کتاب سیه بر سفید
معرفی کتاب سیه بر سفید
کتاب سیه بر سفید نوشته عارف نوشاهی است. کتاب سیه بر سفید را که میراث مکتوب منتشر کرده است مجموعه گفتارها و یادداشتها در زمینه کتابشناسی و نسخهشناسی است.
مؤسسه پژوهشی میراث مكتوب در سال ۱۳۷۲ به قصد حمایت از كوششهای محققان و مصححان و احیا و انتشار مهمترین آثار مكتوب فرهنگ و تمدن اسلامی و ایرانی با نام «دفتر نشر میراث مكتوب» و با كمك وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تأسیس شد. پس از یک دهه فعالیت، مؤسسه نخست به «مركز نشر میراث مكتوب» و سپس در سال ۱۳۸۴ با دریافت مجوز چهار گروه پژوهشی از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، به «مؤسسه پژوهشی میراث مكتوب» تغییر نام داد و علاوه بر كار نشر به كار پژوهشی نیز رو آورد.
فعالیتهای موسسه میراث مکتوب بر تصحیح نسخههای خطی فارسی و عربی و تحقیق در متون، پژوهشهای متن شناسی، نسخهشناسی و فهرستنویسی، میراثهای مشترک ایران و حوزه ایران فرهنگی، و تاریخ علم متمركز است.
میراث مكتوب آثار خود را در چند عنوان اصلی و بر اساس موضوع منتشر میكند. در حوزه متون كهن، منشورات مؤسسه به ۱۶ موضوع اصلی تقسیم میشود، از جمله زبان و ادبیات فارسی، علوم و معارف اسلامی، علوم و فنون، تاریخ و جغرافیا، متنشناسی، فهرست نسخههای خطی، نسخهبرگردان، رسائل، ارج نامهها، همایش ها و نكوداشت ها و ....
بخش اصلی این آثار به متون فارسی اختصاص دارد. بسیاری از این متون كه در سلسلهای غیر از زبان و ادبیات فارسی نیز منتشر شده اند، به عنوان یک متن كهن فارسی نیز دارای اهمیت بسیارند.
جدای از این آثار، میراث مكتوب مجموعهای با عنوان «كارنامۀ دانشوران اسلام و ایران» به چاپ میرساند. در این مجموعه متون كهن به قصد استفادۀ جوانان یا كسانی كه دانش استفاده از اصل متون كهن را ندارند، تلخیص، سادهنویسی و بازنویسی میشود.
میراث مكتوب همچنین سه نشریه منتشر میكند:
«آینه میراث» كه دوفصلنامه است و هر شش ماه یکبار منتشر میشود و «ویژه کتابشناسی، نقد کتاب و اطلاع رسانی در حوزۀ متون» است. «گزارش میراث» كه فصلنامه است و به پژوهشهای «حوزۀ نقد و تصحیح متون نسخه شناسی و ایران شناسی» اختصاص دارد و میراث علمی ایران و اسلام که دوفصلنامه است و به «تاریخ علوم و فناوری دورۀ اسلامی» اختصاص دارد
افزون بر این، موسسه میراث مكتوب تا کنون نشستهای نقد و بررسی متعددی دربارۀ مباحث متن پژوهی و متون كهنِ منتشر شده در مؤسسه با حضور استادان و صاحب نظران برگزار كرده است. همچنین همایشهایی را در حوزه های مختلف ادبی و فرهنگی و پژوهشی برگزار یا در برگزاری آنها مشارکت كرده است.
درباره کتاب سیه بر سفید
کتاب سیه بر سفید دربرگیرنده خاطرات فرهنگی- علمی و جُستارهایی در زمینه کتابشناسی و نسخهشناسی به قلم دکتر عارف نوشاهی- نسخهشناس و فهرست نویس پاکستانی- است که وی در طول سالهای ۲۰۰۷- ۱۹۷۴ در پاکستان، هندوستان، افغانستان، ایران و ترکیه داشته است.
این کتاب در ۵ بخش تنظیم شد. در بخش اوّل کتابشناسیها و فهرستهای کهن و نسخههایی که مؤلف دیده، بخش دوم گفتارها و یادداشتهای مفصّلتر درباره نسخههای خطّی، بخش سوم خاطرهها و نکتههایی در نسخهشناسی، بخش چهارم گزارش دیدار مؤلف با نسخهداران، نسخهشناسان و خوشنویسان و بخش پنجم نامههای نسخهشناسان معاصر ایران خطاب به مؤلف آمده است.
مؤلف کتاب، پیشینهی دراز در فهرستنویسی و نسخهشناسی دارد و تاکنون ۸ جلد فهرست کتب خطّی و چاپ سنگی و چندین مقاله در زمینه نسخهشناسی به قلم او چاپ شده است.
خواندن کتاب سیه بر سفید را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به تمام علاقهمندان به کتابشناسی و نسخهشناسی پیشنهاد میکنیم.
حجم
۱۵٫۳ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۰
تعداد صفحهها
۵۹۷ صفحه
حجم
۱۵٫۳ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۰
تعداد صفحهها
۵۹۷ صفحه