کتاب همیشه بهار
معرفی کتاب همیشه بهار
کتاب همیشه بهار نوشته احمد حسین شریفی است. کتاب همیشه بهار که نشر معارف منتشر کرده است، آموزش اخلاق و سبک زندگی اسلامی برای جوانان انقلابی نسل امروز است.
درباره کتاب همیشه بهار
بحث از سبک زندگی و آداب اسلامی در عرصهٔ زندگی فردی و اجتماعی، از مباحث بسیار ضروری جامعهٔ کنونی ما است. ارکان اصلی شکلدهی به هویت اجتماعی یک جامعه عبارتند از: باورها، ارزشها و سبک زندگی. تمایزات و تفاوتهای جوامع مختلف نیز به همین سه مؤلفهٔ عمده بازگشت میکند. لایهٔ رویین و آشکار هویت یک جامعه، سبک زندگی آن است. هر جامعهای زمانی میتواند ثمره و محصول جهانبینی و ایدئولوژی خود را به دیگران نشان دهد که سبک زندگی او متناسب با باورها و ارزشهایش شکل یافته باشد. جامعهٔ کنونی ما متأسفانه نتوانسته است میان باورهای بنیادین و ارزشهای اصیل اسلامی از یک طرف و سبک زندگی خود در حوزههای مختلف اجتماعی، ارتباطی معنادار و وثیق ایجاد کند! سبک زندگی ما در بسیاری از موارد متأثر از آداب و رسوم غیر اسلامی و به یک معنی ضد اسلامی است. علل این گسست و شکاف میان ارزشها و سبک زندگی در جای خود قابل بررسی است؛ اما به نظر میرسد مهمترین عامل آن عامل شناختی است. یعنی بسیاری از افراد جامعه چون آگاهی لازم از آداب و سبک زندگی اسلامی ندارند، به همین دلیل در شیوهٔ رفتاری و سبک سلوکی خود آنها را به کار نمیگیرند.
این کتاب سعی دارد روش زندگی اسلامی را به خواننده یاد دهد.
خواندن کتاب همیشه بهار را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به تمام کسانی که دغدغه زندگی انسانی دارند پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب همیشه بهار
ادب را «ظرافت و زیبایی» یک رفتار تعریف کردهاند؛ هیأت نیکویی که شایسته است رفتار مطابق آن باشد. مانند آداب غذا خوردن و خوابیدن، دعا و نماز خواندن، معاشرت، زیارت و ازدواج. این خصلتهای شایسته موجب حُسن یا کمال رفتار میشوند. البته این معنا از ادب تنها در رفتارهای مشروع تحقق دارد؛ وقتی در باب آداب سخن میگوییم در واقع اصل عمل را توصیه میکنیم و یا دستکم روا میشماریم؛ بنابراین ادب در رفتارها و کارهای شنیع یا ممنوع مانند میگساری، تجاوزگری، خیانت و دروغ، معنا ندارد. همچنین روشن است که این معنا تنها در جایی است که یک رفتار را بتوان به گونههای مختلفی ـ زشت و زیبا، کامل و ناقص ـ انجام داد.
زیبایی و شایستگی که در تعریف ادب قید شده، در جوامع گوناگون، متفاوت است. به همین جهت آداب جوامع گوناگون، متفاوت میباشد. به صورتیکه یک امر عادی در یک جامعه، در جامعهای دیگر شنیع و مذموم به شمار میرود؛ مثلاً در جامعه مسلمان هنگام دیدار، به یکدیگر سلام میگویند؛ در حالی که در برخی از جوامع به جای سلام، کلاه را از سر خود بر میدارند و یا دست خود را به گونهٔ خاصی در کنار سر خود میگذارند. یا آداب ملاقات با نامحرم در امت اسلامی با امتهای دیگر، بسیار متفاوت است.
ممکن است کسانی از اخلاق (ملکات پایدار روحی) و آداب، برداشت یکسانی داشته باشند؛ اما از آنچه گذشت روشن میشود که اخلاق، زیبایی جان و آداب، زیبایی رفتار است. یعنی اخلاق به صفات درونی و آداب به رفتارهای ظاهری اختصاص دارد. آداب معمولاً ظرف ظهور اخلاق است. به همین جهت، تخلف از آداب نسبت به تخلف اخلاقی، در میان مردم زشتی کمتری دارد. اظهار جهل به حکم اخلاقی، پذیرفتنی نیست. مثلاً، اگر کسی دروغ بگوید و ادعا کند «من نمیدانستم دروغگویی بد است.» مردم سخن او را نمیپذیرند و عذر او را موجه نمیدانند؛ برخلاف آداب که اظهار جهل دربارهٔ آن از سوی مردم پذیرفتنیتر به شمار میرود. همچنین مسائل اخلاقی در میان فرهنگهای گوناگون، ثابت و تغییرناپذیر است؛ اما بسیاری از آداب اجتماعی قابل تغییر و نسبی است. به بیان دیگر، آداب تعین و تجسد خارجی اخلاق است و مصادیق متنوع و جایگزینپذیر دارد. یعنی هرگز نباید از اخلاق صرف نظر کرد و همواره باید بدان ملتزم بود. اما از برخی آداب میتوان به شرط جایگزینی دست برداشت. به این ترتیب گزارههای حاکی از رفتارهای ارزشی فرازمانی و فرامکانی، ناظر به اخلاق و گزارههای حاکی از رفتارهای ارزشی زمانمند و مکانمند، ناظر به آداب هستند.
حجم
۳۰۰٫۰ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۱
تعداد صفحهها
۳۰۴ صفحه
حجم
۳۰۰٫۰ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۱
تعداد صفحهها
۳۰۴ صفحه