دانلود و خرید کتاب وحدت اسلامی در نگاه اهل بیت (ع) حسین الراضی ترجمه حجت‌الله فسنقری
با کد تخفیف OFF30 اولین کتاب الکترونیکی یا صوتی‌ات را با ۳۰٪ تخفیف از طاقچه دریافت کن.
کتاب وحدت اسلامی در نگاه اهل بیت (ع) اثر حسین الراضی

کتاب وحدت اسلامی در نگاه اهل بیت (ع)

نویسنده:حسین الراضی
انتشارات:نشر معارف
دسته‌بندی:
امتیاز:بدون نظر

معرفی کتاب وحدت اسلامی در نگاه اهل بیت (ع)

وحدت اسلامی در نگاه اهل بیت (ع) کتابی به قلم شیخ حسین الراضی است که با ترجمه دکتر حجت‌الله فسنقری  و ام‌البنین قزلسفلو منتشر شده است.

اتحاد و وحدت امت اسلامی به منزله قدرت و دژی نفوذناپذیر در برابر رخنه دشمنان است؛ دشمن، شبانه روز در تلاش است تا از یک‌سو بر منابع امت اسلامی تسلّط یابد و از سویی دیگر مانع گسترش و انتشار اسلام شود؛ بنابراین امت اسلامی با انواع مختلف تهاجم‌های فکری، فرهنگی و نظامی روبروست؛ منظور از تهاجم فکری همان شبیخون فرهنگی است که همه مذاهب و فرقه‌های مختلف اسلام اعم از شیعه و سنی و عرب و عجم را مورد تهدید قرار می‌دهد. هم‌چنان که جنگ نظامی در کشورهای اسلامی نیز به نفع دشمن است و بارزترین نمونه آن، اتفاقاتی است که در فلسطین، افغانستان و عراق در حال وقوع است؛ پس دشمن، فساد را رواج داده و منابع مسلمانان را به یغما می‌برد و پیوسته برای چپاول کشورهای اسلامی نقشه می‌کشد.

نویسنده می‌گوید آیا زمان آن فرا نرسیده که امت اسلامی متحد و یک‌دل شوند و در شرایط حساس امروز که پیشرفت هر امتی در گرو اتحاد و هم‌صدایی است، هم‌چون بنیانی باشند که یکدیگر را تقویت و حمایت می‌کنند و دوشادوش همدیگر به پیش می‌روند

آیا امروز نباید دو فرقه سیاسی شیعه و سنّی با یکدیگر دست اتحاد و برادری دهند و سیاستی که در گذشته عامل جدایی آنان بوده است، امروز آنان را به یکدیگر پیوند دهد؟! چرا که میان این دو فرقه و سایر فرقه‌های اسلامی چنان اختلاف اساسی و مهمی در اصل دینشان وجود ندارد که باعث جدایی و تفرقه آنان شود؛ چون خدا، قرآن و پیامبرشان یکی است و اختلافات فقهی آنان اختلافاتی بر اساس اجتهاد مجتهدان است که این نوع اختلاف نظر در درون هر یک از مذاهب پنج‌گانه نیز وجود دارد و همه فقها به این نوع اختلاف نظر واقف هستند.

مهم‌ترین محورهایی که در این کتاب مورد بررسی قرار می‌گیرد، عبارتند از:

۱. برخی از عوامل و اسباب اختلافات، انحطاط و عقب‌افتادگی امت اسلامی؛

۲. چگونگی قدرت‌یافتن یک امت؛ آیا اتحاد عامل قدرت است یا تفرقه؟! «وَ لَا تَنَازَعُوا فَتَفْشَلُوا وَ تَذْهَبَ رِیحُکُم.»

۳. نقش و پافشاری پیامبر اکرم بر اتحاد امت اسلامی؛

۴. نقش امام موحدان و امیر مؤمنان علی بن ابی‌طالب در جهت اتحاد و همبستگی امت اسلامی، با وجود مخالفت‌های شدیدی که با بسیاری از اتفاقات زمان سه خلیفه پیش از خود داشت؛

۵. نقش امام حسن مجتبی برای آرام کردن شرایط و اوضاع سیاسی در جهت حفظ آرامش و اتحاد همه مؤمنان و مسلمانان؛

۶. نقش سرور شهیدان، امام حسین به عنوان نماد و منادی همیشگی وحدت تمام امت اسلامی؛

۷. بیان نقش علما در یکپارچگی امت و اشاره به برخی از آنان از جمله شیخ بهایی؛

۸. بررسی چگونگی تعامل با دیگران - منظور از دیگران، کسانی هستند که از نظر دینی، مذهبی، سیاسی، اجتماعی و غیره با شما اختلاف نظر دارند - و نحوه تعامل پیامبر اکرم و جانشین بر حقش با آنان؛

۹. و در پایان: نقش علمای برجسته شیعه در حفظ اتحاد اسلامی و جلوگیری از اهانت، توهین، استفاده از الفاظ ناشایست و تعرّض به سایر مسلمانان؛

 خواندن کتاب وحدت اسلامی در نگاه اهل بیت (ع) را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

 علاقه مندان به مباحث عقیدتی و سیاسی  مخاطبان این کتاب‌اند.

