کتاب ادموند هرسل
معرفی کتاب ادموند هرسل
کتناب ادموند هرسل نوشته احمد علامه فلسفی یکی از کتابهای نشر فراروان شناسی است. این کتاب به شما کمک میکند با ادموند هرسل یکی از فیلسوفهای مشهور قرن ۱۹ و ۲۰ است.
درباره کتاب ادموند هرسل
اِدْمونْد هوسِرْل Edmund-Husserl (۱۸۵۹ـ۱۹۳۸)، در ۸ آوریل ۱۸۵۹ در پروسنیتس در موراویا که جزء اتریش بود و اکنون در جمهوری چک قرار دارد در خانواده ای یهودیتبار متولد شد. او در دانشگاههای گوتینگن و فرایبورگ در سمت استاد فلسفه تدریس میکرد. هوسرل سعی داشت مانند راسل برای فلسفه یک مبنای ریاضی پیدا کند. برای این منظور وی از منطق فرانتس برانتانو کمک گرفت.
ادموند هوسِرْل از فیلسوفان مهم و تأثیرگذار قرن بیستم و بنیانگذار پدیدارشناسی است. وی یهودیتباری بود که به مسیحیت گروید و در کلیسای لوتری وین تعمید یافت و خود را مسیحی آزاده و غیرجزمی میدانست و فلسفه را مستقل از دین تلقی میکرد.
یکی از مهمترین کتابهای هوسرل، پژوهشهای منطقی (به آلمانی (Logische Untersuchungen) است. پژوهشهای منطقی از نظر هوسرل، نظریه شناخت (به آلمانی Theorie der Erkenntnis) ( یا شناختشناسی است. پرسش از ذات منطق، به صورت بنیادی مطابق با پرسش مهم شناختشناسی، یعنی معنای ابژکتیویته است. این نظریه برای هوسرل همان منطق محض است، که از آنجا که باید به بررسی صورت شناخت به خودی خود بپردازد، میتوان آن را «نظریه نظریهها» دانست.
هوسرل در دانشگاه سوربن پاریس و در تالار دکارت، با عنوان درآمدی بر پدیدارشناسی استعلایی در ۲۳ و ۲۵ فوریه در سال ۱۹۲۹ نوشته شدهاست. در طول دو سال هوسرل با همکاری دستیار خود اویگن فینک به گسترش این سخنرانیها پرداخت، که متن آن توسط امانوئل لویناس و گابریل پایفرر در ۱۹۳۱ به فرانسوی ترجمه گردید. این کتاب کمک میکند با تمام زوایای شخصیتی ادموند هرسل آشنا شوید.
خواندن کتاب ادموند هرسل را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به تمام علاقهمندان به فلسفه پیشنهاد میکنیم
بخشی از کتاب ادموند هرسل
پدیدارشناسی یا پدیدهشناسی (آنچه دیده میشود)، پدیدار یا پدیده، و به معنای بررسی» فلسفه مطالعه ساختارِ تجربه یا آگاهی است. این جنبش فلسفی در ابتدای سده بیستم میلادی توسط ادموند هوسرل پایهگذاری شد و سپس توسط حلقهای از متأثرینش در دانشگاه گوتینگن و دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان مونیخ در آلمان گسترش یافت. جنبش فلسفی پدیدارشناسی سپس به فرانسه، ایالات متحده آمریکا و دیگر نقاط، اغلب در زمینهای بسیار متفاوت از کارهای اولیه ادموند هوسرل، انتشار یافت. پدیدهشناسی را نباید جنبشی یکتا دانست بلکه نویسندگان مختلف این فلسفه در یک خانواده جای میگیرند ولی در همین حال تفاوتهای چشمگیری دارند.
پدیدارشناسی یک دکترین یا مکتب یکتا نیست بلکه میتوان آن را یک طرز فکر، متُد و سبک، و تجربهای باز و همواره نو شونده که نتایج متفاوتی دارد دانست.
ادموند هوسرل پدیدارشناسی را با تأکید بر وجوه التفاتی ذهن و با هدف منظم ساختن فلسفه و فلسفه شناخت بهطور اخص به کار برد. البته این واژه را نخستین بار یوهان هنریش لامبرت در کتاب Neues Organon به کار برد. پدیدارشناسی با تفکیک آگاهیِ با واسطه و بیواسطه از یکدیگر، آگاهی انسان را از پدیدارهای ذهنی که بدون واسطه در ذهن وی ظاهر میشوند و ممکن است حتی عینیتی هم نداشته باشند، مطالعه میکند.
حجم
۸۱٫۴ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۷۴ صفحه
حجم
۸۱٫۴ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۷۴ صفحه