کتاب Arbain
معرفی کتاب Arbain
کتاب Arbain نوشتهٔ علی دژاکام و ترجمهٔ گیل دایان (شیروانی) ببست و منصور لیمبا است. انتشارات مجمع جهانی اهل بیت (ع) این کتاب را روانهٔ بازار کرده است. این کتاب دربارهٔ امام سوم شیعیان است.
درباره کتاب Arbain
کتاب Arbain (اربعین) ابتدا درمورد معنای اربعین و درک آن سخن گفته و سپس درمورد اربعین در تاریخ و در شعر معاصر توضیحاتی ارائه کرده است.
اربعین در لغت به معنی چهلم است. این واژه در اصطلاح اسلامی به یک مراسم مذهبی شیعی گفته میشود. این مراسم مربوط به چهلمین روز پس از درگذشت امام حسین (ع)، بخشی از خانواده و یاران او در کربلا است و هر سال در میان شیعیان محترم شمرده میشود. این روز مصادف است با روز بیستم ماه صفر؛ روزی که باقیماندهٔ خانوادهٔ حسین بن علی از شام به مدینه بازگشتند؛ روزی که «جابر بن عبدالله انصاری»، صحابی پیامبر اسلام، از مدینه به کربلا رسید تا به زیارت قبر حسین بن علی بشتابد. گفته شده است که او نخستین کسی است که قبر امام حسین (ع) را زیارت کرد.
چهلمین روز پس از کشتهشدن حسین بن علی نزد امامیه ارزشی آیینی دارد. بر اساس اعتقادات کهن سر بریدهشدهٔ حسین بن علی در چنین روزی به بدن وی در کربلا ملحق شده است. فاصلهٔ ۴۰ روز از هنگام وفات مؤمن از اعتقادات و باورهای مسلمانان بهشمار میآید. زیارت اربعین در این روز خوانده میشود. همچنین، در گذشته و گاه امروز، در روز اربعین برخی نقاط ایران تعزیه برگزار میکنند. روضهخوانها متن روضه را بر اساس کتاب «روضة الشهدا»ی «ملا حسین کاشفی» میخوانند. در سینهزنی و زنجیرزنی هم اشعاری که صاحبان ذوق و شیفتگان به اهل بیت سرودهاند، خوانده میشود؛ مانند ترکیببند محتشم کاشانی یا ابیاتی که شاعران آن برای مردم شناختهشده نیستند.
انتشارات مجمع جهانی اهلبیت (ع)، وابسته به این مجمع، در سال ۱۳۷۷ آغاز به کار کرده است. هدف این انتشارات، گسترش علوم اسلامی و آشناساختن مخاطبین خود با مذاهب اسلامی و تبیین افکار و علوم تشیع و اهلبیت (ع) در ایران و جهان است. بسیاری از این آثار ترجمهٔ زبانهای دیگر از جمله عربی و انگلیسی است. شورای مجمع جهانی اهل بیت که جهت اطمینان از استحکام، اعتبار و دقت منشورات مجمع تأسیس شده است، تشکیلشده از شخصیتهای فرهیخته، مجتهد و صاحبنظران عالیرتبهٔ حوزوی و دانشگاهی است که با بررسی و کارشناسی موضوعات مختلف، تصمیمگیریهای لازم را بهعمل میآورند و تا پایان کار بر صحت محتوا و استناد مطالب کتب به منابع اصیل اسلام نظارت میکنند.
از مهمترین آثار پژوهشی مجمع، مجموعهٔ اعلام الهدایهْ در زمینهٔ تاریخ و تحلیل زندگانی پیامبر اکرم (ص) و ائمهٔ معصومین علیهمالسلام به زبانهای مختلف و سلسلهکتابهای فی رحاب اهلالبیت علیهمالسلام درخصوص پاسخ به شبهات تاریخی، کلامی و فقهی در بیش از ۴۶ جلد است. در راستای تحقق اهداف مجمع جهانی اهلبیت علیهمالسلام، بخش ترجمهٔ مجمع با شناسایی و سازماندهی صدها مترجم به زبانهای مختلف، آثار پژوهششده در مجمع و نیز دیگر آثار ارزشمند و فاخر اسلامی و شیعی را به زبانهای گوناگون ترجمه و آمادهٔ انتشار میکند. تعداد زبانهایی که تاکنون کتب مجمع به آنها ترجمه شده به ۵۵ زبان میرسد.
مجمع جهانی اهلبیت علیهمالسلام همچنین به شرکت در نمایشگاههای بینالمللی کتاب اهتمام ویژهای دارد و از آنها بهعنوان فرصت مناسبی برای ترویج معارف اسلامی و ارتباط با پیروان اهلبیت علیهمالسلام در کشورهای مختلف بهره میگیرد. تاکنون نمایشگاههای مهم کتاب در دنیا - نظیر نمایشگاههای آلمان (فرانکفورت)، روسیه (مسکو)، عراق (نجف، کربلا و بصره)، چین (پکن)، هند (دهلی)، لبنان (بیروت)، عمان (مسقط)، پاکستان (کراچی)، آفریقای جنوبی (کیپ تاون)، تونس، کویت و نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران - شاهد حضور انتشارات مجمع بودهاند. همچنین بخشهای مجازی و رسانهای مجمع جهانی اهلبیت علیهمالسلام، هرساله در نمایشگاههای بینالمللی قرآن کریم، مطبوعات و خبرگزاریها و رسانههای دیجیتال شرکت کرده و علاقهمندان داخل کشور را در جریان آخرین فعالیتهای مجمع قرار میدهند.
کتابخانه و مرکز اسناد اهلبیت علیهمالسلام با هدف تهیه، آمادهسازی و دردسترسقراردادن منابع اصیل اسلامی، در ساختمان قم مجمع تأسیس شده و در اختیار پژوهشگران معارف اهلبیت علیهمالسلام قرار دارد. بالغ بر ۳۰۰۰۰ کتاب، مجله و اسناد پژوهشی گوناگون در این کتابخانه موجود است که برخی از آنها - نظیر مجموعه طاووس یمانی - منحصربهفرد است. مجمع جهانی اهلبیت علیهمالسلام در راستای رسالت فرهنگی - تبلیغی خود، چندین مجلهٔ دورهای به زبانهای گوناگون در کشورهای مختلف منتشر میکند. مجمع همچنین از انتشار تعداد زیادی از مجلات و نشریات اسلامی به زبانهای گوناگون در کشورهای مختلف جهان پشتیبانی میکند.
خواندن کتاب Arbain را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به دوستداران مطالعه دربارهٔ اربعین و امام حسین (ع) پیشنهاد میکنیم.
حجم
۴٫۳ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۱۴۵ صفحه
حجم
۴٫۳ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۱۴۵ صفحه