 بخشی از کتاب وحدت اسلامی در نگاه اهل بیت (ع)

یکی از ضرورت‌های اجتناب‌ناپذیر برای انسان‌ها، هم‌زیستی با کسانی است که افکار، باورها و دینی متفاوت از آنان دارند.

خداوند متعال فرمود:

وَ إِذْ أَخَذْنَا مِیثَاقَ بَنِی إِسْرَائِیلَ لَا تَعْبُدُونَ إِلَّا اللَّهَ وَ بِالْوَالِدَینِ إِحْسَانًا وَ ذِی الْقُرْبَی وَ الْیتَامَی وَ الْمَسَاکِینِ وَ قُولُوا لِلنَّاسِ حُسْنًا وَ أَقِیمُوا الصَّلَاةَ وَ آتُوا الزَّکَاةَ ثُمَّ تَوَلَّیتُمْ إِلَّا قَلِیلًا مِنْکُمْ وَ أَنْتُمْ مُعْرِضُونَ.

«و زمانی که از بنی‌اسرائیل پیمان گرفتیم که جز خداوند یگانه را پرستش نکنید و به پدر و مادر و نزدیکان و یتیمان و بینوایان نیکی کنید و با مردم به نیکی سخن بگویید و نماز را برپا دارید و زکات بدهید. سپس همه شما - جز عده کمی - سرپیچی کردید و روی‌گردان شدید.»

در این دوره‌ای که مسائل به هم گره خورده، مسافت‌ها کوتاه شده، منافع و مصلحت‌ها باهم تداخل پیدا کرده و جهان به یک دهکده تبدیل شده است، طبیعتاً انسان اجتماعی گریزی از معاشرت با دیگران ندارد، از این رو مسلمانان و مؤمنان که بخشی از این جهان را شکل می‌دهند نیز باید با سایر جهانیان در ارتباط باشند، پس دو راه وجود دارد: یکی دوری و گوشه‌گیری از جامعه و اکتفا به خود و راه دوم پیوستن به جامعه و معاشرت و ارتباط خوب و اخلاق‌مدارانه با دیگران.

بدون تردید راه دوم بسیار بهتر و پسندیده‌تر از راه اول است.

اسلام؛ آیین و دینی است که خداوند برای زندگی بشری و انسانی برگزیده است و خداوند بهتر از خود انسان مصلحت او را می‌داند و در کشاکش زندگی، راه‌های گوناگون از جمله وطن مشترک داشتن با دیگران را پیش روی او قرار داده است به همین دلیل از انسان تعهد گرفته است که به قواعد ضروری و اساسی در شکل‌گیری جامعه صالح پایبند بوده و با دیگران انسجام و همبستگی داشته باشد.

این آیه شریفه یکی از نمونه‌هایی است که خداوند متعال در همین رابطه بیان فرموده است از جمله:

۱. عبادت خدای یکتایی که شریکی ندارد. این، یکی از عناصر عقیدتی تخلف‌ناپذیر است؛

۲. نیکی و احسان به والدین خواه دیندار باشند خواه بی‌دین؛

۳. نیکی به خویشاوندان؛

۴. احسان به یتیمان؛

۵. نیکی به مسکینان؛ سه مورد اخیر یعنی احسان به خویشان، یتیمان و مسکینان، اگرچه گاهی اوقات مستحب است، اما در بسیاری از موارد واجب می‌باشد و عهد و پیمان‌گرفتن خداوند درباره آن با واجب‌بودنش تناسب دارد، چرا که موضوعی مهم و ضروری است.

۶. گفتگوی خوب و نیکو با همه مردم؛

۷. برپایی نماز؛

۸. پرداخت زکات.

نام‌بردن از بنی‌اسرائیل در این آیه و عهد و پیمان گرفتن از آنان به معنای منحصر شدن این تعهد به آن قوم و مُعاف بودن دیگران نیست.

نظری برای کتاب ثبت نشده است
بریده‌ای برای کتاب ثبت نشده است

حجم

۱۶۹٫۱ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۵

تعداد صفحه‌ها

۱۹۶ صفحه

حجم

۱۶۹٫۱ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۵

تعداد صفحه‌ها

۱۹۶ صفحه

قیمت:
۴۴,۱۰۰
تومان