کتاب نظریه عمومی نفی دشواری در حقوق اسلامی
معرفی کتاب نظریه عمومی نفی دشواری در حقوق اسلامی
کتاب نظریهی عمومی نفی دشواری در حقوق اسلامی نوشته دکتر مصطفی محقق داماد و حانیه ذاکرینیا است این کتاب به این میپردازد که چرا شریعت اسلامی به شریعت سهله و سمحه شناخته شده است.
درباره کتاب نظریهی عمومی نفی دشواری در حقوق اسلامی
پیامبر میفرماید خداوند مرا با دینی روان،آسان و بدون دشواری مبعوث فرموده است. قواعد گوناگونی در فقه اسلامی وارد گردیده که هرچند با یکدیگر متفاوت و دارای آثار و احکام مختلف است،ولی چون خوب بنگری،مبنای همه به یک ریشه بازگشت میکند؛نظیر قاعده نفی عسر و حرج،قاعده الزام موسر و انظار معسر،قاعده لاضرر و لاضرار فی الاسلام ،قاعده اضطرار و قاعده تعذر وفاء. این قواعد هرچند بیشتر در مباحث عبادات کاربرد دارد،ولی به هیچوجه اختصاص به آن ابواب ندارد و در مباحث حقوقی هم کاربرد بسیار دارد. برخی قواعد مورد اشاره فوق که اصولا مختص به مباحث معاملات و روابط حقوقی است،مثل قاعده تعذر وفا به عقد و یا بخش اخیر قاعده لاضرر و لاضرار که بیانگر منع سواستفاده از حق است.در اثر پیشرو،چند قاعده از قواعد فوق به یک نظریه عمومی بازگشت شده و آثار این قواعد بر الزامات ناشی از تعهدات بیان گردیده است. اکثر مطالب این کتاب به صورت جزوه درسی،چندین بار در دوره دکتری حقوق خصوصی دانشگاهها تدریس شده است.
خواندن کتاب نظریهی عمومی نفی دشواری در حقوق اسلامی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب برای دانشجویان دکتری حقوق و پژوهشگران این رشته مناسب است.
دانش حقوق در طول تاریخ در جریان بوده و پیوسته در حال گسترش خواهد بود. مطالعه آثار دانشمندان این راه رشد را به اهالی تحقیق سفارش می کنم
چقدر گرونه