کتاب ارزیابی بالینی در اختلالات اسکلتی- عضلانی
معرفی کتاب ارزیابی بالینی در اختلالات اسکلتی- عضلانی
کتاب ارزیابی بالینی در اختلالات اسکلتی- عضلانی (آسیبهای ورزشی؛ بدراستاییهای پوسچر؛ دیسفانکشنهای کنترل حرکتی) نوشتهٔ محمدرضا هاتفی و ملیحه حدادنژاد و فریده باباخانی و محدثه اشرفی زاده است و انتشارات حتمی آن را منتشر کرده است.
انتشارات حتمی یکی از ناشرین معتبر و نامآشنا در حوزه نشر کتابهای تخصصی علوم ورزش و پزشکی است که پس از طی مراحل پر فراز و نشیب، به این جایگاه دست یافته است.
از ابتدای فعالیت، انتشارات حتمی بهطور تخصصی در زمینه علوم ورزشی و آکادمیک به چاپ کتاب پرداخت، اما در سالهای اخیر، اقبال مردم و عموم جامعه به کتابهای ورزشی زیاد شده و اکنون ۷۰درصد از کتابهای انتشارات حتمی در زمینه تربیت بدنی در سطح عمومی، رشتههای ورزشی، فدراسیونها و … است. با توجه به نیاز جامعه بهویژه پس از شیوع ویروس کرونا، اخیراً چاپ کتابهای پزشکی و سلامت و بهویژه پزشکی در حوزه ورزش به مجموعه فعالیتهای انشارات حتمی افزوده شد.
اعتقاد مدیریت انتشارات حتمی بر این است که در زمینه علوم ورزشی باید با علم و پیشرفتهای روز همگام بود و لذا بیش از ۸۰درصد از کتابهای منتشر شده در قالب ترجمه است. تاکنون تعداد ۵۳۷ عنوان از کتابهای انتشارات حتمی در سایت خانه کتاب ثبت شده و برای ۶۹۷ مورد نیز تاکنون شابک صادر شده است.
انتشارات حتمی در مدت یک دهه فعالیت خود در حوزه نشر کشور، موفق به دریافت ۱۲ نشان برتر کشوری ازجمله ناشر نمونه کشور در سال ۱۳۹۳، برگزیده کتاب سال جمهوری اسلامی ایران، برگزیده کتابهای علوم ورزشی دانشگاه تهران در سال ۱۳۹۱ و لوح تقدیر از سوی انستیتو تحقیقات تغذیهای کشور برای چاپ کتاب «راهنمای تغذیه بالینی در کووید ۱۹» شده است.
انتشارات حتمی علاوه بر تقویت زمینههای فعالیت و همکاری با نهادها و مراکز متولی ورزش و علوم ورزشی در کشور، در چشمانداز پیشروی خود، نگاهی نیز به آن سوی مرزهای کشور و حضور در عرصه بینالملل دارد.
درباره کتاب ارزیابی بالینی در اختلالات اسکلتی- عضلانی
ارزیابی اختلالات اسکلتی - عضلانی، پایه و اساس فرآیند توانبخشی محسوب میشود و طراحی یک پروتکل تمرینی کارآمد مستلزم شناسایی صحیح آسیب یا اختلال است. بنابراین آزمونگر بر اساس اطلاعات بهدستآمده از فرآیند ارزیابی اهداف و برنامه مناسب توانبخشی را تعیین میکند. در فرآیند ارزیابی پس از تکمیل تاریخچه، مشاهده و ارزیابی توسط آزمونگر، ممکن است ارزیابیهای اختصاصی برای مفصل درگیر انجام شود. برای تعیین اینکه آیا نوع خاصی از بیماری، اختلال یا آسیب وجود دارد، ارزیابیهای اختصاصی بسیاری برای هر مفصل در دسترس است. این ارزیابیها، اگرچه وقتی نتیجه آزمون مثبت باشد قویا از یک بیماری یا اختلال خاص حکایت دارند، اما در صورت منفیبودن آزمون، لزوماً بیماری یا اختلال را رد نمیکنند. این به حساسیت (Sensitivity) و ویژگی (Specificity) هر آزمون و همچنین مهارت و تجربه تراپیست بستگی خواهد داشت. ارزیابیهای اختصاصی بهندرت به صورت جداگانه یا به عنوان آزمونهای «مستقل» مورد استفاده قرار گرفته و به عنوان بخشی از ارزیابی بالینی کلی شامل تاریخچه، مشاهده و بقیه معاینه در نظر گرفته میشوند.
یکی از مشکلات ارزیابیهای اختصاصی این است که بسیاری از تراپیستها، به ویژه آنهایی که تجربه کمتری دارند، امیدوارند که هر ارزیابی خاصی که استفاده میکنند، به آنها پاسخ قطعی بدهد که مشکل چیست! اگرچه یک آزمون خاص ممکن است جواب قطعی بدهد که معمولاً جواب نمیدهد، اما اگر همراه با سایر اطلاعات حاصل از ارزیابی استفاده شود، تصویر واضحتری از مسئله بهوجود خواهد آورد. قابل ذکر است که هیچ ارزیابی اختصاصی ۱۰۰درصد قابل اعتماد، معتبر، حساس یا خاص نیست.
در کتاب ارزیابی بالینی در اختلالات اسکلتی- عضلانی، نویسندگان ارزیابیهای اختصاصی را که باید توسط متخصصین انجام شود، برجسته کرده و آزمونهایی را که از نظر بالینی و یا از نظر آماری دارای اعتبار معرفی شدهاند جمعآوری کردهاند. در کتاب حاضر آزمونهای متعددی برای هر بخش ارائه شده است اما پیشنهاد میشود در ارزیابیهای خود برای یک اختلال خاص یک یا دو تست با تسلط و اعتماد به نفس و مهارت کافی انجام شده و از انجام همه آزمونهای ممکن که برای تأیید آسیبشناسی خاصی استفاده میشود، بدون مهارت کافی خودداری شود.
خواندن کتاب ارزیابی بالینی در اختلالات اسکلتی- عضلانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خوانندگان اصلی اين کتاب عبارتاند از دانشجويان حرکت شناسی، علوم ورزشی، تندرستی، مربيگری و تربيت بدنی و دانشجويانی که در برنامههای آمادگی پيش از تدريس شرکت میکنند و به طور کل دانشجويان رشته علوم ورزشی که هدفشان يادگيری آمادگی جسمانی، توانبخشی و علم تمرين است و نيز متخصصان تندرستی.
حجم
۲۳٫۶ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۲۷۴ صفحه
حجم
۲۳٫۶ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۲۷۴ صفحه