کتاب هوش عاطفی
معرفی کتاب هوش عاطفی
هوش عاطفی کتابی نوشته دکتر دانیل گلمن کتابی درباره هوش عاطفی و اهمیت رشد و پرورش آن است.
درباره کتاب هوش عاطفی
در این کتاب دانیل گلمن به عنوان راهنمای سفری که به کمک رهآوردهای علمی جدید به درون دنیای هیجانات، احساسات و عواطف صورت میگیرد، انجام وظیفه میکند.
هدف از این سفر، درک عمیقتر پیچیدهترین لحظات زندگی خودمان و جهان اطرافمان است. این سفر در آن جا خاتمه مییابد که بفهمیم هوشمند کردن احساسات و عواطف و هیجانات به چه معنی است و چه طور میتوان احساس و عواطف را به نوعی معقولانه ابراز کرد. فهم این مطلب به خودی خود میتواند بسیار مفید باشد، زیرا آوردن عنصر شناخت و آگاهی به حوزهٔ احساسات میتواند همچون یک آشکارساز لایه کوانتومی در فیزیک، آنچه را که در معرض دید آدمی قرار میگیرد تغییر دهد.
سفرمان را در بخش اول کتاب با کشفیات جدید راجع به ساختار هیجانی مغز آغاز میکنیم و در آن جا توضیح کاملی از گیجکنندهترین لحظات زندگیمی خوانیم که در خلال آنها هیجان و احساس به طور کامل بر عقل و منطق چیره میشود. درک این نکته که ساختارهای مغز بر یکدیگر تأثیر متقابلی دارند و در لحظات خشم و ترس (یا شهوت و لذت) بر ما سلطه دارند نشان میدهد که آدمها چه طور آن عادتهای احساسی را که تیشه به ریشهٔ بهترین هدفهای آنها میزنند یاد میگیرند، عادتهایی که همهٔ تواناییشان را برای کنترل امیال آنی عاطفی نابود میکنند.
میراث ژنتیک که از والدین خود کسب میکنیم به هر یک از ما مجموعهای از خصوصیات احساسی و عاطفی ارزانی میکند که خلق و خو و مزاج ما را تعیین میکند. اما سیستم پیچیدهٔ مغز به نوعی غیرعادی انعطافپذیر است. یعنی خلق و خوی آدمی ثابت و مقدر نیست. همان طور که در بخش چهارم خواهیم دید همان درسهای عاطفی که در سنین کودکی در مدرسه و خانه یاد میگیریم به چهارچوب احساسات و عواطف ما شکل میدهند و ما را در کسب اصول اساسی هوش عاطفی ماهرتر میکنند و بالعکس. این بدان معناست که دوران کودکی و نوجوانی مرحلهای حیاتی برای پایهریزی آن عادتهای احساسی و اساسی است که بر سراسر زندگیمان سلطه خواهند داشت.
در بخش پنجم گلمن به بررسی خطراتی میپردازد که در کمین کسانی هستند که پا به عرصهٔ بلوغ گذاشتهاند ولی از کنترل عواطف و احساسات خود عاجزند. در آن جا نشان میدهیم که چه طور کمبود هوشیاری در احساسات موجب افزایش دامنهٔ خطرات (از افسردگی یا زندگی توأم با خشونت و پرخاشگری گرفته تا استعمال مواد مخدر) میشود.
در این بخش همچنین گزارشهای مستندی از مدارس پیشرو ارائه شده و نحوهٔ عملکرد آنها در زمینهٔ آموزش مهارتهای اجتماعی و عاطفی مورد نیاز بچهها تشریح شده است.
خواندن کتاب هوش عاطفی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب برای همه علاقهمندان به روانشناسی و بهویژه مقوله هوش عاطفی سودمند است.
درباره دانیل گلمن
دکتر دانیل گلمن، مسئولیت بخش علوم رفتاری نیویورک تایمز را به عهده دارد. او در هاروارد تدریس میکرد و پیش از این سردبیر مجله سایکولوژی ToDay بود. سایر کتابهای او عبارتند از هوش اجتماعی، کار با هوش هیجانی و ذهن مراقبهگر است.
این کتاب یک خودآموز بسیار خوب در زمینه ی روابط است ؛ هم رابطه با خودمان و هم رابطه با دیگران . به این دلیل کتاب بی نظیری در زمینه ی رابطه با خود می باشد که نحوه ی تاثیرگذاری
از کتاب های خوب معرفی شده در کتاب باز هست.
و مسائلی زیر توضیح داده شد👇 عملکرد فیزیولوژیک بدن هنگام خشم، شادی، ترس و ... وجودِ دو شعور👈شعور عاطفی و شعور عقلی ضرورتِ مهارت خودآگاهی داشتن یا همان آگاه بود از خویشتن به کمکِ فرض کردنِ #ناظری_همزاد و غرق نشدن در آنچه که
کتاب بسیار جالب و خواندنی که اصلا نمیشه اون رو قبل از تموم شدن کنار گذاشت ... اما متاسفانه ترجمه ی حمید رضا بلوچ اصلا روان نیست ... به نسبت ترجمه ی انتشارات نسل نو اندیش که توی طاقچه هم
ترجمه بسیار روان و مطالب بسیار مفید و جالب
این کتاب با این ترجمه، مناسب دوستان روانشناس است که کلاس فیزیولوژی رو گدراندن و دانش پایه در مورد سیستم مغز دارن در عیر اینصورت میتونه براتون کسالت بار باشه که وقتی از امیگدال و سیستم لیمبیک که مرتبط با