کتاب حواسپرتی مرگبار
معرفی کتاب حواسپرتی مرگبار
«حواسپرتی مرگبار» دو جستار از جین واینگارتن، نویسنده آمریکایی برنده دو جایزه پولیتزر ۲۰۰۸ و ۲۰۱۰ است.
جستار اول، «مرواریدهایی قبل از صبحانه» ماجرای یکی از بهترین ویولوننوازهای دنیا، جاشوا بل است که یک روز صبح کنار راهروی یک ایستگاه مترو میایستد و چندتا از مهمترین قطعات تاریخی موسیقی را با استادی تمام مینوازد، در حالی که تیمی از روزنامه واشنگتنپست شرایط را زیر نظر دارند و مخفیانه تصویر میگیرند.
«حواسپرتی مرگبار» هم از ماجرای پسربچه ۲۱ ماههای شروع میشود که در اثر حواسپرتی پدرش در صندلی عقب ماشین جا میماند و در اثر گرمازدگی جان خود را از دست میدهد.
هر دو این جستارها به طور کامل بازنمایی از دنیای نویسندگی واینگارتناند.
جین واینگارتن در دانشگاه نیویورک روانشناسی خواند اما تحصیلات تکمیلیاش را رها کرد تا داستان یک باند مافیایی پورتوریکویی را بنویسد. چند سالی گزارشگری و نویسندگی کرد و بعد ناگهان دست از نویسندگی کشید و شد ویراستار یک مجلهٔ حقوقی؛آنهم برای اینکه به دختری که دوستش داشت نزدیک شود. بعدها با همان دختر ازدواج کرد و دوباره برگشت سر نویسندگی و از یک جا به بعد، طنزنویسی و هجونویسی را شروع کرد.
او شخصیت عجیبی دارد. دارای وسواسی مرضوار در نوشتن، بیادب و حتی گاهی وقیح با عادتهایی عجیب و غریب. مثلاً در محل کارش عطسههای الکی میکند تا همکارانش را بترساند، یا ساعتها گوشی تلفن دستش میگیرد تا آدمها را سرِ کار بگذارد. خیلیها او را بزرگترین روزنامهنگار زندهٔ آمریکا میدانند، اسطورهای که دو بار پولیتزر برده است و همین آقا آواتارِ صفحهٔ توییترشْ استیکرِ مدفوع است.
زبان و سبک جین کاملا مخصوص خود او است. او داستانهایش را طوری مینویسد که خواننده خودش تصمیم بگیرد باید با آنها بخندد یا گریه کند. به قول خودش «یکجور کمدی و تراژدیِ همزمان، بسته به اینکه چطوری نگاهش کنی».
چرا آخه این کتاب باید تو دسته رمان باشه؟! دقیقا همونطور که از جستار انتظار میره پر از کلیدهای معنایی هست که هر خواننده با دید متفاوت میتونه برداست های متنوعی داشته باشه. خیلی عالیه. تلنگرهایی به آدم میزنه که ببینیم که
من بعد از اینکه اینکتاب را خواندم واقعا ترسیدم از خودم که نکنه من هم یک زمانی به خاطر مشغله فکری و کاری دچار همچین حواس پرتی هایی شوم. حس میکنم از امروز دیگه میخوام حواسم رو جمع کنم به
دو جستار که ترکیبی اندوهناک و توجهبرانگیز از زیست انسان در جهان را بهرخ میکشند: ندیدن و فراموشی، شتاب و سردرگمی. بهنظرم، مقالهٔ نخست باید دوباره ویرایش شود.
جلد دوم جستار های برگزیده یعنی گم شدن در انفرادی هم خیلی جالب است و بلکه ازین هم جالب تر است. البته فکر کنم هنوز در طاقچه نیست
کتاب واکاوی و عمیق شدن در دو حادثه معاصر:ویولون نوازی جاشوا بل در ایستگاه مترو و مرگ کودک فراموش شده در یک خودروی داغ. ابعادی از این دو مسئله طوری مطرح می شوند که شما خود را در مرکز آنها
کتاب عالیه و واقعا برای هر پدر و مادری که فرزند کوچک دارن لازمه بخونن..
شاهکار
خیلی خوب بود تا حالا کتاب مستند با یک متن بی تکلف وساده نخوانده بودم
دیگران را محکوم نکنیم روزی خودمان هم اشتباه خواهیم کرد 👌👌
دو جستار کتاب مثالهای جالبی هستند بر حالات و پیامد های زندگی مدرن...