کتاب زمان در زندان
معرفی کتاب زمان در زندان
کتاب زمان در زندان نوشته زهره سروشفر، به بررسی سیاستگذاری تقویم در سالهای پس از انقلاب اسلامی میپردازد.
دربارهی کتاب زمان در زندان
تقویم در ایران معاصر و به ویژه در سالهای پس از پیروزی انقلاب به یک ابزار سیاسی بدل شده است. حکومت در این سالها تلاش کرده است که از خلال تقویم تصویر خود را ساخته و به جامعه عرضه نماید. بررسی تقویم ما را با این تصویر آشنا خواهد کرد. آنگونه که از بررسی تقویم سالهای پس از انقلاب تا کنون برمیآید، تصویر مذکور بر دو پایه استوار شده است؛ از یکسو هویت مذهبی و به ویژه هویت شیعی مورد تأکید قرار گرفته و از سوی دیگر رویدادهای تاریخ معاصر ایران و به طور مشخص رویدادهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی. افزایش چشمگیر مناسبتهای مذهبی تقویم در سالهای پس از انقلاب با برساخت مناسبتهای جدید منعکسکنندة هویت شیعیای است که جمهوری اسلامی خود را با آن میشناسد و میشناساند.
زهره سروشفر در کتاب زمان در زندان در چند بخش به بررسی سیاستگذاری تقویم در سالهای پس از انقلاب میپردازد. او ابتدا به این پرسش پاسخ میدهد که چرا تقویم باید موضوعی برای پژوهش باشد و سپس به موضوع زمان و سنت، سیاستگذاری در تقویم میپردازد.
کتاب زمان در زندان را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
علاقهمندان به مطالعات اجتماعی، سیاسی و مذهبی از خواندن کتاب زمان در زندان لذت میبرند.
فهرست
- چه موضوعی تقویم را به مسئلهای برای پژوهش تبدیل میکند؟
- زمانهایی برای سنت، سنتی برای آینده
- سیاستگذاران تقویم ایران
- تقویم از آن کیست؟
- فهرست منابع و مآخذ
- ضمائم
کتاب را نخوانده ام، اما چند کتاب منتشر شده از این ناشر را که چک کردم همه در فرمت پی دی اف بود. حیف نیست که کتابهای متنی را به صورت الکترونیک (ای بوک) منتشر نمی کنید؟
ضمن تشکر از خالق این اثر؛ متاسفانه در این پژوهش جای خالی مطالعه تطبیقی کاملا مشهود است. اینکه در سایر کشورهای جهان نسبت مناسبتهای تقویمی به چه میزان در همبستگی با ایدئولوژی حکومتها است و اساسا فرایند ورود یک مناسبت به