کتاب ساز و برگ
معرفی کتاب ساز و برگ
کتاب ساز و برگ نوشته فاطمه دوستکامی، شامل خاطرات و گفته هایی از پشتیبانی و کمکهای مردمی در دفاع مقدس به روایت مردم و مسئولان است.
درباره کتاب ساز و برگ
بر سرزمینی مقدس که زمانی از رهاییاش از چنگال طاغوت و استکبار جهانی نمیگذشت، جنگی تحمیل شد. «جنگ» این واژه یادآور ویرانیها، فقداناه و خسارتهای مالی و جانی، میهمان ناخوانده ایرانزمین شده بود. کشوری که ازتش آن بنا به دلایل مربوط به رخداد انقلاب اسلامی هنوز کمر راست نکرده بود. این جنگ با هیچ یک از معادلات نظامی دنیا جور درنمیآمد. حجم یورشهای اولیه آنقدر پرحجم و غیرمنتظره بود که شاید با حساب و کتابهای نظامی و معادلات جنگی میبایست ظرف همان چند روز و در حالت خوشبینانه، همان چند ماه اول به نفع مهاجم به اتمام می رسید. با تمام این اوصاف، اعتقاد قلبی و ایمان قوی رهبر و ملت ایران و همبستگی و همدلی بیمثالشان نقاط قوتی بود که در محاسبات نظامی دشمن گنجانده نشده بود. در طول این مقاومت نود و شش ماهه، هیچ جبههای خالی از رزمنده نشد و هیچ تیری بدون پاسخ نماند و همه این اتفاقها مدیون روحیه بسیجی حضرت امام (ره) و مقاومت ملت ایران بود. مقاومتی که امروز نیز همچنان در هزارتوهای جبهههای فرهنگی و سیاسی و جبهههای دیگر ادامه دارد.
بین عوامل کلیدی مقاومت ملت ایران، کمکهای مردمی نقش برجستهای دارد. مرور کمکها و پشتیبانی مردم، برای بعضی از ما نسل سومیها خاطرات شیرینی به دنبال دارد. چه صبحهای زیبایی که با بوی خوش مربای به و آلبالو و صدای چرخ خیاطی مادرمان که در حال دوخت و دوز لباس برای رزمندهها بودند از خواب بیدار میشدیم. چه لحظههای ناب و به یادماندنی که نگاهمان روی کوه آجیلِ پهن شده در کف شبستان مسجد محله خیره میماند و دلمان برای مشارکت در بستهبندی آن غنج میرفت. آن روزها در عالم کودکی، از جریان هدفمند این حرکت مقدس بیخبر بودیم، اما حالا پس از گذشت سالها با نشستن پای خاطرات پیشکسوتان این حوزه، خود و شما را میهمان خوان گستردهای کردهایم که با هرچه بیشتر خواندن و شنیدن از آن، مشتاقتر میشویم. مشتاق کسب اطلاعات و دانش کاملتر درباره آنچه در سالهای جنگ به این آب و خاک و مردمانش گذشت.
حال که بیش از سی سال از آن روزها میگذرد، می توان با تامل و تعمق به بررسی آنچه در دفاع مقدس گذشت پرداخت و با تحلیل رخدادهای آن، به عوامل ناتمام ماندن رویای صدامحسین درباره سیطره بر سرزمین مادری رسید.
کتاب حاضر به بیان اهمیت و لزوم شکلگیری جریان جذب، هدایت و ارسال کمکهای مردمی به جبهههای جنگ پرداخته. در خلال این پردازش، تبیین و برجستهسازی زوایای پنهان و پیدای این اتفاق بزرگ و حمایت گسترده و مردمی، از دیگر اهداف این اثر است. امید است مخاطب این کتاب پس از اتمام مطالعه، به شناختی متفاوت از این موضوع برسد و بتواند نقش پراهمیت کمکهای مردمی در جنگ را ورای تصویر گنگ و مبهمی که تاکنون ارایه شده، بشناسد. محتوای این کتاب، قطعا شامل تمام و یا اکثر رخدادها و فعالیتهای مربوط به پرونده کمکهای مردمی در دفاع مقدس نیست. امیدواریم این اثر سرآغازی باشد بر تحقیقات گستردهتر و عمیقتر در تاریخچه پشتیبانی مردمی در دفاع مقدس.
