دانلود کتاب صوتی گل با صدای فیروزه لطفی + نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب صوتی گل

دانلود و خرید کتاب صوتی گل

معرفی کتاب صوتی گل

کتاب صوتی گل نوشتهٔ جیمز جویس و ترجمهٔ نازنین عظیمی است. فیروزه لطفی گویندگی این کتاب صوتی را انجام داده و نوین کتاب گویا آن را منتشر کرده است؛ کتابی دربردارندهٔ یک داستان کوتاه ایرلندی.

درباره کتاب صوتی گل

کتاب صوتی گل [بخوانید «گِل»] که یک داستان کوتاه ایرلندی را در بر گرفته، جزو مجموعه داستان مشهور «دوبلینی‌ها» است. این داستان کوتاه به‌خوبی تنهایی و حسرت را در فضایی تیره و غم‌انگیز نشان می‌دهد؛ ازاین‌رو بارها مورد تحسین منتقدان قرار گرفته است. داستان دربارهٔ «ماریا» است؛ زن میان‌سالی که در یک مؤسسهٔ خیریه کار می‌کند. زندگی ماریا بدون حادثهٔ خاصی سپری می‌شود. او در میان وظایف روزمره‌اش احساس رضایت می‌کند، اما زیر این ظاهر آرام، احساس عمیق تنهایی و اندوه پنهان است. منتقدان این داستان را نمونه‌ای از توانایی جیمز جویس در خلق شخصیت‌های پیچیده و بازتاب دقیق واقعیت‌های اجتماعی دوبلین در اوایل قرن بیست میلادی دانسته‌اند. این داستان به‌عنوان نمادی از وضعیت زنان مجرد و بدون حامی در جامعهٔ آن زمان ایرلند مطرح شده است. داستان «گِل» لایه‌های بسیاری از معنا و تفسیر را در خود جای داده است.

دبیری مجموعه داستان‌های کوتاه «سوپرانو» بر عهدهٔ «حسین مسعودی آشتیانی» بوده است. کتاب صوتی گل جزو این مجموعه است؛ تا همچون داستان‌های دیگرِ این مجموعه، روایتگر زندگی زنان باشد.

می‌دانیم که داستان کوتاه به داستان‌هایی گفته می‌شود که کوتاه‌تر از داستان‌های بلند باشند. داستان کوتاه دریچه‌ای است که به روی زندگی شخصیت یا شخصیت‌هایی و برای مدت کوتاهی باز می‌شود و به خواننده امکان می‌دهد که از این دریچه‌ها به اتفاقاتی که در حال وقوع هستند، نگاه کند. شخصیت در داستان کوتاه فقط خود را نشان می‌دهد و کمتر گسترش و تحول می‌یابد. گفته می‌شود که داستان کوتاه باید کوتاه باشد، اما این کوتاهی حد مشخص ندارد. نخستین داستان‌های کوتاه اوایل قرن نوزدهم میلادی خلق شدند، اما پیش از آن نیز ردّپایی از این گونهٔ داستانی در برخی نوشته‌ها وجود داشته است. در اوایل قرن نوزدهم «ادگار آلن پو» در آمریکا و «نیکلای گوگول» در روسیه گونه‌ای از روایت و داستان را بنیاد نهادند که اکنون داستان کوتاه نامیده می‌شود. از عناصر داستان کوتاه می‌توان به موضوع، درون‌مایه، زمینه، طرح، شخصیت، زمان، مکان و زاویه‌دید اشاره کرد. تعدادی از بزرگان داستان کوتاه در جهان «آنتوان چخوف»، «نیکلای گوگول»، «ارنست همینگوی»، «خورخه لوئیس بورخس» و «جروم دیوید سالینجر» و تعدادی از بزرگان داستان کوتاه در ایران نیز «غلامحسین ساعدی»، «هوشنگ گلشیری»، «صادق چوبک»، «بهرام صادقی»، «صادق هدایت» و «سیمین دانشور» هستند.

شنیدن کتاب صوتی گل را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

این کتاب صوتی را به دوستداران ادبیات داستانی معاصر ایرلند و قالب داستان کوتاه پیشنهاد می‌کنیم.

