کتاب روضه اصحاب چیست؟
معرفی کتاب روضه اصحاب چیست؟
کتاب روضه اصحاب چیست؟ نوشتهٔ سید علی اصغر علوی است. نشر سدید این کتاب را روانهٔ بازار کرده است. این اثر با مقدمۀ دکتر علی رضائیان و دکتر محمدرضا سنگری کتابی است که به تعریف «روضه»، فلسفه و انواع آن و جایگاه سیاسی، اجتماعی و معنوی آن با تأکید بر روضهٔ اصحاب کربلا پرداخته است.
درباره کتاب روضه اصحاب چیست؟
کتاب روضه اصحاب چیست؟ دربارهٔ روضه است. از دیرباز در ایران برای انجام سوگواریهای گوناگون مراسم روضهخوانی بهصورت مردانه و زنانه بر پا میشده است. در مراسمهای روضهخوانی یک فرد به عنوان روضهخوان برای مخاطبان خود روضهخوانی میکند؛ پیرامون رفات، شهادت و یا قتل معصومان دین اسلام با لحنی سوزناک و گاه آهنگین و موزون. این واگویهها میتوانند موجب بههمریختگی احساسی مخاطبان شده و آنها را به گریه و زاری وا دارد.
نویسندهٔ کتاب حاضر باور دارد که روضه امتداد سخنرانی و قشنگترین و کاملترین بخش آن است. روضه، برهان تصویری مبحثی است که ساعتی بحث شده و اکنون با تبیین اشکآلود، در وجود شنونده، جاودانه خواهد شد. روضه اثبات مدعای بحث منبر و اقدامسازترین بخش آن است. با این دید باید وادی روضهها و اشک بر سیدالشهدا را دید. روضه انسان را اهل عزم میکند.
یکی از مشهورترین موضوعاتی که روضهخوانها بهسراغ آن میروند، واقعهٔ کربلا است.
واقعهٔ کربلا جنگی بود که در تاریخ ۱۰ محرم سال ۶۱ هجری قمری (برابر با ۱۳ اکتبر ۶۸۰ میلادی) اتفاق افتاد. روز نبرد به روز عاشورا معروف شده است. این جنگ میان سپاه کمتعداد حسین بن علی (ع)، نوهٔ پیامبر اسلام و سپاه اعزامی از سوی «یزید»، خلیفهٔ اموی و در نزدیکی محلی به نام «کربلا» رخ داد. دلیل «یزید بن معاویه» برای جنگ، بیعتنکردن حسین بن علی (ع) با او بود. در مقابل حسین بن علی (ع) حکومت و زمامداری یزید بن معاویه را غیرشرعی و غیرقانونی میدانست؛ حکومتی که برخلاف پیمان صلح «امام حسن مجتبی» (ع) و «معاویه بن ابیسفیان» بود و بهشکلی مورثی به یزید رسیده بود. امام حسین (ع) حکومت اموی را ظالم و گمراه میدانست و برای تغییر جهت جامعهٔ اسلامی بهسوی مسیری دیگر قیام کرد.
این واقعه سرشار از حاشیهها و خردهروایتهایی دردناک است که طی قرنها به شیوههای گوناگون روایت و بازتعریف شده است. از این واقعه بارها و بارها برای تولید آثار ادبی (داستان، رمان و شعر)، نمایشی (فیلم سینمایی، سریالهای تلویزیونی، نمایش و تئاتر) و هنرهای تجسمی در ایران و کشورهای دیگر برداشت و اقتباس شده است.
خواندن کتاب روضه اصحاب چیست؟ را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به دوستداران روضه و روضهخوانی برای سیدالشهدا (ع) پیشنهاد میکنیم.
بخشهایی از کتاب روضه اصحاب چیست؟
«چهطور با عاشورا کار کنیم؟
تأملی برای فعالان عرصههای تربیتی-فرهنگی
چنانکه اشاره شد پرجاذبهترین بخش دین عاشورا است و محبوبترین چهره عالم امام حسین است.
با این چهره محبوب و وجیه میتوان سختترین کارها را به آسانی انجام داد؛ چرا که همه از او میپذیریند.
تنها زحمتی که هست، این است که باید نسبت مباحث دین و اصول انقلاب را با عاشورا مشخص کرد؛ مابقی راه با امام حسین است!
آری! کار فرهنگی و تربیتی با امام حسین و روضههایش سریعتر و بهتر جواب میدهد و در این میانه «هیئت» ها زمینهای برای تحقق این هدف بزرگ هستند.
با امام حسین به همه جا میتوان رسید...
مرکزیت، عاشوراست و از آنجا باید به عرصههای دیگر نظری و نیز عزیمتی داشت.
مشکلات بزرگ عالم تنها با نظریات عاشورایی حل خواهد شد...
تنها با امام حسین میتوان فتح الفتوح عالم را به دست گرفت؛
آنچنان که حتی امام عصر هم به این ابزار نیرومندِ عاشورا برای ظهورش محتاج است.
راهی جز حضرت حسین نیست و چه خوب که راهی جز او نیست!»
همذاتپنداری کنیم با اصحاب عاشورایی حسین.
برای شرکت در مسابقه کتابخوانی ابتدا باید نسخه الکترونیکی کتاب را خریداری کنید. بعد از خرید، یک کد شرکت در مسابقه و لینک صفحه ی توضیحات مسابقه برای شما پیامک می گردد و با آن کد می توانید طبق شیوه نامه
سلام.چه جوری میشه اسامی برندگان رو دید
چگونه در مسابقه شرکت کنیم
جذاب شیرین مستند علمی مستدل با صفا با روح عالی و عالی و عالی بخونید که اصلا پشیمون نمیشید
کتاب عالی شیرین وروانی است واززاویه ای نو، به آنچه درباره عاشورامیدانستیم (یاشاید نمیدانستیم) نگاه کرده است .عزیزان حتمابخوانند
برنده ها اعلام شدن؟
عاشورا از دریچه ای دیگر ، توی یه عبارت این کتاب اینو میگه ، عالی بود چون دیدگاه های جالبی رو میداد به آدم چرا روضه بخونیم ؟ چرا روضه گوش بدیم ،اصلا چرا روضه ؟ کلا جواب خیلی از سوالای
من الان کد مسابقه روضه اصحاب خریدم ولی نمیتونم کد را برای شرکت در مسابقه پیدا کنم چیکار کنم؟