کتاب هنری فورد چه کسی بود؟
معرفی کتاب هنری فورد چه کسی بود؟
کتاب هنری فورد چه کسی بود؟ اثری از میشل برگان با ترجمه ابوالفضل طاهریان ریزی برای کودکان و نوجوانان است. در این کتاب با زندگی یکی از بزرگترین مخترعان تاریخ جهان، رئیس شرکت خودروسازی فورد آشنا میشویم.
درباره کتاب هنری فورد چه کسی بود؟
هنری فورد ۳۰ ژوئیه ۱۸۶۳ در میشیگان متولد شد و ۷ آوریل ۱۹۴۷ درگذشت. او کارآفرین، مخترع، نویسنده و نظریهپرداز آمریکایی بود، که شرکت خودروسازی فورد را در سال ۱۹۰۳ تأسیس کرد و چنان تاثیری بر اقتصاد و جوامع قرن بیستم ایجاد کرد، که آن را فوردیسم نام نهادند. این تاثیر ترکیبی از تولید انبوه کالا، دستمزد بالا برای کارگردان و قیمت پایین پیشنهادی بود. کار او چنان عظیم بود که در سال ۱۹۱۸ نیمی از خودروهای آمریکا فورد مدل تی بودند، که نکته جالب در مورد آنها مشترک بودن رنگ مشکی آنها بود. او در زندگینامه خود درباره رنگ ماشینها اینطور نوشته است: «هر مشتری میتواند خودرویی به رنگ دلخواه خود داشته باشد تا زمانیکه این رنگ سیاه باشد.»
هنری فورد یکی از افرادی بود که به شدت با جنگ مخالف بود و مخالفت او با حضور ایالات متحده آمریکا در جنگ جهانی دوم معروف است. او در سال ۱۸۸۸ با کلارا آلا بریانت ازدواج کرد و حاصل این ازدواج یک پسر به نام ادسل فورد است.
میشل برگان در کتاب هنری فورد چه کسی بود؟، زندگی او را از ابتدا توضیح داده است. چه چیزی او را ترغیب کرد تا به این کار مشغول شود؟ چه عواملی در علاقه او به اختراعات و کارآفرینی موثر بود و در نهایت او چطور تبدیل به یکی از بزرگترین اقتصاددانان و مخترعان تاثیرگذار شد؟
کتاب هنری فورد چه کسی بود؟ را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
هنری فورد چه کسی بود؟ کتابی جالب و الهامبخش برای تمام نوجوانان و تمام دوستداران کتابهای زندگینامه است.
بخشی از کتاب هنری فورد چه کسی بود؟
هنری فورد در کودکی همیشه شیفته وسایل مکانیکی مانند ساعتها و اسباببازیهای پیچیده بود. اما هیچ چیز به اندازه منظرهای که در سال ۱۸۷۶ در جاده خاکی میشیگان دید، او را برای ورود به دنیای صنعتی مشتاق نکرد. هنری دوازده ساله، یک گاری کوچک را که در حال چرخیدن است تماشا میکرد. این گاری حامل یک موتور بخار بود. در آن زمان کشاورزان از موتور بخار برای تأمین انرژی ماشینآلات مزرعه استفاده میکردند؛ اسبها این گاریها را از مکانی به مکان دیگر میکشیدند. اما صاحب این وسیله یک قدم از بقیه جلوتر بود. با اتصال یک زنجیره از موتور به چرخهای گاری، آن را حرکت میداد. هنری از این خلاقیت بسیار متحیر شد!
وقتی هنری دوازده ساله بود، خانواده فورد متحمل مصیبت بزرگی شدند. خانم فورد، اندکی پس از به دنیا آوردن هفتمین فرزند خود درگذشت. متأسفانه، نوزاد نیز درگذشت. هنری بعدها نوشت: «در کودکی من فکر میکردم وقتی مادر من مرد یک بیانصافی بزرگ در حق من انجام شده است.» هنری همیشه از مادرش ماری به عنوان فردی دوست داشتنی و مهربان یاد می کرد. مادر به او درسهایی آموخت که همیشه در خاطرش هست چیزهایی مثل تلاش و پشتکار که لازمه موفقیت است.
فقط چند ماه بعد، زندگی هنری برای همیشه تغییر کرد وقتی او و پدرش در ژوئیه ۱۸۷۶ سفر دیگری به دیترویت کردند. در این سفر بود که هنری برای اولین بار یک موتور جادهای خودکار را دید. این تجربه او را متقاعد کرد که باید مکانیک و مخترع شود.
زندگی به عنوان یک کشاورز قطعاً کار مناسبی برای هنری نبود. برای او حمل و نقل هیزم و شخم زدن مزارع کاری خسته کننده و طاقت فرسا بود. بنابراین در سال ۱۸۷۹، وقتی شانزده ساله بود، هنری مدرسه و دیربورن را رها کرد و به دیترویت رفت. او میخواست در مورد موتورها و ساخت آنها اطلاعات بیشتری کسب کند.
با این دانش، او میتوانست رویای خود در زمینه ساخت وسیله نقلیهای با قدرت؛ را تحقق بخشد.
ساده و روان نوشته شده و برای خوندن بسیار مناسبه . حجم کمی داره و روایت خوبی رو ارائه میده مخصوصا ایجاد خط تولید سری اما میتونست ترجمه قویتری داشته باشه ولی با اینحال پیشنهاد میکنم .
کتاب بصورت خلاصه وار اطلاعات محدود اما مفیدی درباره یکی از بزرگ مردان قرن بیستم (هنری فورد) بازگو میکنه،بخاطر صفحات آخر که سیر زمانی رو کامل نوشته بسیار ممنونم،خود من میخواستم بعد تموم شدن بار دیگه مطالب رو بخونم و
جالب بود و اینکه یک دنده بودن همیشه هم خوب نیست