که در هر لحظه هزاران موجود هوشیار به وجود میآیند و از میان میروند، تکاملْ شالودهٔ این بازی هستی به شمار میرود. در آزمایشهای فیزیک، ذرات بنیادین با انرژی بالا (که عمر برخی از آنها کمتر از یک میلیونیم ثانیه است) با هم برخورد کرده و یا نابود میشوند یا ذرات جدیدی پدید میآورند که زنجیرهای تازه از رویدادها را در جهان شکل میدهد. در سطح انسانی نیز هر نوزاد با نقشی مشخص در نمایش زندهٔ هستی پا به دنیا میگذارد تا این روایت الهی به مسیر خود ادامه دهد. «رامش بالسکار» در کتاب صوتی «آدوایتا در ذن و تائو» کوشیده است جوهرهٔ معنویت شرقی را که بر نادوگانگی و یگانگی مطلق الهی تأکید دارد، شرح دهد. این دیدگاه، جهان محسوس را یک تجلی مجازی از ذات یگانه میداند که در درون ما نیز حضور دارد، اما تصور فاعلیت و هویت فردی مفهومی ذهنی به نام «من» میسازد که همچون پردهای مانع درک وحدت هستی میشود. جهانی که ما تجربه میکنیم، بر اساس تضادها شکل گرفته است، اما ادراک حقیقت در این نگاه نه از راه دانش و ذهن بلکه از طریق شهود و اشراق و روشنبینی ممکن است. این کتاب دو فصل دارد؛ «آدوایتا در ذن» و «آدوایتا در تائو».
خلاصه کتاب صوتی آدوایتا در ذن و تائو
کتاب «چونچو» یادداشتی است که «پیای شیو» در حدود سال ۸۵۰ میلادی در شرح گفتههای «شییون»، استاد بزرگ ذن در چین نوشته است. شییون که سالها در کوههای «هوانگپو» زندگی کرده و پس از مرگ به همین نام شناخته شد، یکی از برجستهترین اساتید شاخهٔ جنوبی فرقه ذن بود که آیین «نادوگانگی» یا «اشراق ناگهانی» را تعلیم میداد. کتاب صوتی «آدوایتا در ذن و تائو» با تکیه بر آموزههای «نادوگانگی» لائوتزو، بَنکِی و آشتاواکرا به حقیقت واحد و غیرذهنی اشاره دارد. «رامش بالسکار» این مفاهیم را از زبان هوانگپو و در چارچوب آدوایتا ویلانیا توضیح میدهد. او با تفسیر بخشهایی از متن «چونچو»، مفاهیم پیچیدهای همچون «ذهن» و «هوشیاری» را بر اساس دیدگاه آدوایتا شرح میدهد. در این کتاب، هوانگپو به این نکته اشاره میکند که هنگامی که بدن و ذهن به عملکرد خودانگیخته و طبیعی برسند، راه طی شده و ذهن فهمیده شده است. نویسنده این مفهوم را بهگونهای تفسیر میکند که در آن از حس فاعلیت فردی خبری نیست و تمامی اعمال بهصورت خودانگیخته در آگاهی در حرکت هستند. این کتاب صوتی عمدتاً بر اساس آموزشهای هوانگپو نوشته شده است که توسط «جان بلوفلد» در سال ۱۹۵۸ میلادی ترجمه شده است.
گفته میشود که کتاب «تائوتِچینگ» را «لائوتزو»، این حکیم بزرگ چینی در زمان سفر به کوهها نوشته است؛ جایی که او به ابدیت پیوست. این کتاب در پاسخ به خواستهٔ نگهبان سلطنت که از او خواسته بود دانش خود را دربارهٔ «راه» برای راهنمایی مردم بنویسد، به وجود آمد و شامل ۸۱ نکتهٔ کوتاه است که جوهرهٔ تائو را بیان میکند. ۲۵۰۰ سال بعد، «رامش بالسکار»، استاد آدوایتا در ۹۰سالگی کتاب خود را با الهام از تائوتِچینگ نوشت که عصارهٔ آدوایتا ودانتا را تبیین کرده و نشاندهندهٔ یگانگی این دو سنت است. اثر صوتی حاضر یک تفسیر ساده بهنظر نمیرسد؛ بلکه یک اثر اصیل و منحصربهفرد توصیف شده است. درصورتیکه لائوتزو استاد آدوایتا بود، احتمالاً کتاب او شبیه به همین اثر میشد. لائوتزو که بهاحتمال زیاد ۵۰۰ سال پیش از میلاد در چین میزیست، پس از آنکه از رسوم اجتماعی آگاه شد تصمیم به ترک کشور خود گرفت تا در آرامش زندگی کند و در یکی از گذرگاههای کوهستان با نگهبان ملاقات کرد که از او خواست تا درک خود از زندگی را بنویسد. آن نوشتن به کتاب مشهورِ تائوتِچینگ تبدیل شد. کتاب صوتی «آدوایتا در ذن و تائو» نتیجهٔ الهاماتی است که از تائوتِچینگ گرفته شده و بهویژه شرحهای «استیفن میچل» و دکتر «کالین دی مالرد» در تدوین آن تأثیرگذار بودهاند. در تائوتِچینگ، منشأ و تجلی بهعنوان دوگانگی و تضادهای مکمل معرفی میشوند؛ از جمله وجود و عدم، کوتاه و بلند، رنج و لذت که هیچکدام بدون دیگری وجود ندارد. به همین ترتیب، از انسان خواسته میشود تا زندگی را بدون قضاوت مشاهده کند و از آنچه پیش میآید لذت ببرد. فرزانگان هیچگاه چیزی را دنبال نمیکنند و تنها در هر لحظه بهطور طبیعی عمل میکنند؛ بدون توقع از آینده یا حسرت از گذشته. منشأ را نمیتوان دید یا شنید؛ بلکه آن خاموشی همیشهآبستن است و از آن هیچ چیزی به وجود میآید. رهبران خردمند کم سخن میگویند و کارها را بهگونهای انجام میدهند که مردم فکر کنند خودشان آن را انجام دادهاند و این رهبری حقیقی است. زمانی که منشأ فراموش میشود نیکی و اخلاق ظهور میکنند، اما هنگامی که اینها در جامعه برجسته میشوند، غرور و ریا نیز بهدنبال آن میآید.
