کتاب از وحدت تا جدایی علی صفایی حائری + دانلود نمونه رایگان
با کد تخفیف OFF30 اولین کتاب الکترونیکی یا صوتی‌ات را با ۳۰٪ تخفیف از طاقچه دریافت کن.
تصویر جلد کتاب از وحدت تا جدایی

کتاب از وحدت تا جدایی

امتیاز
۲.۷از ۱۲ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب از وحدت تا جدایی

«از وحدت تا جدایی» کتابی نوشته استاد علی صفایی حائری است که به نقد اندیشه‌ها و سخنان عبدالکریم سروش در سخنرانی سال ۱۳۷۱ در روز وحدت حوزه و دانشگاه، می‌پردازد.

صفایی حائری در این اثر بر نظرات سروش درباره موضوعاتی همچون دانش و ارزش، قبض و بسط، گوهر دین، انتظار از دین، عقیده و آزمون و... انتقاداتی نوشته است:

«در مورد ولایت، آقای سروش می‌گوید:

(...روایات متقن تاریخی و متواترات به ما می‌گویند که پیامبر (ع) در روز غدیر، علی (ع) را به مسلمانان معرفی کردند و گفتند که هر کس من مولای او هستم علی هم مولای اوست. «مَنْ کنْتُ مَوْلاهُ فَهذا عَلِی مَوْلاهُ. اَللّهُمَّ وال مَنْ والاهُ وَ عادِ مَنْ عاداهُ...» مدلول این کلمات پیامبر (ع) در آن موقعیت که ادا شد چیست؟ مولا دقیقا چه معنا می‌دهد و ایشان علی (ع) را به چه امری نصب کرده‌اند و مسلمانان در قبال علی (ع) به چه کاری مکلف و موظف شدند؟...)

ولایت به معنای اولویت ـ أَلَسْتُ اَوْلی بِکمْ مِنْ اَنْفُسِکمْ ـ ولایتی است که به مبنای آگاه‌تر بودن و مهربان‌تر بودن ولی در حوزهٔ غیب و شهادت مطرح می‌شود و با ولایت باطنی با آن مختصاتی که دکتر سروش مطرح می‌کند متفاوت است، ولی با تمامی معانی ولایت، التقاء و برخورد دارد و با انتخاب و پذیرش انسان هماهنگ است. و همین انتخاب است که بینات و کتاب و میزان را ضروری می‌نماید، وگرنه هر چه می‌گفتند، عمل می‌شد و نیازی به این سه عامل نبود. حتی در مصاحبت موسی و خضر، این موسی نیست که اطاعت می‌کند. عمل با خضر است و موسی استطاعت می‌نماید، در برابر آنکه گفته بود: «اِنَّک لَنْ تَسْتَطیعَ مَعِی صَبْرآ وَ کیفَ تَصْبِرُ عَلی ما لَمْ تُحِطْ بِهِ خُبْرآ۳۶». ولایت دینی با انتخاب انسان هماهنگ است و زعامت و مدیریت و رهبری و مهندسی اجتماعی و سرپرستی و عهده‌داری را با هم دارد و در تمامی حوزه‌های سیاست و تربیت و مدیریت با مختصاتی دیگر همراه است؛ مختصاتی که از نگاه به انسان و از فرصت برنامه‌ریزی و روش و شکل کار برخاسته است.»

نظرات کاربران

hashem
۱۳۹۹/۰۹/۰۵

عالیه این کتاب من خوندمش

کاربر 4103224
۱۴۰۵/۰۱/۱۰

حرفایی که سروش میزنه چیز جدیدی من توش ندیدم.

علی
۱۴۰۵/۰۱/۱۰

دکتر سروش از تاثیرگذارترین اندیشمندانی ست که موتور به راه افتادن اندیشیدن در ایران است

بریده‌هایی از کتاب

وای به روزی که بافتن جایزه داشته باشد، چه‌ها که نمی‌بافیم.
mohdiu
از اول تاریخ، در برابر هر علمی، هر عالمی می‌تواند متحیر باشد و خاشع و می‌تواند مغرور باشد و مشغول و در حجاب.
mohdiu
و رسول حتی با کسانی که مُعرِض هستند و انتظاری ندارند طرف می‌شود و سؤال می‌کند و هجوم می‌برد که «اَینْ تَذْهَبُون». این حقیقت که انسانِ بیشتر از هفتاد سال و بزرگ‌تر از زندگی و مرتبط با اشیاء و عوالم متیقَّن و محتمل و مجهول، نمی‌تواند با علم و تجربه، و عقل و فلسفه، و قلب و اشراق، و غرایز و مشاورت، مشکل خود را حل نماید؛ اساس دین داری است.
mohdiu
اینها غافلند از این نکته که بر فرض، علوم تجربی، وضعیت غذا و آب و مسکن را نشان دهند، نمی‌توانند آثار و روابط این‌ها را با انسان مقدّرِ مستمرِ مترابط با عوالم معلوم و مجهول و محتمل را توضیح بدهند. و باید و نباید و اعتبارات این راه بلند و این انسانِ مستمر را که از حوزهٔ تجربه بیرون است، مشخص نمایند؛ که در مجموعه‌های مترابط، روابط مطرح است. و روابط تنها در شهادات ما نیست، که شهادات ما با غیب ما هم رابطه دارند. همین است که عالم بالغیب و الشهادة می‌خواهیم.
Saeed Hasani
«شما فقیه‌ترین مردم هستید هنگامی که بر مقاصد و معانی کلام آگاه شوید»؛
saeedi
فقیه‌تر کسی است که معانی کلام را بشناسد نه خود کلام را
saeedi
اینها غافلند از این نکته که بر فرض، علوم تجربی، وضعیت غذا و آب و مسکن را نشان دهند، نمی‌توانند آثار و روابط این‌ها را با انسان مقدّرِ مستمرِ مترابط با عوالم معلوم و مجهول و محتمل را توضیح بدهند. و باید و نباید و اعتبارات این راه بلند و این انسانِ مستمر را که از حوزهٔ تجربه بیرون است، مشخص نمایند؛ که در مجموعه‌های مترابط، روابط مطرح است. و روابط تنها در شهادات ما نیست، که شهادات ما با غیب ما هم رابطه دارند. همین است که عالم بالغیب و الشهادة می‌خواهیم.
Saeed Hasani
که بی‌پیر مرو تو در خرابات...
saeedi
این است که امام فقه متعالی را این گونه توضیح می‌دهد: «شما فقیه‌ترین مردم هستید هنگامی که بر مقاصد و معانی کلام آگاه شوید»؛ می‌فرماید: «اَنْتُمْ اَفْقَهُ النّاسِ اِذا عَرَفْتُمْ مَعانِی کلامِنا»، در حالی که «اذا عرفتم کلامنا» کافی بود.
رفیع پور

حجم

۴۴٫۳ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۸۸

تعداد صفحه‌ها

۵۹ صفحه

حجم

۴۴٫۳ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۸۸

تعداد صفحه‌ها

۵۹ صفحه

قیمت:
۳۵,۰۰۰
تومان