کتاب سقوط ۱۱۷۷؛ روایتی تازه دربارهی همانندی تمدن ما و تمدنهای ۳ هزار سال پیش
انتشارات:انتشارات دنیای اقتصاد تابان
دستهبندی:
امتیاز:
از ۱۱ رأیخواندن نظرات
خواندن نظراتمعرفی کتاب سقوط ۱۱۷۷؛ روایتی تازه دربارهی همانندی تمدن ما و تمدنهای ۳ هزار سال پیش
کتاب «سقوط ۱۱۷۷» نوشته اریک اچ.کلاین روایتی شگفتانگیز درباره شباهت تمدن امروزی بشر با تمدنهای سههزار سال پیش است. این کتاب بخشی از مجموعه «نقاط عطف تاریخ باستان» است. هر جلد از این مجموعه به رویدادی مهم یا لحظهای کلیدی در جهان باستان نظر میافکند. تمرکز نویسنده در این کتابها بر چرایی و چگونگی امور و همچنین زمان وقوع آنها است.
کتاب حاضر در درجه اول درباره سقوط تمدنهای عصر مفرغ و عوامل آن در بیش از سه هزار سال پیش است و بعد از آن، با مقایسه تمدن کنونی با تمدنهای عصر مفرغ، درسهایی درباره جوامع جهانی و چندملیتیشده امروز به ما میدهد.
ممکن است برخی تصور کنند میان جهان عصر مفرغ و فرهنگ فناوریزده کنونی نمیتوان قیاسی منطقی و معتبر انجام داد.
شباهتهای این دو جهان به لحاظ هیئتهای دیپلماتیک و ممنوعیتهای اقتصادی تجاری، گروگانگیریها و باجدادنها، قتل و ترور، ازدواجهای شگفتآور و جداییهای ناخوشایند، توطئههای بینالمللی و اخبار نظامی جعلی، تغییرات آبوهوایی و خشکسالی و حتی یکی دو مورد سانحه دریایی و غرق شدن کشتی به حدی است که نگاهی دقیقتر به مردمان و مکانهای دورهای که بیش از سه هزار سال پیش وجود داشتهاند را به امری فراتر از یک تحقیق آکادمیک در حوزه مطالعاتی تاریخ باستان تبدیل کرده است.
در اقتصاد جهانی کنونی و در جهانی که این اواخر با زلزلهها و سونامیهای ژاپن و انقلابهای «بهار عربی» در مصر، تونس، لیبی، سوریه و یمن دست به گریبان بوده است، ثروت و سرمایهگذاریهای آمریکا و اروپا بهطور تفکیکناپذیری در نظامی جهانی تنیده شده است که آسیای شرقی و کشورهای تولیدکننده نفت در خاورمیانه را نیز شامل میشود. بنابراین بررسی بقایای پراکنده تمدنهای درهمتنیده مشابهی که بیش از سه هزار سال پیش فروپاشیدند، میتواند برای ما فواید بیشماری داشته باشد.
کتاب اچ. کلاین پنج فصل دارد و در این پنج فصل نقاط عطف تاریخ بشر از دوران مفرغ تا فروپاشی امپراطوری های بزرگ بررسی شده است.
در بخشی از کتاب می خوانیم:
«دوران عصر مفرغ پسین بهدرستی در تاریخ جهان بهعنوان دوران طلایی نامیده شده است، دورانی که طی آن نوعی اقتصاد جهانی اولیه بهگونهای موفقیتآمیز شکوفا شد. بنابراین ممکن است از خود بپرسیم، اگر تمدنهای این نواحی به پایان نرسیده بود، آیا ممکن بود تاریخ جهان جور دیگری میچرخید یا مسیر متفاوتی در پیش میگرفت؟ چه میشد اگر مجموعه زمینلرزههای یونان و مدیترانه شرقی اتفاق نمیافتاد؟ چه میشد اگر هیچ خشکسالی، قحطی، مهاجران یا مهاجمانی وجود نداشت؟»
کرهی جنوبی؛ ژنرال توسعه
جواد قربانی آتانی
سوسیالیسم و سرمایهداری: رسالهای روش مند دربارهی اقتصاد، سیاست و اخلاقیاتهانس هرمان هوپ
قدرت و بازار: دولت و اقتصادمورای ان. روتبارد
بیماری هلندی در اقتصاد ایرانرضا منوچهری
مگناکارتادیوید استارکی
حکمت مالیهمیهیر دسای
اقتصاد و دولت در ایرانموسی غنینژاد
پاشنهی آشیل سرمایهداری؛ پول کثیف و چگونگی احیای نظام بازار آزاد (جلد اول)ریموند بیکر
جهان پس از امریکا (ویراست دوم)فرید زکریا
درآمدی بر چین مدرنرانا میتر
اقتصاد در دو درسجان گوئیگن
تاریخ مختصر اقتصادنیل کیشتینی
اینترنت اشیاآنابث آگارد
کتاب در مورد پایان عصر مفرغ(برنز) پسین بود و اینکه چجوری در عرض چند سال یهو تمدن هایی که حداقل چندین قرن شکوفا بودند نابود میشن. جالب اینجاست که توضیح میده شاید برخلاف چیزی که فکر میکنیم تمدن های اطراف
باید خیلی خوره تاریخ باستان باشی که این کتاب رو بخونی. اما اگه باشی خوشت میاد.
کتاب بی نظیریه...دلایل سقوط کردن و ضعیف و قدرتمند شدن تمدن ها ی مدیترانه شامل مصر و لیبی و یونانی ها (میسنی ها ) و دولت شهر های سوریه و ترکیه ( هیتی ها ) و قبرس و حتی بررسی
کتابی جذاب با ترجمه و نثری روان که برای کسانی که به تاریخ و باستان شناسی و جامعه شناسی علاقه مند هستند مطالعهش را توصیه می کنم. کتاب در مورد اوج و فرود عصر مفرغ به عنوان یک عصر طلایی
کتاب بسیار خوب با اطلاعات بسیار مهم و به روز در ز مان حال . با ترجمه خوب.
کتاب سالهای پایانی عصر مفرغ رو بررسی میکنه. عصر دولت شهرها با روابط جالب بین این دولت شهرها. جالبه به جنگ تروا و خروج حضرت موسی اشاره میشه. عصر مفرغ عصر خیلی جالبیه. خیلی از وقایع مربوط به بنی اسرائیل