کتاب کلیدهای کشف و پرورش؛ هشت هوش در کودکان
معرفی کتاب کلیدهای کشف و پرورش؛ هشت هوش در کودکان
کتاب کلیدهای کشف و پرورش؛ هشت هوش در کودکان نوشته کیتی کوک است که با ترجمه الهام محمدپور منتشر شده است. طبیعت و تربیت به همراه یکدیگر تعیین میکنند که کودک شما به کدام هوش گرایش بیشتری دارد. اینجاست که علائق باعث پدیدار شدن توانمندیها میشوند. این کتاب شما را در این زمینه همراهی میکند.
درباره کتاب کلیدهای کشف و پرورش؛ هشت هوش در کودکان
کتاب پیش روی شما یک جلد از کلیدهای تربیت کودکان و نوجوانان است.
کتابهای این مجموعه، با وجود ارتباط موضوعی، هریک از نظر مطلب مستقلاند: آمادگی برای زایمان، روشهای مناسب و صحیح شیر دادن، تولد فرزند دوم، نقش پدر در تربیت کودک، پرورش کودک تیزهوش، آموختن به کودکان درباره خدا، سلامت جنسی در کودکان و نوجوانان، پرورش فرزندان امیدوار و موفق، کلیدهای رفتار با نوجوانان و نیز مطالب متنوع و جالب دیگری که به روشها و مشکلات تربیتی کودکان و نوجوانان تا سنین بلوغ میپردازد، موضوع کتابهای این مجموعه را تشکیل میدهند.
روش نویسندگان این کتابها، آموزش شیوههای عملی به والدین است. درنتیجه، هرکتاب از فصلهای متعددی تشکیل شده است که هر فصل به توضیح یک روش کلیدی میپردازد. مجموعه کلیدهای تربیت کودکان و نوجوانان، علاوهبر پشتوانه علمی و معتبر خود، از زبانی ساده برای توضیح مطالب و انتقال آنها به خواننده استفاده کرده است که برای عموم مادران و پدران جوان قابلاستفاده خواهد بود.
خواندن کتاب کلیدهای کشف و پرورش؛ هشت هوش در کودکان را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به تمام والدین و مربیانی که با تربیت کودکان سر و کار دارند پیشنهاد میکنیم
بخشی از کتاب کلیدهای کشف و پرورش؛ هشت هوش در کودکان
طبیعت و تربیت
دکتر گاردنر این موضوع را مطرح کرد که همه افراد با یکی از این هوشهای متمایز به دنیا میآیند و بااینکه نیاز به فعال کردن دارند، ولی همانجا هستند و از بدو تولد در وجود هر انسانی قرار داده شدهاند. خداوند از طبیعت (ساختار ژنتیکی) و تربیت ما (تجربهها و نگرشهای اطرافمان) استفاده میکند تا ما را برای همان منظوری که خودش میخواهد خلق کند. دکتر گاردنر این مسئله را بهاینصورت مطرح میکند که: «من مخالف دوگانگی ارث دربرابر یادگیری هستم و درعوض، بر تعامل بین ژنتیک و عوامل محیطی، از همان بدو لقاح تأکید دارم.»
خداوند هنگام آفرینش، ترکیب منحصربهفرد ژنهای ما را برای پرورش نعمت هوشهای چندگانه انتخاب میکند. او این کار را برای شما و تکتک فرزندانتان انجام داده است. او انتخاب میکند که کدام هوش قویتر باشد. او شما را بهعنوان والد انتخاب کرد. نوع تربیت شما مهم است.
اگر کودکی با والدینی بیاحساس یا غایب، فقر، خشونت یا هرگونه عامل منفی دیگری بزرگ شود، ممکن است هوشهای او در طول دوران زندگی ضعیفتر هم بشوند. این مسئله ممکن است تا حدودی بهدلیل دروغهایی باشد که این کودکان با پرورش در چنین موقعیتهایی درباره خودشان باور میکنند؛ «من مهم نیستم»، «من چیزی نمیشوم» و «نظر من مهم نیست». کودکی که این حقایق را باور داشته باشد، هرگز برای سرمایهگذاری روی خودش و پرورش گنجهای پنهان وجودش خود را به زحمت نمیاندازد. کیفیت تربیت شما مهم است.
متأسفانه، هوشهای بعضی از بچهها بهصورت کامل پرورش پیدا نمیکند. شاید دلیل آن بیماری یا کسالت باشد. مثلا مری،۱۸ دختر بزرگ یکی از دوستانم، ناتوانی شدید ذهنی و جسمی داشت و تواناییهای او اندازه یک بچه دو ماهه بود. بااینحال، وقتی میکی۱۹ درباره این مسئله صحبت میکند که برجستهترین هوش مری هوش موسیقی و مردمگراست، لبخند بر لب دارد. تربیتی که مری داشته باعث ایجاد این تمایزها شده است. بااینکه رشد مری خیلی محدود است، ولی به موسیقی و مردم اطرافش واکنش نشان میدهد. مثلا، وقتیکه یک پرستار جدید وارد میشود، والدین مری یاد گرفتهاند که از ارزیابی سریع او برای تصمیمگیری درباره استخدام این فرد استفاده کنند. اگر مری این پرستار را دوست نداشته باشد، بهطرز خاصی به مادرش نگاه میکند و میکی هم متوجه میشود که نباید او را استخدام کند.
طبیعت و تربیت باهم تعیین میکنند که کدام هوش کودک شما را علاقهمند میکند. اینجاست که علائق باعث پدیدار شدن توانمندیها میشوند. بعضی از هوشها تبدیل به توانایی میشوند، بعضیها ممکن است اصلا رشد نکنند و بعضی هم در جایی میان این دو نقطه باقی بمانند. شما با ابراز عقاید سالم و مثبت و فراهم کردن طیفی از تجربههای جالب برای فرزندتان در رشد هوشها و استعداد کامل او با خداوند همکاری میکنید. نوع تربیت شما، بسیار مهم است.
خب،،، تقریبا میشه گفت این کتاب توی قضیه ارتباط گیریم با بچه های مدرسه خیلی به دردم خورد ولییی، این کتاب صرفا برای افرادی نیست که با کودکان سروکار دارن، بلکه به نظرم این کتاب میتونه شما رو به یک
واقعا کتاب خوبی بود، لذت بردم
عالی بود لذت بردم، نکات کاربردی خوبی رو عنوان می کنه.
در توضیح برخی از هوش ها توضیحات گیج کننده بوداما به طور کلی می توان به یک شناخت کلی درباره هوش های ۸گانه دست پیدا کرد