دانلود و خرید کتاب اعتکاف؛ آداب و آثار آن مصطفی خلیلی

انتشارات:نشر معارف
امتیاز:
۵.۰از ۲ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب اعتکاف؛ آداب و آثار آن

«پرسش‌گری» از آغاز آفرینش انسان، رخ‌نمایی کرده؛ بر بال سبز خود، فرشتگان را فرانشانده، بر برگ زرد خود، شیطان را فرونشانده و در این میان، مقام آدمیت را نشان داده است.

آنچه پیش رو دارید، بخشی از پرسش‌‌های احکامِ اعتکاف دارای فراوانی در میان قشر جوان و دانشگاهیان است که از سوی محقق ارجمند حجه‌‌الاسلام سیدمجتبی حسینی پاسخ داده شده است و توسط حجج اسلام؛ سیدمحمدتقی محمدی و علی گرجی، بازبینی و تکمیل گردیده است.

۱۳۹۷/۰۱/۱۳

در این کتاب به تعریف اعتکاف، اهمیت و جایگاه اعتکاف و در نهایت پرسش و پاسخ دربارهٔ اعتکاف پرداخته شده است.

شب و مخصوصاً سَحَر، که بسیاری از مردم خوابند و کثرتی مزاحم کسی نیست. برای رازگویی با ذات اقدس الهی بسیار مناسب است، لذا فرمود: «انَّ ناشئةَ اللَّیلِ هِی اَشَدّ وَطْئاً وَ اَقْومُ قیلاً» ؛ «سحرخیزی نشئه‌ی خاص خودش را دارد و برای پرهیز از کثرت (بسیار مناسب) است» . جریان اعتکاف هم برای همین منظور پیش بینی و طراحی شده و اصلش مربوط به اعتکاف رسول گرامی صلی‌الله‌علیه‌و‌آله در ماه مبارک رمضان است. ماه مبارک رمضان مخصوصاً دهه‌ی سوم جای اعتکاف است. در اعتکاف شرایطی بازگو شده است که مهم ترینش روزه گرفتن است. همان‌طوری که نماز بدون طهارت نیست «لا صَلاةَ اِلاّ بِطَهُورٍ» اعتکاف هم بدون روزه صحیح نیست، «لا اِعْتِکافَ اِلاّ بِصَوْمٍ»
S
شیخ جلیل ما و عارف بزرگوار، آقای شاه آبادی - روحی فداه - فرمودند: «تا قوای جوانی و نشاط آن باقی است، بهتر می‌توان قیام کرد در مقابل مفاسد اخلاقی، خوب‌تر می‌توان وظایف انسانیه را انجام داد. مگذارید این قوا از دست برود و روزگار پیری پیش آید که موفق شدن در آن حال، مشکل است و بر فرض موفق شدن، زحمت اصلاح خیلی زیاد است» .
S
مطلب دیگر آن است که اعتکاف از یک جهت شبیه حال احرام حج است. اگر چه روزه‌دار از بعضی از امور در روز ممنوع است، اما در شب همان امور برای او حلال و رواست. لکن در حال اعتکاف همان کارهایی که در روز برای روزه‌دار ممنوع بود برخی از آن کارها، در شب هم برای معتکف ممنوع است. نظیر حال احرام که شب و روز ندارد، اگر روز برای محرم، صید حیوانات صحرایی ممنوع است در شب هم ممنوع است و کارهای دیگر. «لا رفث و لا فسوق و لا جدال فی الحج» لیل و نهار ندارد و شب و روزش یکسان است.
طلوع فاطمی
پیوند فاطمی
محمدرضا انصاری
مهدی نوید امید: بشارت‌های قبل و بعد از اسلام درباره امام زمان (ع)
محمد انصاری
کراماتی از کریمه اهل‌بیت (ع) : گزیده کرامت‌های حضرت معصومه (ع)
علیرضا سبحانی‌نسب
غروب فاطمی
محمدرضا انصاری
لرزان و لغزان چون ژله (درآمدی بر سبک زندگی ما)
اسماعیل شفیعی سروستانی
دعا و توسل
محمدرضا کاشفی
منبرهای یک دقیقه ای (منبرهای رضوی)
مجموعه فرهنگی رسانه‌ای وارث
منبرهای یک دقیقه ای (منبرهای حسینی)
مجموعه فرهنگی رسانه‌ای وارث
منبرهای یک‌دقیقه‌ای (منبرهای فاطمی)
بهترین آفریده خداوند؛ اوصاف حضرت امیرالمومنین (ع) از زبان مشایخ اهل سنت
عبدالرحیم مبارک