کتاب مرگ خاموش
معرفی کتاب مرگ خاموش
کتاب مرگ خاموش، مجموعهداستان کوتاهی از مبین کریمی است که مضمونشان غالباً در مورد مرگ، فقر، مهاجرت، خشونت و امید به آینده است و از رؤیاها، کابوسها، واقعیتهای تلخ و شیرین و تجربههای انسانی میگویند. روایتهای این کتاب که برخی واقعگرایانه و برخی سوررئال هستند، با نشان دادن زخمها و امیدهای انسان معاصر، تصویری پیچیده و زنده از زندگی در جهان امروز ارائه میدهند. این مجموعه را انتشارات نظری منتشر کرده است. نسخه الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب مرگ خاموش
کتاب مرگ خاموش مجموعهای از داستانهای کوتاهی از مبین کریمی است که هر کدام با زاویهی دید و لحن متفاوت، به روایت زندگی، مرگ، امید، شکست و تلاش برای رهایی از بنبستهای فردی و اجتماعی میپردازد. فضای داستانها اغلب در بستر شهر تهران و زندگی طبقهی متوسط و پایین جامعه شکل میگیرد. کریمی با بهرهگیری از عناصر واقعگرایانه و گاه سوررئال، تجربههای زیسته و ذهنی شخصیتها را به تصویر میکشد.
داستانهای کتاب مرگ خاموش از رویدادهای روزمره تا موقعیتهای غیرمنتظره و کابوسوار را در بر میگیرند و گاهی مرز میان واقعیت و خیال را محو میکنند. دغدغههایی چون فقر، مهاجرت، خانواده، مرگ، امید به آینده و جستوجوی معنا در زندگی، درونمایههای اصلی این مجموعه را شکل میدهند.
خلاصه داستان مرگ خاموش
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!
در داستانهای مرگ خاموش، با شخصیتهایی روبهرو میشویم که هر کدام درگیر بحرانها و چالشهای خاص خود هستند. یکی از داستانها با کابوسی آغاز میشود که در آن راوی در فضایی وهمآلود و پر از نمادهای مرگ و اضطراب، به جستوجوی هویت و رهایی میپردازد. در داستانی دیگر، خانوادهای با مشکلات مالی و دوری پدر مواجهاند و روایت از زاویهی دید مادر و فرزند نوجوان دنبال میشود؛ جایی که اضطراب، ناامیدی و تلاش برای حفظ پیوندهای خانوادگی در مرکز توجه قرار دارد.
داستانهایی نیز به مهاجرت، فقر، خشونت خانگی و تلاش برای تغییر سرنوشت میپردازند و شخصیتها اغلب در مرز میان تسلیم و مقاومت قرار میگیرند. برخی روایتها با عناصر سوررئال و رؤیاگونه، تجربههای ذهنی و روانی شخصیتها را برجسته میکنند؛ مانند بازگشت به گذشته یا مواجهه با آیندهای که از پیش میدانند قرار است رخ دهد.
در کنار اینها، داستانهایی با محوریت پیری، تنهایی و خاطرات گذشته نیز حضور دارند که با نگاهی انسانی و گاه تلخ، به مرور زندگی و حسرتهای آن میپردازند.
چرا باید کتاب مرگ خاموش را بخوانیم؟
روایتهای کتاب، گاه با فضایی وهمآلود و گاه با نگاهی واقعگرایانه، مخاطب را به درون جهان شخصیتها میبرد و او را با پرسشهایی دربارهی معنا و سرنوشت روبهرو میسازد. مواجهه با مرگ، فقر، مهاجرت، خشونت و امید به آینده، از جمله موضوعاتی است که در این کتاب به آنها پرداخته شده و فرصتی برای تأمل دربارهی زندگی و انتخابهای فردی فراهم میکند.
خواندن کتاب مرگ خاموش را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
مطالعهی این مجموعه به علاقهمندان به داستانهای کوتاه فارسی و کسانی که دغدغههایی چون فقر، مهاجرت، بحرانهای خانوادگی و جستوجوی معنا را دارند، پیشنهاد میشود.
بخشی از کتاب مرگ خاموش
«تشک من را در آغوش میگرفت. سنگینی سختی بر روی قفس سینهام نفسهایم را به تنگ آورده بود. انگار جسمی چندصد کیلویی در حال نفوذ در وجودم بود. چشمانم سنگینی میکرد اما نمیخواستم خاموش شوند. نمیتوانستم حرکت کنم. سقف سفید بالای سرم که با لامپی آویزان تزئین شده، اندکاندک خود را در تاریکی گم میکرد و جای خود را به نور سرخی که توأم با تیرگی غروب در پاییز است میداد. صدای همهمهای همچون سروصدای بازار آهنگران از دور هویدا میشد. سعیم بر این بود خودم را تکان بدهم. به سختی و زحمت فراوان بالأخره دستانم را گذاشتم روی پایم. سقف ناپدید و آسمانی تیره که از آن نور سرخی دمیده میشد جایش را گرفت. ابرها بدل به گدازههایی از پارهآتش شده بودند. در سمتی کودکان در زیر بارش دانههای آتش، خود را درون گل و لای میلغتاندند. در سمت دیگر چند پیرمرد را دیدم که قطاروار و منظم حرکت میکنند. پشت سر هرکدام یک حیوان قرار گرفته بود. نمیدانم به چه تشبیه میشوند اما انگار از رابطه سگ با گربه یا شاید هم موجود دیگری زاده شدهاند.»