درباره جیمز جویس

«جیمز آگوستین آلویسیوس جویس» متولد ۲ فوریهٔ ۱۸۸۲، رمان‌نویس، نویسندهٔ داستان کوتاه، شاعر و منتقد ادبی ایرلندی بوده است. او در جنبش آوانگارد مدرنیست سهیم بود و به‌عنوان یکی از تأثیرگذارترین و مهم‌ترین نویسندگان قرن بیستم تلقی می‌شود. او به‌همراه «ویرجینیا وولف» اولین کسانی بودند که از جریان سیال ذهن در داستان استفاده کردند. بسیاری از منتقدان ادبی، رمان «اولیس» از جیمز جویس را بزرگ‌ترین رمان سدهٔ بیستم میلادی می‌دانند. بسیاری از شخصیت‌های داستان‌هایش از اعضای خانواده، دوستان و دشمنان او در زمان اقامتش در دوبلین الهام گرفته شده است. در ۱۱ ژانویهٔ ۱۹۴۱ در زوریخ برای یک بیماری که درگیر آن بود، تحت عمل جراحی قرار گرفت. روز بعد به کما رفت. ساعت ۲ صبح ۱۳ ژانویهٔ ۱۹۴۱ بیدار شد. از یک پرستار خواست به همسر و پسرش زنگ بزند. آن‌ها در مسیر بیمارستان بودند که او ۱۵ دقیقه بعد، کمتر از یک ماه پیش از تولد ۵۹سالگی‌اش درگذشت. از آثار جیمز جویس می‌توان به رمان «پرتره‌ای از مرد هنرمند در جوانی»، مجموعه داستان «دوبلینی‌ها»، رمان «اولیس»، «رستاخیز فینیگان» (یا «بیداری فینیگان‌ها») و «تبعیدی‌ها» اشاره کرد. 

بخشی از کتاب صوتی گل

«وقتی زن‌ها چایشان را خوردند و آشپز و دخترک لال مشغول جمع‌آوری میز شدند، بخت با ماریا یار شد! به اتاق خواب نقلی‌اش رفت و تا یادش آمد که صبح فردا مراسم عشای ربانی داشتند، عقربۀ ساعت را از هفت روی شش کشید. بعد دامن و کفش کارش را درآورد و بهترین دامنش را روی تخت پهن کرد و چکمه‌های کوچک مهمانی‌اش را پای تخت گذاشت. بلوزش را هم عوض کرد و همان‌طور که مقابل آینه می‌ایستاد یاد وقتی افتاد که دختر جوانی بود و همچنین یاد لباس‌هایی که در مراسم روز یکشنبه‌ها می‌پوشید. با ملاطفت عجیبی به جثۀ ریزه‌میزه‌ای که غالب اوقات آراسته بود نگاهی انداخت و با وجود گذشت زمان، خود را مینیاتوری و موزون یافت.»

معرفی نویسنده
عکس جیمز جویس
جیمز جویس

جیمز جویس در سوم‌ فوریه سال ۱۸۸۲ در دوبلین پایتخت کشور ایرلند زاده شد. استعداد جیمز از کودکی و دوران تحصیل بروز کرده و گواه این ادعا تسلط وی به سیزده زبان زنده دنیا بود به گونه‌ای که نوشته‌هایش را به زبان انگلیسی می‌نوشت ‌و منتشر می‌کرد. جیمز جویس تا قبل از ۲۰ سالگی شخصی مذهبی بود اما در گذر زمان از عقاید مذهبی فاصله گرفته و به سمت رسیدن به اهداف ادبی تلاش کرد. با گذر از سی سالگی بود که به علت مخالفت شدید با بی‌فرهنگی و‌ دون‌مایگی دوبلین همچنین تلاش برای رهایی دوبلین از استعمار بریتانیا بود که مجبور به ترک وطن شده و در شهر‌های زوریخ، پاریس و تریسته ساکن شد. علاقه‌ی شدید جویس به دوبلین شهر زادگاهش و تلاش برای بهبود آن در تمامی آثارش موج می‌زند‌‌ به گونه‌ای ‌که نام اولین مجموعه کتابش را دوبلینی‌ها نام نهاد. وی زمانی بیان کرده است که هر کتاب من کتابی درباره دوبلین است. دوبلین کمتر از سیصد هزار نفر جمعیت دارد ولی در آثار من جهان‌شهر است. او همچنین گفته است در مورد خودم من همیشه درباره دوبلین می‌نویسم.

نظری برای کتاب ثبت نشده است

زمان

۲۲ دقیقه

حجم

۲۱٫۴ مگابایت

قابلیت انتقال

ندارد

زمان

۲۲ دقیقه

حجم

۲۱٫۴ مگابایت

قابلیت انتقال

ندارد

قیمت:
۳۲,۰۰۰
۲۲,۴۰۰
۳۰%
تومان