کتاب عباس ابن فیرناس
معرفی کتاب عباس ابن فیرناس
کتاب عباس ابن فیرناس نوشته احمد علامه فلسفی است. این کتاب به زندگی عباس ابن فیرناس یکی از بزرگترین علمای جهان عرب میپردازد.
درباره عباس ابن فیرناس
عباس ابن فیرناس Abbas ibn Firnas یکی از علمای بزرگ و معروف عرب و مسلمان است و نخستین کسی در تاریخ بشر است که توانست در آسمان به پرواز درآید. وی دانشمند، فیلسوف، مخترع، فیزیکدان، شیمیدان و شاعر اسلامی است که به ابوالقاسم عباس ابن فیرناس بن ورداس معروف است که در سال ۸۱۰ میلادی چشم به جهان گشود و در سال ۸۸۶ میلادی بدرود حیات گفت. وی کسی است که برای اولین بار فکر پرواز بشر را عملی نمود و آن را تحقق بخشید. طرحهای عباس بن فرناس توسط برادران رایت مورد استفاده قرار گرفت
اهتمام وی بیشتر به ریاضیات، کیمیا، نجوم و فیزیک بود، اما آنچه که او را به حد بالایی از شهرت رساند که تاکنون از وی به عنوان یک دانشمند جهانی یاد میشود، عبارت از کارنامه وی در راستای پرواز، به همین دلیل نامش در تاریخ به عنوان نخستین مخترع هواپیما ثبت گردیدهاست.
عباس ابن فیرناس در سال ۱۹۴ هجری/۸۱۰میلادی در شهر روندا به دنیا آمد. مادرش از زمره دانشجویان اعزامی غرب به اندلس به جهت فراگیری علوم مختلف بود که در آنجا به دین اسلام درآمد و با یکی از مشاهیر رجال اندلس در آن زمان ازدواج نمود.
عباس ابن فیرناس یکی از دانشمندان بزرگ نجومی در جهان اسلام و اولین کسی است که مبادرت به ساخت قبه آسمانی نمود و آن را در خانه خود قرار داد که اشکال ستارگان و خورشید و ماه و آسمان و ابرها و توابع آن از قبیل رعد و برق را نشان میداد. این دانش قطعاً در محاسبات پروازی وی، از جایگاه مهمی برخوردار بودهاست.
خواندن کتاب عباس ابن فیرناس را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
دانشجویان و علاقهمندان به رشته فلسفه و چهرههای این حوزه
بخشی از کتاب عباس ابن فیرناس
فیلیپ پادشاه باواریا فرستادهای را به نزد امیر هشام اول پسر عبدالرحمن الداخل (۱۷۲–۱۸۰ هـ / ۷۸۸ –۷۹۶ م) با نامهای ارسال نمود که در آن درخواست اجازه ورود هیئتی به اندلس به منظور آگاهی از احوال، طرحها، آیینها و فرهنگ اندلسی و استفاده از آن شده بود. این درخواست مورد موافقت امیر اندلس قرار گرفت. در این هنگام شاه فیلیپ گروهی را به ریاست وزیر اولش به نام «ویلمبین» که اعراب او را به نام «ولیم الامین» میخواندند به آنجا فرستاد. این گروه اعزامی مشتمل بر ۲۱۵ دانشجوی مرد و زن بود که به فراگیری علوم مختلف در اندلس پرداختند.
از بین ایشان هشت تن به دین اسلام درآمده و دیگر بازنگشتند؛ که از میان ایشان سه تن از دخترانی بودند که با مشاهیر رجال اندلس در آن زمان ازدواج نمودند و فرزندان فرزانهای از آنها به وجود آمد که از زمره آنها عباس بن فرناس است. برخی دیگر دخترانی بودند که از گروههای اعزامی از فرانسه، هلند، ایتالیا، آلمان و بلژیک به اندلس آمده و با پذیرش دین اسلام با مسلمانان ازدواج نمودند. مانند شاهزاده ماری گوبیه از بلژیک، روبیکا سنارت از آلمان، راهبه ژانت سمپسون از انگلستان و شوتا دختر کونت سر ژاک از هلند.
ماجرای پرواز عباس بن فرناس
نخستین پرواز در سال ۲۳۸ ه. ق انجام گرفت. عباس در شنل گشادی که با بستهای چوبی سخت و سفت شده و شکل بال به خود گرفته بود، از مناره مسجد بزرگ قرطبه پایین پرید. این شنل در حکم بالهای او بود و باعث میشد که در هوا سُر بخورد؛ مانند کسی که با چتر در هوا حرکت میکند یا کایت سوار است. تلاش عباس ناموفق بود اما سقوطش آن قدر آرام و آهسته اتفاق افتاد که در نتیجه آن او بهطور جزئی صدمه دید. این اقدام عباس ابن فرناس دست کم یکی از نمونههای اولیه پریدن با چتر نیز بهشمار آمدهاست منابع غربی او را به اشتباه به جای عباس ابن فرناس «آرمن فیرمن» نامیدهاند.
حجم
۱۰۰٫۶ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۵۴ صفحه
حجم
۱۰۰٫۶ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۵۴ صفحه