خواندن کتاب ساز و برگ را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
علاقهمندان به تاریخ دفاع مقدس مخاطبان این کتاباند.
بخشی از کتاب
شاید کسی تصور نمیکرد جنگی که صدامحسین در سی و یکم شهریور ۱۳۵۹ علیه ایران آغاز کرد، هشت سال به طول بینجامد و طولانیترین جنگ قرن بیستم شود. ایران در برابر جنگی نابرابر و غیرقابل پیشبینی قرار گرفته بود که هیچ مادری از آن برای فرزند مدافعش نگفته بود و هیچ پدری ذهن پسر سربازش را برای این تجربۀ نزدیک آماده نکرده بود.
شورایعالی پشتیبانی جنگ در اولین فعالیتهایش بعد از شکلگیری شورا، اقدام به انتشار بیانیهای ده مادهای خطاب به اقشار مختلف مردم کرد. در این بیانیه آمده بود:
۱. آنان که قادرند شخصا در میدانهای نبرد شرکت کنند، باید آمادگی خود را به دستگاههای مسئول اعلام دارند. بدیهی است که حضور در جبهه با توجه به زمانبندی و نوبتگذاری که به وسیله بسیج و سازماندهی مردمی انجام میگیرد، در نوبتهای معین و بسته به اعلام مسئولان خواهد بود.
۲. کسانی که توانایی حضور در جبهه را ندارند مانند زنان و بیماران و افراد معذور، جهاد با مال را جایگزین آن خواهند کرد و صاحبان تمکن، تدارک مالی حداقل یک رزمنده را بر عهده خواهند گرفت.
۳. جهاد با زبان و روشنگری و نشر فرهنگ جهاد در راه خدا وظیفهای است که همه در هر حال به آن موظف و مکلفند. هنرمندان و گویندگانی که رساتر از هر کس قادرند پیام انقلاب و این ملت را برسانند، در این تکلیف از همه اولی هستند.
۴. متخصصان و دانشمندان موظفند در این برهه، سرمایه علمی را بر طبق نیازهای جبهه و جنگ به کار گیرند.
۵. فرماندهان نظامی(ارتش و سپاه) باید طرحهای عملیاتی برای وارد آوردن ضربات متنوع و متوالی را آماده ساخته، منتظر دستور مسئولان جنگ باشند.
۶. دستگاههای دولتی موظفند در استفاده از امکانات موجود، اولویت را به جبههها داده و هیچگونه توقف در تامین نیازهای جنگی را جایز نشمرند.
۷. روحانیون معظم و علمای اعلام و طلاب عزیز، همیشه باید دوشادوش مردم در همه صحنهها حضور داشته باشند و پیوسته با نفس گرم خود مجاهدان فیسبیلالله و پویندگان راه خدا و سالکان الیالله را شوق و امید بخشند.
۸. سپاه پاسداران انقلاب اسلامی موظف است در سراسر کشور مراکزی برای ثبتنام آماده ساخته، زمان و نوبت حضور در جبهه را برای هر کس بهطور مشخص تعیین و به وی اعلام کند.
۹. سپاه همچنین موظف است آموزش و سازماندهی مراجعان را بهگونه لازم تدارک ببیند و اهتمام کامل نسبت به آن مبذول دارد.
۱۰. دستگاههای قضایی باید به مسائل مبتلابه رزمندگان بهطور جدی پرداخته، از تعدی به حقوق این عزیزان فداکار، با جدیت مانع شوند.
حجم
۱٫۴ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۱۹۷ صفحه
حجم
۱٫۴ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۱۹۷ صفحه