کتاب افسانههای کردی
معرفی کتاب افسانههای کردی
کتاب افسانههای کردی نوشته م ب رودنکو با ترجمه کریم کشاورز منتشر شده است. این کتاب تعدادی از افسانههای مشهور کردی را گردآوری کرده است. این افسانهها خواننده را با فرهنگ و باور گذشتگان ملتهای مختلف آشنا میکند و به او فرصت شناخت میدهد. این قصههای جذاب برای هر سنی مناسب است.
بخشی از کتاب افسانههای کردی
در روزی پاییزی میشی از گله دور ماند و در جنگل گم شد. در درهای گوشه دنجی جست و در آنجا زندگی میکرد. در بهاران برهای بهدنیا آورد. و دیگر در جنگل تنها گردش نمیکرد و با برهاش بود. یکبار که در مرغزاری سرگرم چرا بودند، گرگیاز میان بیشهای بیرون جست و به ایشان بانگ زد:
ـ کی به شما اجازه داد که در خاک من اینجوری بیبندو بار آمد و شد کنید؟ میش لابهکنان گفت:
ـ پناه به خدا، من تمام زمستان اینجا بودم، هرگز یک گرگ هم ندیدم! چطور شد که ناگهان اینجا خاک تو شد؟
گرگ گفت:
ـ من گواهانی دارم که شهادت دهند اینجا ملک من است!
ـ گواهت کیست؟
ـ روباه.
ـ خوب، بیاورش، تا ببینم حرفهایت را تصدیق میکند یا نه!
گرگ دوان دوان پی روباه رفت و میش نیز رفت تا گواهی پیدا کند. به سگ برخورد و از او خواهش کرد:
ـ گرگ ناراحتم کرده ولم نمیکند و پی بهانه میگرددکه بچهام را بخورد و میگوید: «چطور جرأت کرده و در خاک من بیبندوبار آمد و شد میکنید؟» روباه را به گواهی خواسته. دستم به دامنت، کمکم کن، بگو ببینم چکار کنم؟
سگ جواب داد:
ـ با من بیا!