چرا باید کتاب صوتی آدوایتا در ذن و تائو با صدای صدرا نیک فرد را بشنویم؟
کتاب صوتی «آدوایتا در ذن و تائو» بهشکلی عمیق و فلسفی به مفاهیم نادوگانگی و یگانگی آگاهی پرداخته است.
کتاب صوتی آدوایتا در ذن و تائو را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب صوتی را به همهٔ افرادی که در پی کشف اسرار هستی و زندگی خود هستند، دوستداران مطالعه در باب مفهوم آدوایتا و فلسفهٔ شرق پیشنهاد میکنیم.
درباره رامش بالسکار
«رامش بالسکار» (Ramesh S. Balsekar) در سال ۱۹۱۷ به دنیا آمد و در ۲۰۰۹ میلادی درگذشت. او از شاگردان برجستهٔ «سری نیسارگاداتا ماهاراج» و از استادان شناختهشدهٔ مکتب «آدوایتا وِدانتا» بود. از کودکی به آموزههای غیردوگانه بهویژه تعالیم «رامانا ماهارشی» و «وی وو وی» علاقهمند شد. در طول زندگیاش بیش از ۲۰ کتاب نوشت و در کنار فعالیتهای معنوی، ریاست بانک مرکزی هند را نیز بر عهده داشت. او تا روزهای پایانی عمرش هر روز در خانهاش در بمبئی پذیرای جویندگان حقیقت بود. کتاب «آدوایتا در ذن و تائو» از آثار مکتوب او است.
بخشی از کتاب صوتی آدوایتا در ذن و تائو
«فهم نهایی این است:
الف) فقط «یک» منشأ وجود دارد: ذهنیت محض، با هر نام که خوانده شود: ذات، مطلق، هوشیاری، انرژی اولیه یا اسمی که افراد عادی ترجیح میدهند، خدا.
ب) تجلی مادی و پدیداری، ساطع شدن یا بازتاب آن یک منشأ است که شامل هزاران نوع از اشیا سهبُعدی است که در فضا ـ زمان گسترده شدهاند.
ج) بنابراین، انسان نیز یکی از این اشیا سهبُعدی است: یک شیء هوشیار با حواس مختلف، که از طریق او عملکرد تجلی پدیداری صورت میگیرد و ما آن را زندگی روزمره مینامیم.
د) زندگی آنگونه که ما میشناسیم ــ در کارکرد تجلی ــ از این سبب صورت میگیرد که انرژی اولیه با عمل از طریق میلیاردها انسان و بهوسیلهٔ هریک از آنها در هر دم، آنچه را که قرار است برطبق یک قانون کیهانی مفهومی بسازد که از آغاز زمان جاری است، تولید میکند و اساس آن را انسان که یک شیءِ سهبعدی است، نمیتواند تصور کند چه رسد به آنکه آن را «بداند».
ه) موجود انسان اساساً دستگاهی است که بهطوری استثنائی برنامهریزی شده (ژنها با دی اِنْ اِی منحصربهفرد بهعلاوهٔ شرطیشدگی محیطی که هر فردِ انسان در خانه، مدرسه، جامعه، کلیسا یا معبد دریافت میکند)؛ برنامهریزیای که دستگاه انسان نمیتوانسته است کنترلی روی آن داشته باشد.
و) اساس تجلی مادی و وجود اضداد متقابل از هر نوع قابل تصور است؛ از قبیل: مذکر و مؤنث، زیبا و زشت، نیک و بد و هرچیز دیگر.
ز) اساس زندگی آنطور که ما میشناسیم، انتخاب دائمی انسان بین اضداد متقابل فراوان است و نتیجهاش شاد یا غمگین بودن اوست. بنابراین، مقایسه و انتخاب و قضاوت، مبنای اصلی رنج انسان است.
ح) این مقایسه و انتخاب و قضاوت نمیتواند بهوسیلهٔ یک شیءِ سهبعدی خنثی صورت پذیرد و لذا، لازم بوده است که «منشأ» با یک هیپنوتیزم الهی، یک فاعل ظاهری اَعمال (ایگو) بیافریند (هیپنوتیزم الهی فکری که ایگو را با یک ارگانیزم معین جسم ـ ذهن و یک نام شناسایی و یک هویت مجزا با حس فاعلیت فردی ایجاد میکند).
ط) اساس رنج انسان حس فاعلیت شخص است. این حس بار گناه و شرم و نیز غرور و تکبر را برای اَعمال خود شخص و بار سنگینتری از نفرت به دیگران را به دلیل اعمالی که به طریقی باعث لطمه دیدن او شدهاند، به بار میآورد.»
زمان
۴ ساعت و ۲۷ دقیقه
حجم
۳۷۰٫۶ مگابایت
قابلیت انتقال
ندارد
زمان
۴ ساعت و ۲۷ دقیقه
حجم
۳۷۰٫۶ مگابایت
قابلیت انتقال
ندارد