کتاب فلسفهی اسلامی و غربی (دفتر نهم)
معرفی کتاب فلسفهی اسلامی و غربی (دفتر نهم)
فلسفهی اسلامی و غربی از مجموعه چلچراغ حکمت کانون اندیشه جوان است. این مجموعه، اندیشهها و نظریات استاد شهید، مرتضی مطهری را برای نسل جوان مشتاق به اندیشههای این مرد بزرگ گردآوری کرده است.
علامه شهید مرتضی مطهری، بهعنوان یک چارچوب فکری جامع، معتدل، سالم، عقلانی و قوامبخش، میتواند جوان امروز و فردای ما را به مسیری مطمئن رهنمون سازد. اصالت، خلاقیت، انصاف، اتقان، رسایی قلم، روانی متن، پاسخ به نیازهای زمانه، ارائهٔ یک منظومه فکری منسجم، نقد منصفانه و دفاع قاطعانه از یافتهها و مواضع فکری خویش، از شاخصههایی است که اندیشههای علامهٔ شهید را دوام و جلا بخشیده است.
درباره مجموعه چلچراغ حکمت
در مجموعه چلچراغ حکمت که هر جلدش به یکی از اندیشههای استاد مطهری میپردازد کوشش شده است هر کتاب به تنهایی یک موضوع مستقل را دنبال کند؛ اصل بر بهگزینی باشد و دیدگاه استاد بهصورت موضوعی، از تمام آثار مکتوب و همچنین یادداشتهای منتشر شده، چکیدهسازی شود؛ دخل و تصرف نگارنده در حد گردآوری، اقتباس، تلخیص، تلفیق و تنظیم مطالب، در ساختاری مشخص و با یک فصلبندی نو و جذاب باشد؛ رعایت امانت و حفظ اصالت قلم و بیان استاد، محور تدوین هر اثر قرار بگیرد؛ برای اتقان و اعتبار اثر, همهٔ مطالب به آثار مکتوب شهید مطهری مستند شود و در پاورقیها, خواننده بر حسب مورد به مجموعهٔ آثار، یادداشتها و یا آثار مستقل استاد ارجاع داده شود؛ توضیحات نگارنده، جدای از متن و در مقدمه یا پسگفتار ارائه شود.
مجموعه کتابهای چلچراغ حکمت برای چه کسانی مناسب است
مخاطبان این مجموعه کتابها همانطور که در پیشگفتار این مجموعه آمده، نسل جوان حقیقتجو و پرسشگر امروزی است.
جملاتی از کتاب در مجموعه چلچراغ حکمت
آنکه تکلیف معین میکند خداوند است. وجدان بهطور مستقل نمیتواند تکلیف معین کند، بلکه او نیز تکلیف را از خداوند گرفته و به آدمی ابلاغ میکند. وجدان چون رسولی درونی است. همانگونه که رسولان بیرونی مستقل نیستند و فقط مُبلغ احکامی هستند که از خداوند میگیرند، وجدان نیز بهعنوان رسول درونی مستقل نیست، بلکه فقط مُبلغ احکامی است که به او مأموریت ابلاغ آنها داده شده است. پس مستقل دانستن آن و احکام آن را مطلق دانستن خطا است.
اگر کانت قدمی جلوتر مینهاد و وجدان را به خداوند که همة هستی از او است متصل میکرد و تکلیف کننده را خداوند میدانست و به مطلق بودن احکام الهی حکم اگر کانت قدمی جلوتر مینهاد و وجدان را به خداوند که همة هستی از او است متصل میکرد و تکلیف کننده را خداوند میدانست و به مطلق بودن احکام الهی حکم میداد, نظریهای بسیار درست داشت.
حجم
۵۱٫۰ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۶
تعداد صفحهها
۸۰ صفحه
حجم
۵۱٫۰ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۶
تعداد صفحهها
۸۰ صفحه