دانلود و خرید کتاب هان ای دل عبرت بین! موسسه فرهنگی هنری سبل‌السلام
تصویر جلد کتاب هان ای دل عبرت بین!

کتاب هان ای دل عبرت بین!

معرفی کتاب هان ای دل عبرت بین!

کتاب هان ای دل عبرت بین! که به همت موسسه فرهنگی هنری سبل‌السلام منتشر شده است یکی از کتاب‌های مجموعه پله پله تا ملاقات خدا از انتشارات سدید است که با هدف ترویج ارزش‌های اخلاقی اسلام منتشر می‌شود.

مجموعه پیش رو که با اقتباس از بیت مشهور مولوی «پله پله تا ملاقات خدا» نام گرفته، درباره اخلاق اسلامی است. این مجموعه سعی در جبران کمبود منابع معتبر و متقن برای تعالیم اسلام ناب به خصوص برای مخاطبان دانشجو و طلبه نموده است. به این طریق که با تکیه بر منابع اسلامی و با نگاه اسلام ناب محمدی، تعالیم و دستورات اخلاقی اسلام را در قالبی زیبا به مخاطب ارائه کرده است.

مجموعه مباحث «پله‌ پله تا ملاقات خدا» سال‌ها پیش به‌عنوان متن درس اخلاق دانشجویان دانشگاه امام صادق علیه السلام تدوین شد. در آن سال‌ها مباحث این کتاب به‌صورت روزانه بر روی برگه‌هایی عرضه می‌شد و اکنون انتشارات سدید آن‌ها را در اختیار علاقه‌مندان به مباحث اخلاق اسلامی قرار داده است.

هدف این کتاب، به پیروی از آیات و روایات اخلاقی، آن اسـت کـه مخاطـب را ابتـدا بـه تأمـل در موضوعـات اخلاقی و همچنیـن تفکـر در ضعف‌هـا و لغزشهـای شـخصی خـود فـرا بخوانـد و در مرحلـه بعـد بـا پیشـنهادهای جزئـی، زمینـه را برای عمل به تعالیم اخلاقی مرتبط و شایسـته فراهم کند.

کتاب هان ای دل عبرت بین! نگاهی اخلاقی به غفلت و عبرت است.

خواندن مجموعه پله پله تا ملاقات خدا را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

علاقه‌مندان به کتب مذهبی و اخلاقی مخاطبان این مجموعه‌اند. 

بخشی از کتاب هان ای دل عبرت بین!

درنگی در چیستی غفلت

قرار ملاقات مهمی داریم در شهری که برای اولین بار وارد آن شده‌ایم، با خیابان‌های پیچ‌درپیچ فراوان و احتمال جدی گم شدن. نقشهٔ دقیقی در دستمان هست، اما وقت کم است و نباید لحظه‌ای دیر کنیم.

- ممکن است شش دانگ حواسمان را جمع کنیم به نقشه و مسیر، و بدون فوت وقت به مقصد برسیم.

- ممکن است بگوییم بی‌خیال قرار ملاقات! و به قصد خوش‌گذارانی عمداً در مسیرهای پراکنده و نادرست حرکت کنیم.

- ممکن است زیبایی‌های شهر ما را به خود مشغول کند و به تماشا و سرگرمی بپردازیم و حواس‌مان از قرار ملاقات پرت شود. 

- ممکن است در خواندن یا در تطبیق نقشه حواسمان پرت شود و هر چند فکر می‌کنیم به سوی قرار ملاقات می‌رویم، در واقع در حال دور شدن از مقصد باشیم.

هر کس که رو به مقصدی رهسپار است، همین حالات را دارد:

دانش‌آموزی که برای قبولی در کنکور تلاش می‌کند؛

دانشجویی که برای نیل به یک موفقیت علمی زحمت می‌کشد؛

تاجری که برای خرید فلان کارخانه نقشه می‌کشد؛

ورزشکاری که برای قهرمانی در المپیک تمرین می‌کند؛

و ...

هر کس که رو به مقصدی رهسپار است، همین حالات را دارد. یک بار دیگر حالات مذکور را مرور کنید.

**

قرآن کریم ده‌ها بار به ملاقات الهی اشاره کرده، اما در مباحث دینی کمتر از این موضوع یاد می‌شود.

