کتاب چرندیات مدیریتی
معرفی کتاب چرندیات مدیریتی
کتاب چرندیات مدیریتی اثری از آندره اسپایسر با ترجمه علیرضا صالحی و حسین رسولی است. این کتاب قرار است به ما نشان دهد چگونه سازمان ها در دنیای یاوه گویان غرق میشوند؟ و چگونه میتوانیم سازمان خود را از این دام نجات دهیم؟
انتشارات سایبان زیرمجموعه هلدینگ رسانهای دیدهبان است که از سال ۱۳۸۸ فعالیت خود در در زمینه چاپ و نشر کتابهای حوزه مدیریت و کسبوکار، کسبوکار دیجیتال، برندینگ، فناوریهای دیجیتال و حوزههای مشابه آغاز نموده است.
هلدینگ رسانهای دیدهبان نخستین هلدینگ رسانهای بخش خصوصی در حوزه فناوری اطلاعات در ایران است.
درباره کتاب چرندیات مدیریتی
کتاب چرندیات مدیریتی با این جملات آغاز میشود: «سازمانهای ما مملو از سخنان پوچ و بیمحتوا شدهاند. ما بهطور مستمر در حال حرکت به سمت «تحویل دادنها» و یا تعادل در «روند کشف حقیقت» در میان «بهترین روشهاییم». اهمیت مهارت در مکالمات مدیریتی بیشتر از دستیابی به نتایج بلندمدت شده است.» اما چرا کتابی باید چنین شروع شود؟
آندره اسپایسر معتقد است که تمام این سخنان، چیزی جز چرندیات نیست. بنابراین، اگر به پیشرفت کسب و کار خود اهمیت میدهیم و اگر قرار است واقعا کارها پیش بروند، لازم است که این چرندیات را بشناسیم و از آنها دوری کنیم. این سخنان میتواند برای یک مدیر اعتبار بخرد و یا برای کارمندان شغل ایجاد کند، اما نتیجهای که در بر دارد، از بین رفتن شفافیت و دور شدن سازمان از مسیر و هدف اصلی خود است.
در این کتاب بیمعناترین بیانیههای مأموریت و احمقانهترین ایمیلهای سازمانی را بررسی میکنیم و میخوانیم که چگونه یاوهها در حال از بین بردن سازمانهای ما هستند. میفهمیم که چرا چنین سخنانی اصلا وجود دارند و روز به روز بیشتر میشوند و چطور میتوان کار را با استفاده از آنها پیش برد. فصل آخر کتاب هم به چیدن دم چرندیات اختصاص دارد و راهکاری را در اختیار ما قرار میدهد.
کتاب چرندیات مدیریتی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
چرندیات مدیریتی کتابی برای تمام مدیران صنایع و کسب و کارها است. اگر به فکر پیشبرد اهداف سازمان خود هستید، حتما این کتاب را بخوانید و از راهکارهای بیان شده در آن استفاده کنید.
بخشی از کتاب چرندیات مدیریتی
چگونه سازمانهای ما در دنیای یاوهگویان غرق میشوند؟!
آندره اسپایسر در کتاب «چرندیات مدیریتی» به ما یادآوری میکند که این چرندیات مدیریتی و یاوهگوییهای سازمانی چیستند. این کتاب به چگونگی تبدیل سازمانها به ماشینهای عظیم تولید، پخش و مصرف اصطلاحات یاوه و چرند میپردازد.
نویسنده کتاب، میگوید: بیش از دو دهه کار با سازمانهای بزرگ به من نشان داد نوعی زبان یاوهگویی مدیریتی وجود دارد که در همهجا حاضراست: مدارس، بانکها، شرکتها، سیاسیون، مشاوران و رسانهها. این زبان که نام «چرندیات» را بر آن گذاشتهام برای آن است که سازمانها بدون آنکه کاری کنند، نشان دهند که مشغول کاری هستند.
این چرندیات مدیریتی برای مدیران اعتبار و برای کارکنان شغل میتراشد، ولی باعث میشود که شفافیت گفتار از میان برود و سازمان از مسیر اصلی خود دور شود.
این کتاب بیانی رسا و شیوا درباره ادبیات خاصی است که در سازمانهای ما رواج پیداکرده، یعنی «چرندیات مدیریتی». زبانی که خاص مدیران است و هدف آن اعتبار بخشیدن به آنها و درواقع تهی کردن سازمانها از معنای واقعی است.
نویسنده میگوید که بسیاری از سازمانها بر اساس چرندیات، فعال هستند. آنها خود این گفتار را خلق، منتشر و مصرف میکنند. گاهی جواب میدهد چون برای کارمندان کار میتراشد. به آنها کمک میکند تا توجهها را به خود جلب کرده و یا برای خود اعتبار دستوپا کنند، اما سازمان را قبضه کرده و شفافیت گفتار را از میان میبرد.
یاوههای سازمانی هم مسمومکننده هستند و هم تهییج کننده. در بخشی از این کتاب میبینیم که چگونه با استفاده از همین مزخرفات، کارها پیش میرود.
کتابی بسیار جالب که جای آن در ادبیات مدیریت خالی است. اینکه چگونه سازمان ها با خلق ادبیاتی خاص، دیگران را از فهم آنچه در سازمان می گذرد، محروم می کنند. در کنار اینها، ترجمه روان کتاب و عنوان گذاری
کتاب خوبی هست چون موارد را به صورت مثال های که اتفاق افتاده بیان کرده ولی ترجمه خیلی بدی داره اشتباهات در ترجمه کلمات یا این که بعضی وقت ها باید بارها جمله یا پاراگراف را بخونی تا شاید بفهمی.