اساساً آغاز دین‌داری این‌جاست که شخص متوجه شود که به حکم اِلَی اللهِ مَرجِعُکُم جَمیعاً (مائده ۱۰۵) مقصد نهایی و غایت قصوای تمام موجودات، خداست؛

و راه بیفتد به سوی خدا و بگوید: من به سوی پروردگار خود رهسپارم. اِنّی ذاهِبٌ اِلَی رَبّی (صافات ۹۹)

و بداند پس از فراز و نشیب و مشکلات فراوان، به ملاقات خدا خواهد رسید. یَا أَیُّهَا الْإِنسَانُ إِنَّکَ کَادِحٌ إِلَی رَبِّکَ کَدْحًا فَمُلَاقِیهِ (انشقاق ۶) (و آیات فراوان دیگر از جمله بقره ۴۶، بقره ۲۲۳، کهف ۱۱۰، یونس ۴۵، و ...)

و بداند که تعالیم دینی، نقشه‌ای است که او را در این مسیر راهنمایی می‌کند.

اصلاً شریعت یعنی راه، مذهب هم یعنی راه، منهاج هم یعنی راه. و متناسب با این‌که فرد از کجا شروع کرده، راهی را جلوی پای او گذاشته‌اند و نقشه‌ای به او داده‌اند. لِکُلٍّ جَعَلْنَا مِنکُمْ شِرْعَةً وَمِنْهَاجًا (مائده ۴۸)

بیوتن
۱۴۰۱/۰۲/۱۰

نیازی به بیان ضرورت و اهمیت مطالعه کتب اخلاقی نیست. به امید آنکه بخوانیم، خوب بفهمیم ، عمل کنیم و به دیگران نیز بیاموزیم و توصیه کنیم.

erfan
۱۴۰۰/۱۱/۱۰

این مجموعه کتاب به شدت پیشنهاد میشه. در این مجموعه کتاب با زبانی بسیار ساده و زیبا و همراه با مثال هایی کاربردی به بیان مباحث اخلاقی پرداختند.

به خداوند چنان امیدوار باش که تو را بر انجام گناهان بی پروا نکند و از خدا چنان بترس که تو را از رحمت او نومید نسازد.
sepideh
همان‌گونه که از دادن پول به بانک ناراحت نیستیم، چون محفوظ است؛ از انفاق و کار برای خدا هم ناراحت نباشیم، چون ما عِنْدَ اللّهِ باقٍ (نحل ۹۶)
منتظر طلوع
سال‌ها دل طلب جام جم از ما می‌کرد آن‌چه خود داشت ز بیگانه تمنا می‌کرد
erfan
در زندگی چنان با سرعت حرکت نکنیم که دیگران مجبور شوند برای جلب توجه ما پاره آجر به طرفمان پرتاب کنند!
منتظر طلوع
امام صادق علیه السلام فرمود: اگر شیطان دشمن است، پس غفلت چرا؟! إن کانَ الشیطانُ عَدُوّاً فالغَفلَةُ لِماذا؟!(من لا یحضره الفقیة، ج ۴، ص ۳۹۳)
منتظر طلوع
سهو یا خطا،‌ معلول غفلت است. لهو یا سرگرمی، علت غفلت است. اما نسیان و فراموشی، گاهی علت و گاهی معلول غفلت است.
منتظر طلوع
هر یک از ما اگر بخواهد بفهمد که قرار ملاقات با خدا را چقدر جدی گرفته، باید به نمازهای خود توجه کند که مثل تماس‌های روزانه است برای هماهنگی بیشتر با خدا.
Chamran_lover
این آخری جالب است! وقتی شخص بتدریج متوجه می‌شود که دین‌داری چه ظرایفی دارد، تشویق می‌شود که هرچه بیشتر علم دین را یاد بگیرد تا کاملاً بر این نقشه مسلط گردد و همین امر می‌شود عامل غفلت! در تعالیم اسلامی آمده که دوزخیان از بوی گند عالم بی‌عمل در عذابند! انّ اَهلَ النّارِ لَیَتَاَذّونَ مِن ریحِ العالِمِ التّارِکِ لِعِلمِه (کافی، ج ۱، ص ۴۴) به تعبیر امام خمینی، علم بزرگ‌ترین مانع و حجاب است! چون باعث توهم می‌شود که صرف دانستن این چیزها خودش ارزش است. اما صرف داشتن دقیق‌ترین نقشه، هرگز ما را یک گام هم به مقصد نزدیک نمی‌کند
Chamran_lover
حالات شخص در نماز شاخص ارزیابی همه چیز است. و هر کس که در نماز یک‌سره به خاطرات دنیا مشغول است، تردید نکند که قرار ملاقات با خدا را یک‌سره فراموش کرده است.
erfan
گرگ اَجَل هر دم از این گلّه می‌برد این گلّه را ببین که چه آسوده می‌چرد!
▪︎زینب بانو▪︎
ذِرْوَةُ الْأَمْرِ وَ سَنَامُهُ وَ مِفْتَاحُهُ وَ بَابُ الْأَشْیَاءِ وَ رِضَا الرَّحْمَنِ الطَّاعَةُ لِلْإِمَامِ بَعْدَ مَعْرِفَتِهِ إِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ یَقُولُ مَنْ یُطِعِ الرَّسُولَ فَقَدْ أَطاعَ اللَّهَ وَ مَنْ تَوَلَّی فَما أَرْسَلْناکَ عَلَیْهِمْ حَفِیظاً أَمَا لَوْ أَ
Chamran_lover
نوع اول غفلت دینی این است که به لذات دنیایی مشغول شویم و قرار ملاقات با خدا را فراموش کنیم. نوع دوم غفلت این است که شخص نسبت به پیچیدگی راه و اهمیت نقشه، غفلت کند
Chamran_lover
حتی اگر شخص عمداً گناه نکند و حتی اگر به تماشا نایستد و سرگرم لذات دنیا نشود و بلکه همواره در حال تلاش و حرکت به سوی مقصد باشد، ممکن است هرگز نرسد! نکته در پیچیدگی راه، و دقت نقشه، و ضرورت عمل کردن به تمام دستورات آن است. مثل وارد کردن یک شماره رمز بسیار پیچیده که یک خطای کوچک هم باعث می‌شود قفل باز نشود!
Chamran_lover
نوع دوم غفلت اما عجیب‌تر است: حتی اگر شخص عمداً گناه نکند و حتی اگر به تماشا نایستد و سرگرم لذات دنیا نشود و بلکه همواره در حال تلاش و حرکت به سوی مقصد باشد، ممکن است هرگز نرسد! نکته در پیچیدگی راه، و دقت نقشه، و ضرورت عمل کردن به تمام دستورات آن است.
Chamran_lover
تو را ز کنگرهٔ عرش می‌زنند صفیر ندانمت که در این دامگه چه افتادست؟! که ای بلندنظر، شاهباز سدره نشین نشیمن تو، نه این کنج محنت‌آباد است!
Chamran_lover
مشغول شدن به شهرت و خوش‌نامی‌ها (برگزیده شدن در این جشنواره، چاپ عکس در آن روزنامه و مجله و ...)، گرچه حلال. و ... اما قرار ملاقات چه شد؟! رفتار چنین فردی فریاد می‌زند که قرار ملاقات را فراموش کرده است. گرچه هر روز به نماز می‌ایستد و ده بار می‌گوید خدایا ما را به راه راست هدایت کن و در این راه نگاه دار.
Chamran_lover
اگر این مسافر غفلت کند، حتی اگر گناهی نداشته باشد، باید برای او نگران بود. از چند نظر: غفلت اول و بزرگ، مشغول شدن به دنیاست. شخص گناه نمی‌کند و عمداً به مسیر نادرست نمی‌رود، اما همین که بجای عبور و عبرت، می‌ایستد و سرگرم تماشا می‌شود، زیان خواهد کرد.
Chamran_lover
این کتاب برای خواندن و لذت بردن نوشته نشده است
علیرضام

حجم

۵۲٫۵ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۸

تعداد صفحه‌ها

۹۶ صفحه

حجم

۵۲٫۵ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۸

تعداد صفحه‌ها

۹۶ صفحه

قیمت:
۳۰,۰۰۰
تومان